„Visų pirma, kas buvo paviešinta, toli gražu neatitinka realybės, – pokalbį su Delfi pradėjo moteris. – Be abejo, jūs puikiai suprantate, kad aš mažai ką galiu komentuoti. Aš džiaugiuosi, kad tėčio sveikata yra gera. O visa tai, kas buvo paviešinta, kas buvo pasakyta, manyčiau, kad paskui patys tėvai pakomentuos.“

Pasiteiravus, ar po kilusio incidento jai teko bendrauti ir su mama, ir su tėčiu, Inga to neneigė, tačiau nedetalizavo kokia tema sukosi minėtieji pokalbiai: „Be abejo teko. Svarbiausia, kad abu sveiki“.

Praėjusią savaitę Ingos vyras Aivaras Stumbras minėjo savo gimtadienį. Po situacijos verslininkės tėvų namuose imta svarstyti – galbūt nemalonumai, kuriuose buvo minimas galimai neblaivus politikas, galėjo kilti po šios šventės? Tačiau pašnekovė Delfi patikino, kad ši proga buvo sutikta kukliai, šeimos rate ir be jos tėvų.

„Tai visiškai nesusiję dalykai. Gimtadienis vyko mano šeimoje, dukra Estela visiems paruošė šventinę vakarienę, o tai, kas vyko pas tėvus, vyko pas juos“, – sakė ji.

Perklausus, ar tai tikrai nebuvo bendra šventė, po kurios galėjo išsivystyti ir minėtasis incidentas, Inga pabrėžė: „Ne, jokiu būdu. Dabar yra karantino laikotarpis, kurio mes laikomės. Jokių susitikimų negali būti, juo labiau – bendrų švenčių. Tai visiškai nesusiję dalykai“.

„Mes pasiskambiname vos ne kiekvieną diena, klausiame, kaip jiems sekasi, pasakojame, kaip mums sekasi, nes karantinas sudėtingas laikotarpis, bet dėl matymosi ar bendrų švenčių darymo net nėra minčių“, – pridūrė pašnekovė.

Pokalbio metu Inga pasidžiaugė šiltais santykiais su tėvais. Moteris pastebėjo, kad karantino metu daugelis žmonių labiau ėmė vertinti laiką su šeima.

„Matytis negali, o kai tokia situacija vyksta, tai kartais norisi ir patarimo paklausti, ir jiems papasakoti, kaip mums sekasi, kad visiems būtų ramiau. <...> Mes visą laiką bendraujame, diskutuojame, perduodame apsaugines kaukes, kad jie jų turėtų daugiau ir jaustųsi saugiau. Natūralu, kad turime rūpintis vieni kitais“.

Laima Paksienė, Rolandas Paksas

Pasiteiravus, kaip apskritai sutaria jos tėvai, ar jų namuose tvyro darna, R.Pakso dukra teigė, kad tėčio ir mamos santuoka jai yra pavyzdys.

„Galiu pasakyti, kad man mano tėvų santuoka yra pavyzdys, kaip vyras gerbia moterį ir kokia darna yra šeimoje. Taip trumpai galėčiau apibūdinti“, – sakė ji.

Grįžtant prie savaitgalį kilusių neramumų, kuriuos malšinti buvo iškviesta policija ir medikai, Inga vėlgi liko prie savo pozicijos.

„Jei jie norės kažką pakomentuoti – jie pakomentuos, bet jei jūs manęs paklaustumėte, aš pasakyčiau labai paprastai – man svarbu buvo tai, kad su tėčio sveikata viskas būtų gerai. Visa laimė, jam yra viskas gerai. Visi kiti dalykai, kurie buvo parašyti... Ne tai, kad nenoriu jų komentuoti, bet net nesiruošiu komentuoti. Jeigu jie norės kažką daryti su tuo klausimu – padarys. Dėl darnos? Taip, galiu drąsiai pasakyti, kad mano tėvai sutaria puikiai ir man, mūsų šeimai jie ilgą buvo, yra ir bus pavyzdys, kaip sutariama vienas su kitu ir kokia yra pagarba šeimoje. Aš visiškai atsiriboju nuo to, kas buvo viešai pasakyta, tos antraštės man nieko nereiškia“, – Delfi kalbėjo I.Stumbrienė.

Pasak pašnekovės, minimame incidente yra keli faktai: „Jokio smurto nenustatyta, jokio girtumo nenustatyta. Kitas dalykas, tėtis išvežtas į ligoninę. Tai apie ką mes kalbame?“.

Po teiginio, kad pati L.Paksienė kreipėsi į policiją, nurodydama smurtą artimoje aplinkoje, Inga to nepatvirtino: „Šito aš negaliu pasakyti“.

Pašnekovė, kuri teigė, kad dėl šio įvykio sulaukė daug žurnalistų skambučių, bet prabilti ryžosi tik dabar, pridūrė, jog ši tema jai nėra nepatogi: „Man nesudėtinga apie tai kalbėti, nes aš žinau, kokia yra tiesa“.

Laima Paksienė ir Rolandas Paksas

R.Pakso žmona neskuba rašyti pareiškimo

Delfi primena, kad minimas incidentas įvyko šeštadienį. Policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad namuose smurtauja neblaivus vyras. Nurodytas adresas – politiko R.Pakso namai.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis Delfi informavo, kad į politiko namus važiavo ne tik policijos pareigūnai, bet ir medikai.

„Pranešta bendruoju pagalbos telefonu, kad triukšmauja ir mušasi neblaivus vyras“, – nurodė R.Matonis.

Atvykę į politiko namus pareigūnai negalėjo patikrinti R.Pakso alkoholio matuokliu. Vyrą tikrintis sveikatos būklės medikai netrukus išvežė į ligoninę.

R.Matonio žiniomis, fizinio smurto nenustatyta. Sutuoktinė L.Paksienė į ligoninę nevyko.

Daugiau detalių, dėl ko galėjo kilti konfliktas, pareigūnai kol kas negali pasakyti.

2003 m. R.Paksas buvo išrinktas Lietuvos prezidentu. Jis yra pirmasis Europos šalies vadovas, nušalintas apkaltos proceso metu.

Delfi su R.Paksu susisiekti ir išgirsti jo įvykio versiją nepavyko. Jo sutuoktinė Laima taip pat nelinkusi bendrauti su žiniasklaida.

Naujausiomis žiniomis, buvusio prezidento sutuoktinė, dėl smurto artimoje aplinkoje iškvietusi pareigūnus, pareiškimo rašyti neskuba, todėl pareigūnai neturi pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Jei moteris nuspręs šeštadienio įvykius išsiaiškinti šeimoje be policijos pagalbos, R.Paksui bendrauti su pareigūnais nereikės.

Daugiau apie minimą incidentą Paksų namuose galite skaityti paspaudę čia ir čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (754)