„Mama buvo jauna, mus su seserimi augino viena, iš vieno darbo lėkdavo į kitą, tad vaikystėje laisvės turėjau apsčiai! Tas jos pasitikėjimas manimi buvo gana rizikingas, bet pasiteisino, nes išsiugdžiau didelį atsakomybės jausmą“, – pasakoja Edgaras.

E. Montvidas sako, jog pastebėti vaiko talentą yra ne kieno kito, o būtent tėvų pareiga, rašoma pranešime spaudai.

„Labai svarbu nepataikauti vaikui, bet ir neperspausti jo – tiesiog nepametant suaugusiojo nuovokos nukreipti, paskatinti, suteikti vaikui kuo daugiau galimybių ir progų atskleisti kūrybiškumą. Tėvai turi pasitikėti vaiku“, – priduria vyras.

Mama Edgaru labai pasitikėjo ir skatindavo dainuoti, kurti.

„Nesistebiu, kad tapau dainininku! Iki dabar puikiai prisimenu, kai pirmuosius solinius koncertus vaikystėje rengdavau tiesiog laiptinėje, o pinigus atstodavo akmenukai. Arba, kai, viešėdami sanatorijoje, dainuodavome duetus su mama“, – nostalgiškai pasakoja garsusis tenoras, apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu ir kitais garbės ženklais.

Greta meilės muzikai, Edgaras sako visuomet jautęs meilę knygoms ir vaikystėje visuomet perskaitydavęs visą mokyklos programą daug anksčiau, nei tai tapdavo privaloma. Paskui, pasakoja, jau imdavęsis savo mėgstamos literatūros nuo pasakų iki M. Gorkio socialinio realizmo.

Tokio tipo kampaniją „Save with Stories“ šiuo metu įgyvendina tarptautiniam tinklui „Save the Children“ priklausančios organizacijos, o į kampaniją įsitraukia daug visame pasaulyje garsių žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)