Dovilė neslepia, kad streso neišvengė, tačiau šiuo metu situacija nėra kritinė – gyventi yra kur, o ir šalyje likti niekas nedraudžia.

„Daug kas čia pernuomoja vilas už žymiai mažesnes kainas, nes visiškai nebėra turistų ir vietiniai neturi kaip išgyventi. Labiausiai bijojau dėl to, kad nepratęs vizos. Tačiau jos visiems buvo pratęstos automatiškai. Susitaikiau su esama situacija ir dabar jaučiuosi kaip niekada rami“, – „Delfi“ sakė Dovilė.

Pozityviomis mintimis mergina dalijasi ir savo instagramo paskyroje, kurioje ją seka per 22 tūkst. internautų. Per maždaug pusmetį 17 kilogramų atsikračiusi Dovilė daugiausiai komplimentų sulaukė pasidalijusi savo įkvepiančia istorija, kurią iliustravo „prieš ir po“ nuotrauka.

„Ta pati suknelė ir panelė ta pati. Šitą koliažą susidėliojau sau, nes būna tokių dienų, kaip šiandien, kai atrodo, kad niekur neinu. Apimčių skirtumas plika akim matomas, bet esminis skirtumas – galvoje.

Kairėje aš nesveika: ne tik, kad nutukusi, bet ir labai liūdna, įskaudinta, nevengianti taurelės, labai vengianti akistatos su pačia savim. Iš tiesų nepastebėjau, kaip tokia tapau: vengiau veidrodžių, nuotraukų, drabužių be gumų (man viską labai skaudėjo).

Mano mintys buvo tarsi apsiblaususios, aš pati labai vangi, buvo sunku paeiti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Kairėje aš pasirinkau būti vargše, auka. Kad negalvočiau apie tai, stengiausi niekada nebūti viena, dirbau be jokių ribų – 5 val. ryto, ir sekmadienio vakarą.

Jaučiausi vargšiuke, nes tiek daug dirbu ir man liūdna. Pagrindinis „laimės“ šaltinis ir laukiamiausia dienos dalis – kai viena užsidarysiu ir valgysiu. Valgiau kaip apsėsta. Pamačius maistą aptemdavo protas ir atsibusdavau tarp tuščių lėkščių ir pakuočių.

Viską skauda, didelė gėda ir nusivylimas savimi. Atsitokėjus žiūrėdavau į tas tuščias pakuotes ir šlykštėdavausi savimi. Svajodavau, kad kitą dieną viskas bus kitaip. Imsiu ir atsikelsiu kitu žmogum.

Bet ratas tęsėsi – nuoširdžiai nekenčiau savęs ir norėjau tarsi išsinerti. Visada dėl visko gyvenime kaltinau savo kūną ir mušiau save be atvangos. Kairėje esu didžiausioje savo iškastoje duobėje. Kai toje kelionėje pasisvėriau, pamačiau skaičių konstatuojantį nutukimą.

24 metų nutukėlė, esanti diabeto ir viso kito ligų mikso rizikos grupėje. Man tai buvo „wake up call“. Neturėjau, kur pabėgti nuo tų skaičių. Šita nuotrauka nėra kelionės pabaiga, o tik pusiaukelė. Ir ši kelionė nesivadina „svorio metimo kelione“.

Gal skamba banaliai, bet aš – meilės sau susigrąžinimo kelionėje. Tai visai ne tai, ką norėtumėte išgirsti, bet tikiu, kad neatkūrus gražaus ryšio su savimi, nenumesite svorio. Svorio priaugimas yra tik nesveikos galvos padarinys. Aš dar vis kiekvieną dieną mušuosi su savimi“, – pasakojo Dovilė.

Vis dėl to, kasryt praeidama pro veidrodį mergina nepamiršta pažiūrėti sau į akis ir ištarti „myliu“.

„Kad ir kaip juokingai gali nuskambėti, tačiau tai veikia. Kartais dar pridedu – „Sveika, gražuole“ ir pan. Esu daug kartų ir vėl persivalgius, bet išsigryninau mintį, kad, nors žiūriu į maistą, kaip į apdovanojimą, man jis – tarsi bausmė. Maistas nėra priešas. Jūs irgi nesate, bet galite tapti sau didžiausiais priešais.

Linkiu susitaikyti su savimi, padėkoti savo kūnui, kad, nepaisant visų bjaurių jūsų poelgių, jis vis dar jus nešioja.

Dešinėje aš ne šiaip kiek plonesnė, aš tiesiog esu labiau aš. Nebesikeliu ryte su mintimi – „O, dar viena šūdina diena mano gyvenime“. Protas darosi aštresnis ir būdama geresnė sau, manau, noriu būti gera ir aplinkiniams.

Žinokite, kad jau dabar, ne kažką didelio padarę, esate padarę pakankamai. Esate verti meilės ir gražių dalykų. Visą gyvenimą mano slaptas moto buvo, kad, kai sversiu x kilogramų ir nešiosiu 36 dydį, tada jau būsiu verta meilės. Dabar manau, kad tai yra nesąmonė!!! Manau, kad gimėme ne tam, kad numestumėme svorio ir būtume tam tikro dydžio!!! Linkiu visiems atsiknisti nuo savęs. Puikiausias laikas tam – DABAR“, – įkvepiančiai kalbėjo makiažo meistrė.

„Delfi“ Dovilė pasakojo šiuo metu praktikuojanti protarpinį badavimą. Mergina valgo du kartus per dieną, o tarp valgymų daro 18 valandų pertraukas.

„Nepradėkite iš karto daryti didelių tarpų tarp valgymų. Pradėkite nuo dvylikos, vėliau keturiolikos valandų, o dažniausiai žmonėms suveikia šešiolikos valandų tarpas. Mano 18 valandų tarpas yra jau toks rimtesnis, bet nereiškia, kad geriausias. Tiesiog būtent jis man labiausiai tinka“, – įspėdama instagramo sekėjus svorį mesti atsakingai, kalbėjo D. Tiriūtė.

Vizažistė griežtai atsisakė pridėtinio cukraus, gazuotų gėrimų, tarp kurių – ir „Cocacolla Zero“, kurį labai mėgdavo.

„Geriu labai daug vandens. Atsikeliu ryte – išgeriu. Prieš valgydama pradėjau gerti vandenį su šlakeliu acto. Šlykštu, bet veikia. Anksčiau vandens apskritai negerdavau, bet dabar, kai pripratau, norisi vis labiau ir labiau“, – patikino ji.

Delfi primena, jog norint lieknėti visuomet geriausia pasitarti su specialistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)