Informacija apie rastas erkes atlikėja Mia Pilibaitytė pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“.

„Tas jausmas kai po sporto , panyri į meditaciją ir girdi, kaip sūnus su šuniuku iš lauko grįžta... nekreipiu dėmesio, medituoju toliau... šuniukas pribėga , atsigula šalia ir po kelių minučių aš jaučiu, kaip per mano odą kažkas rėplioja, atsimerkiu , o ten ... ERKĖ... pašokau išsigandus , pakėliau šuniuką , o ten dar kokios 7 erkės... nu košmaras, dar net sapne tokio nebuvau sapnavus.... Moralas toks: su augintiniais kai einate į lauką , būtinai grįžus apžiūrėkit, nes tokio reikalo aš per visus 9 metus nebuvau mačius... nežinau kaip kovot su šitais padarais... šuniukams tai sulašinam visada nuo erkių, patys buvom pasiskiepyję , bet jau baigėsi skiepų galiojimas ir reikėjo vėl skiepytis... žodžiu... nėra žodžių“, – mintimis su draugais ir sekėjais dalijosi Mia.

Delfi susisiekus su Mia, atlikėja teigė, jog ant augintinio kailio aptikusi erkes išties labai nemaloniai pasijuto.

„Gali net nepastebėti augintinio parneštų erkių – jos galėjo ir vis dar gali įsisegti man ar sūnui. Nejauku, iš tiesų nejauku. Vis galvoju, kodėl anksčiau tų erkių tiek nebuvo? Dabar dauguma erkių yra užsikrėtusių net ir tomis ligomis, kurios gali būti pavojingos gyvybei. Manau, valdžia turėtų imtis priemonių“, – įsitikinusi žinoma atlikėja.

Mia šunį vedžioja šalia namų esančioje pievoje. Dainininkė sako, jog šalia yra vaikų žaidimo aikštelė, joje dažnai žaidžia vaikai.

„Ten aplinkui viskas užželdinta, tad man net baisu pagalvoti, kad ir vaikas gali į namus parsinešti erkių. Anksčiau buvau pas savo šuniuką radusi erkių, tačiau tiek daug – niekada. Mažų, didelių – visokių! Aš turiu Jorkšyrą, jo ilgi plaukai. Matyt, turėtume kaskart grįžę iš lauko maudyti po dušu, tačiau to daryti negalima“, – teigia atlikėja.

Dainininkė įsitikinusi, jog erkių aktyvumas ir sukeliamos problemos turėtų rūpėti ir valdžios atstovams.

„Suprantu, kad valdžia dabar turi kitų reikalų, tačiau erkės išties kelia grėsmę. Juk kasmet ši problema opėja, tad atkreipti į tai dėmesį privalu. Asmeniškai susidūriau su situacija, kai pažįstamas jaunas vyras mirė nuo erkinio encefalito. Tad būna ir labai liūdnų situacijų“, – pasakoja Delfi pašnekovė.

Atlikėja teigia besisauganti nuo erkių, o ėjimo į mišką pastaruoju metu stengiasi išvengti. Mia taip pat rūpinasi ir šuns sveikata.

„Kiekvieną mėnesį ištisus metus lašiname specialius vaistus nuo erkių, tačiau jie kenkia šuniuko organizmui – ypač kepenims. Štai prieš savaitę sulašinome vaistus, ir štai kokį rezultatą turime – pilną kailį erkių, jų radau ir ant savęs bei kilimėlio. Mes su sūnumi skiepijamės nuo erkinio encefalito, tačiau nuo Laimo ligos juk skiepo nėra. Kyla baimė juk ne tik dėl augintinio“, – susirūpinusi M. Pilibaitytė.

Yra nemažai žinomų žmonių, kuriems buvo nustatytas erkinis encefalitas. Atlikėja pamini ir rudenį dvi savaites ligoninėje praleidusį grupės „Džentelmenai“ narį Dainių Dimšą.

„Juk jis kurį laiką negalėjo nei dirbti, nei koncertuoti. O kiek atvejų mes dar nežinome, kurie nėra užfiksuoti spaudoje? Ir ypatingai šiemet. Nebuvo šaltos žiemos, o erkės užmiega berods prie 20 laipsnių šalčio“, – mintimis dalijasi Mia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)