Iki karantino paskelbimo intensyviai koncertavęs A. Vilčinskas aktyviai užsiima kūryba – namuose įrengtoje studijoje įrašinėja naują albumą.

„Pagaliau atsirado laiko rimčiau užsiimti kūryba. Žinoma, kas bus ateityje – nežinia, tas labiausiai neramina. Neaišku, reikės keisti profesiją ar ne, – juokiasi atlikėjas. – Niekas nežino, kas bus vasarą ar rudenį. O grįžęs į Lietuvą prisiekiau sau, kad visą likusį savo laiką būsiu muzikantu.“

Arvydas tvirtina, kad per aštuonerius metus, praleistus Lietuvoje, jo požiūris nepasikeitė, tačiau pasikeitė pasaulis.

„Situacija dabar tokia, kad net ir norėdamas negalėčiau išvažiuoti ir bandyti kažką keisti. Į Ameriką grįžčiau tuo atveju, jei negalėčiau čia pragyventi iš muzikos, tačiau paradoksalu – šiuo metu iš muzikos negali pragyventi beveik niekas. Turiu galvoje konkrečiai koncertus. Visgi grįžti neplanuoju, tikiuosi, kad viskas anksčiau ar vėliau susitvarkys. Jau anksčiau esu sau įrodęs, kad galiu dirbti ir kitą darbą, tačiau visada žinojau, kad tai – tik laikina stotelė”, – pasakoja dainininkas.

Visame pasaulyje atšaukti koncertai ir masiniai renginiai neaplenkė ir A. Vilčinsko. Atlikėjas buvo suplanavęs koncertus visai vasarai.

„Paskutinį kartą dainavau scenoje prieš pat paskelbiant karantiną. Planų turiu, tačiau nežinau, kiek realus jų įgyvendinimas. Manau, kad net jei ir bus leidžiama, žmonės kol kas bijos eiti į masinius renginius. Sveikintina iniciatyva daryto koncertus iš namų, juos transliuoti internetu. Bandžiau tokią transliaciją padaryti ir aš, tačiau pirmas blynas išėjo truputį prisvilęs – sutrukdė techniniai dalykai. Tačiau manau, kad iš štai tokių iniciatyvų ateityje bus įmanoma ir pragyventi“, – įsitikinęs Arvydas.

Idėja rengti koncertus, kuriuos būtų galima stebėti iš automobilių, atlikėjui atrodo puiki. Tačiau pats Arvydas kolegų pavyzdžiu neseka.

„Reikia turėti labai galingą aparatūrą, taip pat pripažinkime, mano klausytojas yra vyresnio amžiaus žmogus, tad jam ši idėja gali nepasirodyti priimtina. Vyresnis žmogus yra linkęs kontaktuoti artimiau. Taip tai turėtų būti didelio masto, kažkokia aptverta teritorija, antraip niekas nebus linkęs už tai mokėti pinigus. Iniciatyva puiki, tačiau aš manau, jog dabar dauguma žmonių turi didesnį tikslą – išgyventi. Aš pats, kaip ir dauguma kitų menininkų, gyvenu iš santaupų“, – neslepia dainininkas.

Šiandien Arvydas planus kuria ramiai ir apgalvotai. Atlikėjas tikisi, kad ilgai ši situacija neužsitęs.

„Kuriu dainas toliau, o laikas parodys, ar muzika liks tik hobis, ar ir toliau bus pagrindinis pragyvenimo šaltinis. Tačiau noriu akcentuoti vieną dalyką – nemanau, kad dabar turime verkti. Muzikantai nėra išskirtiniai šioje situacijoje. Tai liečia teatro aktorius, šokėjus ir kitus žmones“, – įsitikinęs JAV ilgus metus praleidęs Delfi pašnekovas.

Anksčiau atvirai apie asmeninius santykius kalbėdavęs vyras šįkart neatskleidė, ar karantiną leidžia vienas. A. Vilčinskas teigia, jog apie santykius kalbėti nebesinori.

„Buvau nepakankamai patyręs ir nemačiau nieko blogo tame, kad kažkas kalba apie savo asmeninį gyvenimą. Tačiau pasimokiau – dabar nenoriu sakyti nieko. Jei aš vienas – visi kalba, jog esu kvailas ir nesugebu nieko susirasti, jei ne vienas – tai su kuo, kodėl, kokia moteris su juo gali gyventi. Tokių aptarinėjimų aš nebenoriu. Todėl toks atviras nebebūsiu“, – sako Arvydas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)