Nuo spalio mėnesio kartu su buvusiu vyru nebegyvenanti Violeta teigia, jog sprendimas skirtis nebuvo skubotas – jiedu su buvusiu mylimuoju viską apgalvojo.

„Manau, kad žmonės mūsų amžiuje ir su mūsų suvokimu priima sprendimą skirtis jau išbandę viską, pabandę išsaugoti santuoką. Maltoje skyrybų sistema kitokia nei bet kurioje Europos šalyje. Netgi šiek tiek primena viduramžius, – juokiasi Violeta. – Žinoma, kad kai esi procese, nėra nei labai smagu, nei juokinga, tad tiesiog reikia visa tą laiką išlaukti. Į smulkesnes detales gilintis nenorėčiau – tai labai asmeniška. Ačiū už supratimą ir pagarbą.”

Sąmoningumo stovyklų moterims Maltoje įkūrėja ir organizatorė Violeta pasakoja, jog santuokos nesureikšmina – ypač dabar, kai skiriasi trečiąjį kartą.

„Nesvarbu, ar tai pirmoji, ar penktoji santuoka... Turėdama gyvenimiškos patirties jau neskirstyčiau santykių į santykius esant santuokoje ir nesant joje. Nors tą daro daugelis žmonių, o ir aš taip dariau. Jei žmogus nesusituokęs, bet turėjęs nemažai santykių, tuomet lyg ir nepastebimi tie išsiskyrimai, bet jei žlunga trečioji santuoka – jau skamba dramatiškai. Asmeniškai man santuoka baigiasi tuomet, kai žmonės tik gyvena kartu, tačiau daugiau nieko bendro nebėra likę. O aš nemačiau prasmės taip gyventi”, – prisipažįsta moteris.

Savo buvusį vyrą Edą, įmonės, kuriančios kompiuterinius žaidimus, vadovą, Violeta sutiko Maltoje – vieno prabangaus renginio metu. Tačiau skirtingas požiūris į gyvenimą pakoregavo aukso žiedus sumainiusios poros bendro gyvenimo planus.

„Skiriamės, nes iš esmės į gyvenimą ėmėme žiūrėti skirtingai. Tokiu atveju nebelieka ir bendros, dviejų žmonių kurtos laimės. Tačiau asmeninė niekur nedingo! Stiprybė juk visada slypi meilėje ir ta meilė nėra tik vienam žmogui ar vyrui. Ji prasideda dar vaikystėje, ją jaučiame tėvams, tada viskas perauga į meilę sau. Man visgi teko patirti tas pamokas, kurios skirtos tik man. Mylinti šeima negalėjo ir neturėjo manęs apsaugoti nuo pasirinkimų, sprendimų, ašarų. Tačiau artimiausi man dovanojo visapusišką palaikymą ir besąlygišką meilę”, – sako V. Repčenkaitė.

Maltoje Violeta kelis kartus per metus rengia atgimimo stovyklas moterims. Ten moteris išmoko į gyvenimą žiūrėti per optimizmo prizmę, tad šios skyrybos jos pasaulėžiūros nepakeitė.

„Aukos pozicija – ne man. Tol, kol buvome laimingi kartu, tol ir buvome drauge. Kai savo laimės šaltinį išsekinom ir nebebuvo įmanoma kitaip – išsiskyrėme. Aiškiai suvokiu savo misiją, siekiu svajonių, tad ir toliau sėkmingai einu savo keliu, o jame nėra vietos baimei. Šis kelias nei pūkuotas, nei rožinis. Viską, apie ką svajoju, pati ir įgyvendinu”, – Delfi pasakoja neseniai trečią kartą išsiskyrusi, Maltoje gyvenanti moteris.

Kalbėdama apie vyriausiąjį sūnų iš pirmosios santuokos, Violeta atvira – jis šiuo metu gyvena su tėčiu Lietuvoje.

