Nuotraukos autorius – fotografas Dainius Ščiuka, garsioms šalies moterims surengęs ne vieną menišką fotosesiją. 2018 metais menininkas pristatė darbų parodą „Moteris/Natural Women“, kurioje nesistengė retušuoti nei strazdanų, nei randelių, nei raukšlių, nei kitų nelygumų. Tad šio, D. Ščiukos ir D. Kazėnaitės bendrame darbe, vieno iš komentatorių įžvelgto netikslumo, pro akis nepraleido ir „Delfi“.

„Tokių nutikimų internete pasitaiko tikrai dažnai, tačiau čia tikrai ne tas atvejis. Pasikalbėjome su fotografu Dainiumi Ščiuka – nė vienas nieko nekoregavo. Apskritai šitaip redaguoti nuotraukas nėra Dainiaus stilius, jis idealaus rezultato specialiai nesiekia. O aš pati lygiai taip pat nedrįsau kažkaip keisti menininko darbo.

Aišku, jeigu aš pati pamatyčiau tokių netikslumų, pagalvočiau lygiai tą patį – retušavimo klaida. Be to, nebūtų stebuklas, jeigu fotosesijos nuotrauka būtų koreguota, tačiau šįkart apskritai jokių korekcijų nebuvo numatyta, juk kadras – iš juostinio fotoaparato“, – „Delfi“ komentavo D. Kazėnaitė.

Fotomenininkas D. Ščiuka dėl šios priežasties laboratorijoje darkart peržiūrėjo nuotraukos negatyvą, kuriame iš tiesų pastebėjo tą patį efektą.

„Tai tiesiog optinė apgaulė. Taip gali nutikti dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, dėl skirtingų šviesos šaltinių arba dėl to, kad nuotraukos ryškinimo procese naudojamos cheminės medžiagos gali šiek tiek iškraipyti vaizdą“, – paaiškino nuotraukos autorius, nuo penktadienio Kaune vėl atidarantis parodą „Moteris/Natural Women“.

Vis dėlto dažna socialinių tinklų žvaigždė prieš talpinant nuotrauką internete pasirūpina, kad sekėjams neužkliūtų smulkūs odos netobulumai. D. Kazėnaitė instagrame nevengia įkelti ne tik nuotraukų, bet ir vaizdo įrašų, liudijančių, kad sportui neabejingai merginai specialių liemens korekcijų „fotošopu“ tikrai neturėtų prireikti.

„Jeigu ant kojos atsirado mėlynė ar ant veido iškilo spuogelis, nematau nieko blogo tai pašalindama. Tačiau, kadangi galiu pasidžiaugti gera oda, dažnai šių priemonių griebtis man tikrai nereikia. Nepritariu kardinaliems pokyčiams nuotraukose, kai į viešumą išėjusios merginos neįmanoma atpažinti iš jos profilio socialiniuose tinkluose“, – „Delfi“ sakė D. Kazėnaitė.

„Delfi“ skaitytojams D. Ščiuka specialiai nufotografavo nuotraukos negatyvą ir pristatė visą šios D. Kazėnaitės fotosesijos rezultatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)