„Toks sutarimas, kad mes, gydytojai, mūsų sesutės, slaugytojos, kurios tvarko palatas, turi turėti neigiamus koronaviruso testus. Tai yra suderinta su SAM. Tai nėra sudėtingas dalykas, mes pasiskambinome savo šeimos daktarui, pasakėme, kad mes žadame pradėti veiklą, o mes tą ir norime daryti, nes mums tai leidžiama, tada šeimos gydytojas suformavo elektroninį siuntimą, kurį gavo Covid-19 tarnyba, skambinome numeriu 1808, pasakėme, kad norime atvažiuoti ir mums buvo paskirtas laikas. Tai nėra sudėtinga procedūra“ – pasakojo gydytojas.

Po ilgos pertraukos į darbus besistengiantis grįžti V. Kaikaris neslepia, kad jį ir jo kolegas kiek neramina būsimų klientų reakcija.

Vygintas Kaikaris / Foto: laidos „Sveikatos medis“ stopkadras

„Šiek tiek esame išsigandę, nes nežinome, kaip į viską reaguos mūsų būsimi pacientai, kadangi norint bet kokios procedūros, lygiai taip pat reikia atlikti šią procedūrą – atnešti neigiamus koronaviruso testo rezultatus“, – sako pašnekovas.

Praėjusią savaitę chirurgas apsilankė patikros punkte. „Kaip sakoma, viskam būna pirmas kartas! Laimė, kad baisu nebuvo. Dabar keliauju tiesiai namo laukti atsakymo, pasimatom kitą savaitę!“ – taip savo socialiniame tinkle iškart po procedūros skelbė V. Kaikaris. Gydytojas gali ramiai atsikvėpti – jo testo rezultatas neigiamas.

„Jau viskas padaryta, – džiaugėsi pašnekovas. – Gavau neigiamą Covid testo rezultatą. Su kolegomis, kurie taip pat jau pasitikrino, darbe apsikabiname, galime paduoti vienas kitam ranką – tai naujas potyris.“

„Tiesą sakant, procedūra tikrai nėra baisi, aišku, nėra maloni, bet ji tikrai ištveriama. Viskas yra atidirbta ir neužtrunka ilgiau nei 15 minučių. Atsakymą gavau po paros laiko. Esu patenkintas visa atlikimo ceremonija, nes ji tikrai puikiai atidirbta. Jaučiuosi dėkingas tiems, kurie ima šį testą, nes jie visą dieną dirba su tais skafandrais, specialia apranga, jiems tikrai yra žymiai sudėtingiau, nei tau, kai tu tik privažiuoji, nuleidi automobilio langą ir viskas. O jiems reikia dirbti. Bet tikrai medikės, kurios tai darė, viską atliko švelniai ir be skausmo. Kiekvienas pirmas kartas yra įdomus, tai ir man tai buvo įdomi patirtis, bet, laimei, man ji buvo švelni ir be skausmo“, – pridūrė V. Kaikaris.

Vygintas Kaikaris

Pasiteiravus, ar jo klinika jau sulaukė pirmųjų pacientų, gydytojas paaiškino, kad ne viskas taip paprasta.

„Ne. Dar vis laukiame. Mes šiuo metu tik įsikūrėme naujose patalpose. Pirmos konsultacijos yra su didžiuliais reglamentais – tai irgi dar viena nauja patirtis. Aš tikiuosi, kad tas karantinas greitai baigsis, bet dabar yra ganėtinai viskas sugriežtinta: tarp pacientų turi būti 20 minučių pertrauka, dezinfekuojamas kabinetas, pacientas turi ateiti vienas be jokių jį lydinčių žmonių, dėvėti kaukę, ją dėvėti turi ir gydytojas. Taisyklės gana griežtos, bet mes tam pasirengę ir gyvai lauksime savo pirmųjų pacientų. Iki šiol konsultacijos vykdavo internetiniame lygmenyje“, – pasakojo jis.

Du mėnesius nedirbęs gydytojas neslepia, kad per šį laiką jam ir jo kolegoms teko įveikti ne vieną iššūkį. Tikėtina, kad jų bus ir ateityje.

„Tiek laiko mes buvome visiškai sustabdę įmonės veiklą. Bet išsaugojome visus darbuotojus, buvo forminamos prastovos, aš išnaudojau visas savo apmokamas atostogas, bet tai buvo padaryta, norint viską atlaikyti. Ir atlaikėme. Žinoma, dar šiek tiek bus iššūkių su nuoma, bet didžiąja dalimi atsilaikėme gerai“, – kalbėjo V. Kaikaris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)