Žinoma atlikėja su draugu į Japoniją nusprendė keliauti tada, kai Europos valstybės pamažu ėmė uždarinėti sienas. Tuomet Eglė pasakojo, jog dvejojo dėl to, ar kelionė įvyks. Su mylimuoju pas draugus į Japoniją visgi išskridusi dainininkė su kliūtimis susidūrė tada, kai buvo atšaukti skrydžiai ir teko ieškoti būdų, kaip grįžti namo. Kelionė užtruko – vietoj planuotų trijų savaičių pora svečioje šalyje svečiavosi beveik du mėnesius.

„Vos nuvykus į Japoniją gatvėse, parduotuvėse, masinėse vietose ėmė mažėti žmonių. Kartais būdavo net nejauku – didžiulis, betoninis ir tuščias miestas. Tačiau tikrai buvo dirbančių restoranėlių, itin griežtų suvaržymų, kažkokio chaoso nesijautė. O su kaukėmis japonai vaikšto visada – prieš metus jau svečiavomės čia, tad net ir ne pandemijos metu jie saugo save“, – pasakoja E. Jakštytė.

Tačiau Eglę nustebino viešai skelbiami susirgimų skaičiai Japonijoje.

„Pagal šalies dydį ir gyventojų skaičių kovo mėnesį Japonijoje buvo neįtikėtinai mažai susirgimų koronavirusu. Sekėme informaciją apie kitas šalis ir stebėjomės. Net kilo įtarimų, kad gal japonai slepia tikrąjį skaičių ir siekia, jog nebūtų atšauktos jiems be galo svarbios olimpinės žaidynės. Nors iš pradžių dar ėjome valgyti į kavines, vėliau rinkomės laiką leisti namuose, tapo sunku atsipalaiduoti viešose vietose“, – teigia sceniniu vardu ELEY pasivadinusi dainininkė.

Pasak Eglės, iš dalies pasisekė ir dėl to, jog Japonijoje jiedu lankėsi jau antrą kartą – visi muziejai ir kitos lankytinos vietos buvo apžiūrėtos pirmosios kelionės metu.

„Planavome nuvykti į Fuji kalną, tiesa, planas neišdegė. Pagrindinis kelionės tikslas buvo atšvęsti draugo gimtadienį, todėl ir vykome į šią šalį. O eigoje draugas turėjo nemažai darbo ir rūpesčio – kasdien ieškodavo informacijos, kaip pasiekti namus. Ir štai, beveik po dviejų mėnesių paieškų mums pavyko“, – sako Eglė.

Atlikėja juokiasi, jog šioje kelionėje teko ir skristi, ir važiuoti traukiniu, ir plaukti.

„Iš Japonijos skridome į Olandiją. Tiesa, iki pat paskutinės minutės nebuvome tikri, ar išskrisime, nes skrydžiai buvo masiškai atšaukinėjami. Bet mums pavyko, – džiaugiasi moteris. – Oro uoste Japonijoje visai nebuvo žmonių. Jis buvo tuščias. Praktiškai tik darbuotojai. Įdomus faktas, jog kai pirkome bilietus, rodė, kad beveik visos vietos yra užimtos, tačiau iš tiesų lėktuvas buvo pustuštis. Matyt, tokiu būdu avialinijos norėjo užtikrinti maksimalų saugumą. Skrydžio metu sutikome nuostabių palydovių, kurios ėmėsi už galvos išgirdusios, jog kone du mėnesius buvome įstrigę Japonijoje. Gavom ir dovanėlių, ir palinkėjimų, lepino išskirtiniu dėmesiu.“

Iš Amsterdamo Eglė su draugu traukiniu pasiekė Kylį, o iš ten – keltu tiesiai į Klaipėdą.

„Kelte teko sutikti įvairių žmonių, tačiau praktišką visą laiką praleidome savo kajutėje. Vakarienę ir pusryčius taip pat valgėme kajutėje – taip saugiau. Grįžus mus patikrino dėl koronaviruso, dabar jau esame namuose. O šiaip, labai įdomus jausmas. Realiai tik grįžus apėmė jausmas – kas čia vyksta? Kas bus toliau? Sunku net suvokti, juk viskas sustoję, renginiai, koncertai nevyksta. Kokia bus vasara? Neįsivaizduoju“, – pripažįsta Eglė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)