„Laikykitės ten“ svečias Deivydas sako, kad žinomumo kaina yra išties didelė – vieną dieną kompozitorius suprato, jog tokio didelio iš gerbėjų gaunamo dėmesio jam nebereikia.

„Buvo toks metas, kai prekybos centre mane pamatę vaikai rėkdavo, prašydavo autografų – aš supratau, kad mane tai ima erzinti. Netgi mąsčiau, kodėl taip yra – juk tiek daug metų dirbau, kad žmonės mane žinotų, o dabar baidausi to, bet populiarumas kartais gyvenime pasirodo iššvirkščia puse. Net už automobilio statymą kažkada esu gavęs maksimalią baudą – pareigūnas sakė, juk jis žvaigždė, galvoja, kad čia viskas galima“, – karjeros pradžioje nutikusį įvykį prisiminė D. Zvonkus.

S. Šimkaus konservatorijoje, o vėliau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje kompozicijos meno mokęsis Deivydas sako, jog muzika jam visada buvo arti širdies.

„Muzika norėjau išreikšti save. Kadangi gražus negimiau ir neužaugau, reikėjo ieškoti kompanijos ir kartu kurti grupę. Dabar negaliu tiksliai pasakyti, kodėl norėjau lipti ant scenos – gal tai lėmė per televiziją matyti vaizdai, noras būti kaip mylimi atlikėjai“, – pripažino kompozitorius, buvęs populiarios grupės „B‘Avarija“ narys.

Kalbėdamas apie kūrybą Deivydas buvo atviras – kai kurios dainos gimė visiškai atsitiktinai, nesigilinant į žodžių prasmę ir paliekant vietos humorui.

„Angelai pagal LATGA ataskaitas yra populiariausias kūrinys, tad ką aš galiu pasakyti – toks publikos skonis“, – juokėsi Deivydas Zvonkus. – Antra mano meilė buvo muzikos visada būdavo humoras, dėl to kai kurių dainų tekstai būdavo sunkiai suprantami, bet man pačiam buvo labai juokinga. Mes su Juozu kartais netgi lažindavomės – parašom dabar tokią nesąmonę, ir žiūrim, ar praeis. Didžioji dalis mano muzikinės veiklos buvo pusiau bajeris – ir dabar tebėra. Vis, kas mane artimiau pažįsta, tą puikiai supranta.“

„B‘Avarija“ savo laiku buvo itin populiari - grupės nariai puikuodavosi ant populiariausių žurnalų, dainų žodžius mintinai mokėjo daugelis.

„B‘Avarija“ turėjo kelis etapus ir kai pasižiūriu nuotraukas, aš neįsivaizduoju, kaip mes galėjome patikti to meto merginoms – tai baisu. Pasižiūriu į tas nuotraukas – keistas šukuosenas, kreivus dantis. Kodėl niekas iš draugų nepasakė – bent išsitiesink dantis, jei nori į sceną lipti", – juokėsi Deivydas.

„Laikykitės ten“ svečias papasakojo ir apie legendomis apipintus santykius su Stano.

„Iš tiesų mes nesipykstame. Mes tiesiog kvailiojame, o retkarčiais tuos kvailiojimus parodome platesniam ratui", – sakė kompozitorius.

Laidos vedėjui paklausus, apie ką būtų jo rašoma knyga, Deivydas taip pat nepasimetė.

„Kad galėtum rašyti knygą, reikia turėti bent šiek tiek talento. Tad tam nesiryžčiau, – pripažįsta Deivydas. – Bet šiaip būtų įdomu parašyti apie mano pirmąją santuoką. Tik bėda, kad visus tuos metus buvau neblaivus, tai nelabai ką prisimenu. Iš tikrųjų neprisimenu, nors kai kurie žurnalistai tuo netiki.“

Visas pokalbis su D. Zvonkumi - laidoje „Laikykitės ten“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)