Minint metines Vytauto žmona Dalia Šerėnienė pakvietė artimuosius, bičiulius ir gerbėjus dalyvauti mišiose Šv. Bernardinų bažnyčioje. Mišias buvo galima stebėti ir socialiniuose tinkluose.

Pamokslą Vytautui atminti skaitė artimas bičiulis Rimas Šapauskas.

Delfi primena, jog tą dieną vyras laiką leido savo sodyboje, Labanoro girioje. Atvykusiems medikams, jo atgaivinti nepavyko.

Po mirties kolegos V. Šerėną minėjo geru žodžiu, išskyrė puikų humoro jausmą ir dalijosi atsiminimais.

„Galiu patvirtinti, kad taip įvyko, daugiau nieko nežinau, šiuo metu keliauju į vietą“, – prieš metus sakė Haroldas Mackevičius.

Geru žodžiu išėjusį kolegą tuomet paminėjo Arūnas Valinskas.„Sunku suprasti, kas įvyko. Šis juodas penktadienis užblokavo visus bendrus mūsų prisiminimus. Galiu pasakyti, kad jis buvo organiškas vaidmenų kūrėjas. Ko gero, daugeliui žiūrovų, kurie nežino tos kūrybinės pusės, tos kasdienybės, jis darė įspūdį. Jo kuriami personažai, ko gero, buvo vieni iš mėgstamiausių visų laikų dviračio personažų apskritai. Lietuvos televizijoje jis kūrė genialias bratkas, kur jis abu personažus vaidino. Jis toks ir buvo – paprastas vaikinas iš Ignalinos. Tačiau ekonomistas, labai protingas, labai skaičiuojantis, labai racionalus, turintis fantastišką humoro jausmą ir, pasirodo, nelabai gerą sveikatą.

Jeigu reikėtų skaičiuoti bendrus darbų metus, tai reikėtų skaičiuoti ne penkmečiais, o dešimtmečiais. Nuo pirmųjų koncertų. Jis buvo tas žmogus, su kuriuo mes pradėjome, tada, kai išėjo pirmoji dviračio šou laida. Jis buvo pirmasis šio žanro pradininkas ekrane, infošou žinių formato vedėjas. Lietuvoje tai buvo apskritai kažkas nesuvokiamo ir buvo legendinis jo akcentas. Kai prisimenu pirmas tas laidas, kurias kurdavome. Galima rašyti knygas apie tai. Labai sunkiai galiu sau leisti suvokti, kad to žmogaus jau nebėra. Bet kai paskaičiuoju, kad nėra ir Gintaro, ir Vytauto, tai supranti, kad laikas skriaudžia mus kažkaip“, – sakė Arūnas Valinskas.

Vytautas Šerėnas

Apie Vytautą Šerėną gerų dalykų paminėjo ir Saulius Bartkus, kuris žinią išgirdo tik susisiekus su juo.

„Mes pažįstami, nebuvome labai artimi draugai, tačiau esame dirbę kartu. Ši žinia yra tiesiog siaubas kažkoks, net nesitiki. Košmaras kažkoks. Jis buvo puikus scenaristas, anksčiau esame darę keletą projektų. Iš karto jausdavosi, kur jo pridėta ranka. Jis buvo labai talentingas žmogus. Jis buvo puikus vyras, turėjo labai gerą humoro jausmą. Man labai sunku kažką pasakyti šiuo metu“, – papasakojo Saulius Bartkus.

Buvęs kolega Algis Ramanauskas taip pat vertino Vytauto humoro jausmą.

„Vytas buvo neapsakomo šarmingumo žmogus. Aš jį labai nuoširdžiai ir stipriai mylėjau. Filmavimai su juo buvo malonumas ir ištisas kvailiojimas ir juokavimas, dėl ko papykdavo filmavimo grupė. Jis buvo aukščiausios prabos humoro jausmo žmogus“, – feisbuke rašė Algis Ramanauskas.

Vytauto Šerėno sodyba, Labanoras

Susisiekus su Kristina Kazlauskaite moteris negalėjo pratarti nė žodžio. Ji buvo pernelyg susijaudinusi ir verkė. Tetarė, kad šiuo metu negali kalbėti, nes vos prieš akimirką sužinojo apie netektį. „Kolegų kolega Vytautas. Subtilus, taktiškas, be galo protingas, visada mano jaunoj galvelėj sudėliodavęs taškus ant “i”. Tesiilsi ramybėje“, – savo soacialiniame feisbuko tinkle rašė Kristina Savickytė.

„Pradžioje pagalvojau, kažkas piktai pajuokavo. Amžiną atilsį. Nuo staigios ir netikėtos mirties, saugok mus Viešpatie“, – rašė Rimas Šapauskas.

2002-aisiais V. Šerėnas kandidatavo Lietuvos Prezidento rinkimuose. Pirmajame rinkimų ture, surinkęs 7,75 % balsų jis užėmė ketvirtąją vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)