Kaip sako žinomas vyras, dieną sugadino nepagrįstai juos engti pradėjęs nepažįstamasis.

„Kiek supratau, jo išpuolio motyvas buvo tas, kad jis mane tiesiog atpažino, o aš ir mano šeima jam nepatinka. Mes sustojome tarp „GO9 ir „Lietuvos pašto“ apsižvalgyti ir iš karto tą pačią akimirką ėmė pulti. Jis pavadino mane pavarde ir pradėjo plūstis. Aš keiksmažodžių nekartosiu, nors 90 procentų žodyno sudarė būtent jie. Jis viešai užgauliojo ir žemino mane, žmoną, vaiką“, – pasakojo politikas.

Žinomas vyras nusprendė nufilmuoti šeimą engusį asmenį ir pasidalijo vaizdo įrašu socialiniame tinkle. Internautai netruko žarstyti komentarų, kad vyriškis, galimai, ką tik grįžęs iš emigracijos. Tačiau A. Anušauskas, kalbėdamas su „Delfi“, nedrįso to teigti. Nepaisant to, kad užgauliotojas rankoje laikė kokteilį, politikas negalėjo patvirtinti ir to, kad vyras buvo neblaivus.

„Nedrįsčiau to sakyti, nes kalbėjo labai rišliai“, – sakė jis.

Apie šį incidentą A. Anušauskas nedelsdamas pranešė policijos pareigūnams. „Kai toks neadekvatus žmogus laksto po miestą, Gedimino prospekte – krūvos žmonių. Juolab, kad už namo – Vyriausybė“, – sakė pašnekovas.

Kaip sakė A. Anušauskas, vienintelis, jų šeimoje nepatyręs streso užpuolimo metu, jųdviejų vaikas, kuris nespėjo prabusti.

„Politikus pas mus priimta užgaulioti, bet kad šeimą, vaiką, žmogų keikti... Pirmą kartą taip. Man buvo keista, kad tokio didelio ūgio ir toks agresyvus žmogus yra labai bailus. Kai pasakiau, kad viską nufilmavau, jis iš karto puolė bėgti. O, kadangi aš skambindamas policijai stebėjau, kur jis bėga, mačiau, kur nusuko.

Paskui radau jį sėdintį už „Dramos teatro“ prie šiukšlių konteinerių. Pamatęs mane, jis šoko per tvorą ir dingo, na, aš jau per tvorą nelipau. Policija man sakė, kad nereikėjo eiti jam iš paskos, nes maža ką gali išsitraukti. Tačiau aš apie tai tuo metu nepagalvojau“, – pasakojo pašnekovas.

Anot Vilniaus apskrities komisariato atstovės Julijos Samorokovskajos, užpuolikas nesurastas, tačiau beveik atpažintas.

„13 val. 37 min. Totorių gatvėje nenustatytas vyras pamatė su šeima einantį seimo narį Arvydą Anušauską ir pradėjo jį įžeidinėti necenzūriniais žodžiais. Įtariamojo sulaikyti nepavyko, trečiasis PK veiklos skyrius pradėjo administracinę teiseną. Nors įtariamasis nesulaikytas, jo asmenybė beveik nustatyta. Pareigūnai aktyviai dirba ir laiko klausimas, kada bus sulaikytas“, – kalbėjo J. Samorokovskaja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1599)