Žinomas modelis prisipažįsta, jog „Elle“ žurnalo viršelyje esanti nuotrauka yra iš jos asmeninio nuotraukų archyvo.

„Šį kartą, būnant karantine, pažįstamas fotografas paklausė, ar aš turiu niekur nepublikuotą, stiprią vasarišką fotosesiją. Atsakiau, kad taip – lyg tyčia turėjau niekur nepanaudotų nuotraukų iš fotosesijos Tailande praėjusią žiemą. Nusiunčiau parodyti, o jis patvirtino, kad stipru ir užsiminė, kad jas publikuotų pats “Elle” žurnalas. Neslėpsiu, tikrai apsidžiaugau, juk čia super! Tai man turbūt labai pasisekė, nes yra karantinas. Nevyksta fotosesijos, arba dėl taupymo sumetimų niekas nedaro jokių naujų nuotraukų”, - sako modelis S. Mykolaitytė.

S. Mykolaitytė teigia, jog reklama ir fotosesijos žurnaluose, už kurias susimoka pats modelis, yra žinoma praktika.

„Žinoma, kad galima išsipirkti reklamos plotus. O kalbant apie viršelius, tai turbūt ir Kate Moss ar Alexandra Ambrosia irgi yra susipirkusios visus pasaulio mados žurnalų viršelius. Matyt, ir tai jau būtų skandalas”, – Delfi teigia Ispanijoje gyvenanti Solveiga.

Sulaukusi pasiūlymo papuošti „Elle“ viršelį moteris apsidžiaugė, o į kalbas apie tai, kad daug lietuvaičių yra susmokėjusios tam tikras sumas, kad patektų ant garsiausių mados žurnalų viršelio, Solveiga nekreipia dėmesio.

„Džiaugiuosi, kad puošiu tokį viršelį. O kas ten, kur ir kaip vyksta toliau – nesigilinu. Pastebiu, jog kažkam, ypač lietuviams, labai sunku tiesiog pasidžiaugti tautiečių sėkme. Na, tiesiog bent kartą pasidžiaugti ar palaikyti savus”, – apmaudo neslepia žinomas modelis.

Solveigos fotosesijos nuotraukas „Elle“ žurnalui galite pamatyti čia.

Delfi primena, jog savo asmeniniame „Instagram“ profilyje žinoma manekenė Deimantė Guobytė pasidalino žinutėmis, kuriose teigia, jog už nuotraukas, publikuotas mados žurnalo viršelyje, dažna lietuvė susimoka pati.

„Nežinau, kokiame burbule gyvenau, bet tik prieš metus sužinojau, kad vyksta toks verslas kaip fashion žurnalų viršelių prekyba. Ne vien užsienietės juos perka, bet ir lietuvės, kurios nori apsimesti modeliais, dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Trečios šalys parduoda tokius viršelius, kaip Elle, Bazzar ir t.t. Jie visi yra užsakomi“, – socialiniame tinkle „Instagram“ nuoskaudą išliejo žinomas modelis.

Deimantė piktinosi ir teigė, jog profesionaliais modeliais visuomet rūpinasi agentūros, jie vieni sprendimų dažniausiai nepriima.

„Kaip atskirti, ar viršelis pirktas? Tokius žymius žurnalus gauna tik profesionalūs ir dažniausiai žymūs modeliai, o ne other way around (liet. atvirkščiai). Su garsiomis, patikimomis agentūromis, kurios žino ką daro. Pikta, kai dabar kas antrą vadina modeliu! Ne, tai ne modelis! Modeliai ne vien atrodo kaip modeliai, bet ir turi juos atstovaujančias rimtas agentūras, eina į kastingus ir t.t. Dirba tokiose fotosesijose, kur modeliams moka pinigus, o ne „modeliai“ moka žurnalams, kad juos fotografuotų. Modelis dirba užsakovui, o ne užsakovas modeliui“, – mintimis dalijosi D. Guobytė.

Deimantė paviešino ir pokalbius su fotografais. Viename jų fotografas siūlo nuotraukas publikuoti Bulgarijos „Elle“ žurnale, tiksliai įvardija ir kainas.

„Už birželio mėnesio viršelį – 8 tūkst. eurų, nors įprasta kaina yra 25 tūkst. eurų. Tačiau man reikia jau padarytų nuotraukų. Jos būtų publikuotos Bulgarijos „Elle“ žurnale. Jei domina – laukiu žinutės“, – rašė Deimantei fotografas.

Deimantės Guobytės paviešinti susirašinėjimai su fotografu

D. Guobytė pasidalijo ir žinutėmis, kurias gavo jos draugės, taip pat modeliai. Štai už galimybę patekti į Indijos „L‘officiel“ puslapius tektų pakloti 11 tūkst. eurų, o žurnalo „Harpers Bazaar“ fotosesijas fotografas įvardija kaip „labai brangias“ – kaina modeliui siektų apie 20 tūkst. eurų.

Deimantės Guobytės paviešinti susirašinėjimai su fotografu

Deimantė tvirtino, jog modelis, kaip ir bet kuris kitas savo srities profesionalas, privalo būti sukaupęs didelę patirtį.

„Žmogus, kuris pabaigė trijų dienų makiažo kursus nėra make-up specialistas. Žmogus, įsirengęs butą netampa interjero dizaineriu. Nusikirpęs plaukus netampi plaukų stilistu! Yra milijonas pavyzdžių – o panelė, pasidariusi fotosesiją Lietuvoje ir sumokėjusi už nuotraukas, nėra modelis. Aš dirbu profesionaliu modeliu 13 metų, kaip galite vadinti modelius tas, kurios net nedirba? Tai yra mėgėjai arba norintys tapti modeliais. Turi pinigų? Gali tapti modeliu akimirksniu“, – įsitikinusi D. Guobytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)