5-erių sūnų Leoną pirmadienį į darželį palydėjo ir „L'Officiel Lithuania“ vyriausioji redaktorė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė.

„Vedėme su didžiausiu džiaugsmu. Labai laukėme, labai norėjome. Leonas yra vaikas, kuris neturi nei brolių, nei seserų, o tai reiškia, kad jam saviizoliacija yra kiek liūdnesnė nei tiems vaikams, kurie gyvena didesnėse šeimose. Leonui buvo sunkiausia suprasti tai, kas čia vyksta. Kai sužinojo, kad kurį laiką negalės eiti į savo numylėtą darželį, buvo ašarų pakalnė. Tačiau paskui jam išaiškinome, kad virusas – labai pavojinga“, – „Delfi“ sakė praėjusiais metais skirtingais keliais su sūnaus tėvu, verslininku, Mantu Volkumi pasukusi A. Jagelavičiūtė.

Žinoma moteris neslepia – karantino laikotarpiu labiausiai pasiilgo darbo, kuriam pastaruoju metu pakankamai laiko skirti negalėjo. Vis dėlto šio laikotarpio toli gražu nepriskiria atostogoms.

„Manęs nedomina nei atsidarę sporto klubai, nei soliariumai. Tai man niekada nebuvo prioritetas. Aš noriu eiti į darbą. Kai metus įdedi daug energijos į savo darbą ir staiga nebegali to tęsti, viskas gali sugriūti. Tada reikia eiti visko taisyti.

Na, o darbu iš namų aš netikiu. Tai yra visiškas absurdas. Niekas, namuose būnantis su mažu vaiku, dirbti negali, o kas gali – meluoja. Mažas vaikas reikalauja dėmesio. Nežinau, aš tik spėlioju, bet, jeigu dirbi, pavyzdžiui, mezgėja, galbūt ir gali kalbėtis su vaiku, jam skaityti ir tuo pačiu megzti. Tačiau dirbantys protinį darbą privalo susikaupti.

Tokiomis sąlygomis gerai darbo tikrai neatlikčiau, juk jis yra tęstinis. Nėra taip, kad kažkokį darbą atlikai ir vėl išėjai su vaiku kepti blynų. Kūrybinis darbas reikalauja susikaupimo ir vienatvės arba atsitraukimo. Normaliai dirbti auginant vaiką tikrai neįmanoma. Visą šitą laiką užtektinai laiko darbui tikrai niekas neskyrėme.

Bet aš ir poilsiu to nepavadinčiau. Poilsis yra žiūrėti į dangų. O aštuonis kartus per dieną plauti lėkštes, žaisti su vaiku, rinkti žaislus, eiti kartu pietų miego, keltis, keliskart eiti į parduotuvę – nėra ilsėjimasis“, – „Delfi“ atviravo pašnekovė.

Kai buvo pradėta svarstyti vėl leisti vaikams sugrįžti į darželius, atsirado ne vienas skeptikas, besibaiminantis, kad tai gali tapti dar vieno viruso protrūkio priežastimi. A. Jagelavičiūtė šiuo atveju rinkosi pasitikėjimą valdžios sprendimu.

„Į tai žiūriu labai objektyviai. Virusas yra pavojingas – nei čia žaidimas, nei čia nieko baisaus. Tačiau gyvenimas kažkaip tęsiasi ir, jeigu valstybė nusprendė, kad tai gali vykti, vadinasi gali. Ne mano kompetencija spręsti tokius dalykus. Šiuo atveju renkuosi elgtis taip, kaip reikia. Na, o žodis „bijoti“ – išvis nėra su manimi susijęs“, – kalbėjo pašnekovė.

A. Jagelavičiūtė pasidžiaugė, kad pasitikėjimo suteikė ir vaikų priėmimui atsakingai pasirengę jų šeimos pasirinktos ugdymo įstaigos atstovai.

„Mus pasitiko prie įėjimo. Nors visos auklėtojos buvo prisidengusios kaukėmis, iš akių matėsi – priėmė šiltai, su šypsenomis. Vaikui iš karto buvo pamatuota temperatūra. Viskas vyko vos kelias minutes. Leonas dar krūptelėjo, sako: „Mama, einam kartu“. Aišku, eiti kartu nebuvo galima“, – įspūdžiais dalijosi Agnė.

Marijonas Mikutavičius, Ieva Daugirdaitė

Apie tai, kad savo atžalą žada vesti į darželį, sekmadienį tiesiogiai transliuotame „Lietuvos talentai. Supervaikai“ finale užsiminė ir šou teisėjas, atlikėjas Marijonas Mikutavičius.

Laidos vedėjams pastebėjus, kad žinia apie atveriamus darželius žinomam tėčiui turėjo būti maloni, Marijonas neslėpė džiugesio.

„Gal ir negerai taip sakyti (kad džiaugiuosi, red.), tačiau taip, ir mes jau rytoj leidžiame saviškį. Ką tik gavau velnių nuo Neringos (N. Čereškevičienė, „Telebimbam“ darželio įkūrėja ir „Lietuvos talentai. Supervaikai“ teisėja, red.), kad ne į jos darželį vesime, tačiau... dar pasikalbėsime apie tai“, – su šypsena kalbėjo žinomas vyras.

Kartu su mylimąja dizainere Ieva Daugirdaite 4-erių sūnų Majų pirmadienį į darželį palydėjęs M. Mikutavičius „Delfi“ patikino, kad vaikas buvo priimtas laikantis visų saugos reikalavimų.

„Mūsų į teritoriją neįleidžia. Tik pasitinka ir atima vaiką“, – sakė pašnekovas.

Paklaustas, ar po karantine praleistų mėnesių jųdviejų atžala veržėsi į darželį, ar mieliau ir toliau būtų leidęs laiką namuose, M. Mikutavičius neslėpė: „Buvome apie tai kalbėję – sakė, kad jau norėtų grįžti“.

Ne tik sūnus, bet ir tėvai laukė tokios galimybės. „Darželis jam – ne naujiena. O ir mes jau buvome aptarę, kad, vos tik bus galimybė, jis ir vėl ten eis. Nes reikia gi kažką išmokti pagaliau, o ne tik žaisti su tėvais ir filmukus žiūrėti“, – kalbėjo žinomas tėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)