„Mielieji, pranešu, kad kažkas naudojasi mano vardu, teikia paslaugas ir net nežinau, ką dar daro. Labai prašau būti atsargiems ir nepasiduoti sukčių įtakai“, – savo sekėjus socialiniuose tinkluose perspėjo žinoma moteris.

Astrologė pridūrė, kad apie nelegalius veiksmus jos vardu ji pranešė policijai, tačiau kol kas gerų žinių nesulaukė.

V. Budraitytė, bendraudama su Delfi, neslėpė, kad esama padėtis ją neramina, todėl sutiko pasidalinti istorijos detalėmis.

„Nežinau, kaip tiksliai vyksta ši apgaulė, bet kai kurie žmonės sako, kad jiems leidžia įrašus, kiti teigia, jog su jais susirašinėjama, tačiau matosi, kad atsakinėja kompiuteris, o ne žmogus. Pateikiami verstiniai tekstai ir, prisidengiant manimi, konsultuojami žmonės.

Viena klientė paskambinusi man sako, kad jai grąžinčiau pinigus, tačiau prie ko čia aš? Aš juk tokia pat auka šioje situacijoje. Pasakiau jai, kad kreiptųsi į policiją, bet ji pabijojo, sakė, jog kvailai atrodys, kadangi ieško pagalbos pas būrėjas. Bet juk būrėjoms, astrologėms skambina ir labai rimti žmonės, čia jokios gėdos nėra“, – pasakoja Vaiva.

Tiesa, kiti pašnekovės klientai esą buvo drąsesni ir pasekė astrologės pavyzdžiu – kreipėsi į policiją.

„Klientai, kurie buvo įsitikinę, kad ten esu aš, jie manė, jog kalba ir konsultuojasi su manimi. Juos apgavo. Mano klientai taip pat kreipėsi į policiją, tačiau kol kas jokių žinių. Sako, kad perskambins, tačiau situacija negerėja – internete toliau vyksta tas pats. Žmonės, kurie nukentėjo nuo šių sukčių, nebereaguoja ir į mano tikrąją reklamą, nes bijo apsigauti. Prarandu savo klientus, nes žmonės mano, kad ir po mano reklama gali slėptis sukčiai“, – apmaudo neslepia ji.

„Pasidalinau šia informacija viešai, net nebežinau, kaip su tuo kovoti. Iškart pateikiau pranešimą policijai apie tai. Mano klientai taip pat tą padarė. Deja, kol kas jokių gerų žinių. Pikta“, – pripažįsta Vaiva.

Pasiteiravus, kiek apytiksliai, jos žiniomis, nuo šių sukčių galėjo nukentėti žmonių, astrologė neslepia, kad skaičius siekia dešimtis, o gal net ir daugiau.

„Klausimų, ar tai mano reklama ir nusiskundimų, kad liko apgauti kasdien sulaukiu apie 20. Žmonės siunčia man nuotraukas, nuorodas į tuos puslapius ir stebisi, kai supranta, kad ten ne aš. Galiausiai jie suvokia, kad liko apgauti“, – sako moteris.

„Niekada neįsivaizdavau, kad per penkias dienas policija nesugebės demaskuoti sukčių, kai nurodomi telefonai, sąskaitos ir visa kita. Visada maniau, kad tokioje situacijoje žmonėms skubama padėti, dabar esu pasipiktinusi ir nusivylusi“, – teigė pašnekovė.

Delfi dėl šios situacijos susisiekė ir su Vilniaus apskr. VPK atstovais, kurie nurodė, kad ši konkreti situacija jiems yra žinoma. Tiesa, pagal duomenis, į pareigūnus pagalbos kreipėsi tik pati astrologė – minėtieji klientų skundai neužfiksuoti.

„Moteris į policiją kreipėsi gegužės 14 d. ir 15 d. Gegužės 15 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto šeštajam policijos komisariatui pavesta patikslinti įvykio aplinkybes (įvykio aplinkybių tikslinimui nustatytas 10 d. terminas).

Prireikus papildomos informacijos, bus susisiekta su pranešėja, ir tik įvertinus visas įvykio aplinkybes, bus priimtas procesinis sprendimas ‒ nepriklausomai, ar bus pradėta administracinio nusižengimo teisena, ar priimtas sprendimas dėl nusikalstamos veikos (ikiteisminio tyrimo pradėjimo). Apie priimtą sprendimą bus informuota pati pareiškėja“, – teigiama policijos komentare.

„Vilniaus miesto šeštasis policijos komisariatas neturi duomenų apie kitų asmenų kreipimąsi (informacija tikrinta, remiantis Policijos registruojamų įvykių registro duomenimis, neturint konkrečių nukentėjusiųjų asmenų duomenų)“, – pridūrė atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)