„Sūnus su manimi gyveno 12 metų. Kai jam buvo dvylika su puse, visi priėmėme draugišką sprendimą, ir nusprendėme, jog sūnus gyvens su tėčiu. Matui šią vasarą sueis 14 metų. Jam labai reikėjo tėčio nuolat, o ne tik trumpų susitikimų atostogų metu. Dabar mes tarsi apsikeitėme rolėmis – aš matau sūnų per jo mokyklos atostogas. Gyvenimas yra visoks, jo spalvų paletė plati. Būtų didžiausia klaida jei ego ar principai neleistų žmonėms priimti sprendimų. Mano buvęs sutuoktinis Titas taikėsi su situacija, kai sūnus gyveno su manimi, dabar taikausi aš. Gal vėliau viskas pasikeis. O aš su sūnumi kalbuosi kasdien ir po kelis kartus. Dabar, žinoma, turime prisitaikyti prie karantino sąlygų bei palaukti susitikimo. Labai to laukiame, bet nuotaikos pozityvios. Juk pandemija pasibaigs”, – optimizmo nepraranda Violeta Repčenkaitė.

Karantinas stipriai nepakeitė moters gyvenimo, nors ir pakoregavo darbinius planus, taip pat nusikėlė planuoti susitikimai su artimaisiais.

„Per karantiną leidžiu laiką su vaikais, tačiau su jais visada praleisdavau daug laiko. Daug gaminu, esu labai arti gamtos – kaip visada. Anksčiau atsiskirdavau su savo organizuojamų stovyklų moterimis periodiškai, taiga, galima sakyti, ir anksčiau jau esu gyvenusi karantine, – juokiasi moteris. – O situacija Maltoje švelnėja, tačiau labai lėtai. Niekas nekelia bangų! Į rudenį nusikėlė mano organizuojamos moterų stovyklos, tad mane ši situacija taip pat palietė. Nepamačiau artimųjų planuotu metu, mano naujasis projektas Villa Viola taip pat turės palaukti.”

Pokalbio metu moteris ne kartą pabrėžia, jog yra stipri. Violeta tvirtina, jog labai svarbu tą vidinę stiprybę praktikuoti, gyventi sąmoningą gyvenimą.

„Kad ir kaip bebūtų, visas pasaulis turėjo priverstinai stabtelėti ir sulėtinti tempą. Pradėjome pastebėti tai, be ko galime gyventi ir kas išties labai reikalinga. Susidėliojo išsibarsčiusios vertybės ir atsirado laiko viskam, ką anksčiau atidėliojome. Ir jei tikrai buvome sąmoningi – išnaudojome šį stabtelėjimą pačiu geriausiu ir naudingiausiu sau būdu. Praktikos yra mano gyvenimo būdas. Aš buvau stipri prieš skyrybas, tačiau esu dar stipresnė po jų. Tačiau nebuvo nei lengva, nei saldu. O čia jau mūsų vidiniai laimėjimai – ar mes išeisime iš sudėtingų situacijų tik geresni ir dar išmintingesni, ar kupini pagiežos ir pykčio. Apskritai pyktis niekam nėra naudingas, juk kenkia veidui – susidaro raukšlės”, – juokiasi Violeta.

Skyrybų procesą išgyvenanti manekenė ir buvusi televizijos laidų vedėja šiuo metu sulaukia didžiulio palaikymo.

„Esu be galo dėkinga ne tik artimiesiems, bet ir visiems nepažįstamiems žmonėms, kurie po pirmųjų žinučių apie skyrybas siuntė širdeles – kaip palaikymo ženklą. Apkabinimus ir šiltus žodžius. Aš visada džiaugiausi žmonių šviesa ir užjausdavau pikčiurnas. Juk virti savame pyktyje turėtų būti ne tik labai nemalonu, bet ir labai nenaudinga. Bet labiausiai jis sargdina, todėl pykti visiškai neverta nei ant savęs, nei ant nieko kito.”, – teigia Maltoje savo gyvenimą kurianti Violeta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)