Močiutė įbėgo į namą, griebė vaikus ir, išnešusi į lauką, puolė gaivinti. Greitai atvažiavusi jų mama, dar iki atvykstant ugniagesiams, išvežė vaikus į ligoninę. Pakeliui juos perėmė greitoji medicinos pagalba. Medikai vaikus gaivino, bet ligoninėje, deja, jų gyvybės užgeso.

TV Pagalbos gelbėtoja Sandra Žutautienė socialiniame tinkle paviešino informaciją apie skaudų įvykį ir paragino aukoti.

„Padėkime nelaimėje. Šį rytą Telšių rajone įvyko didžiulė nelaimė. Ankstų rytą, kol pas močiutę besisvečiavę anūkėliai miegojo, o močiutė darbavosi tvarte, namuose kilo gaisras. Pastebėjusi degantį namą močiutė puolė į liepsną ir išnešė į lauką vaikučius. Atvykę ugniagesiai ir 4 metų mergaitės bei 6 metų berniuko mama patys gaivino vaikelius ir tik pakeliui į ligoninę susitiko su atvažiuojančiu greitosios pagalbos automobiliu.

Deja, abu vaikučiai neišgyveno...

Per kelias minutes Renata prarado vienintelius savo vaikučius, o visa sukrėsta šeima šiuo metu net žodžio pratarti negali...

Labai prašau dviejų dalykų, kurių šiuo metu labiausiai reikia šeimai: pasimelsti už du angeliukus ir adėti mamai finansiškai, bent keliais eurais, kad kai ateis laikas, galėtų savo angeliukus deramai palaidoti...

Labai labai prašau visų geros valios žmonių pasidalinti žinia apie šią nelaimę ir bent keliais eurais prisidėti prie vaikučių išlydėjimo.

PAAUKOTI galite:
Renata Valavičienė
LT847300010109523184
SWIFT kodas (aukojantiems iš užsienio): HABALT22
Mokėjimo paskirtyje BŪTINAI parašykite: AUKA arba PARAMA“, – rašoma pranešime.

Trečiadienio rytą po pokalbio su R. Valavičiene, S. Žutautienė pranešė, kad tautiečiai aukojo noriai. Per parą pinigų buvo surinkta ir laidotuvėms, ir paminklui.

„Brangieji, žmonės! Didžiausia garbė būti lietuviu! Jūs esate žmonės, turintys auksines širdis ir labai empatiški. Per pusę paros Jūs sukūrėte stebuklą‼️

Susirašėme, po to kalbėjomės. Springdama ašaromis ir įsikibusi kolegėms (ačiū joms, kad nesitraukia nuo Renatos) į rankas, mažiukų mama man pasakė: „Padėkok visiems visiems žmogeliukams už pagalbą nuo manęs ir labiausiai nuo mano angeliukų. Nežinau, kaip dėkingumą išreikšti... Pinigėlių pakaks laidotuvėms, net ir paminklėliui pakaks. Ačiū visiems“.

Ačiū Jums visiems už tokią pagalbą!

Bet dar noriu paprašyti vieno labai svarbaus dalyko: mintimis palaikykite Renatą ir jos šeimą, pasimelskite už angeliukus (ji pati tik taip kalba apie savo vaikiukus...). Ryt Renatos laukia pati sunkiausia diena, tad prašau bent pasimelsti.

Ačiū visiems ir kiekvienam“, – savo feisbuke skelbė S. Žutautienė.

Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Robertas Kaveckas pranešė ir daugiau informacijos apie siaubingą įvykį.

„Greičiausiai užsidegė elektros laidai, vonioje buvo įjungtas šildymo katilas. Kadangi ji buvo iškalta lengvai užsidegančiomis plastikinėmis lentelėmis, nuodingi dūmai netrukus pasklido ir į kambarį, kur miegojo vaikai. Ugnis neišplito, gaisrą ugniagesiai likvidavo per pusvalandį. Dūmų detektoriaus name nebuvo“, – pranešė R. Kaveckas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)