Laimei, tiek ji, tiek to paties žmogaus žinučių sulaukusi atlikėja ir grožio salono savininkė Oksana Pikul-Jasaitienė laiku suprato, kad tai – greičiausiai sukčiaus mėginimas pralobti.

Vyras Eglei net atsiuntė savo banko sąskaitos numerį, prašydamas jį patį įvardinti kaip šeimos daktarą. Moteriai pašmaikštavus, kad jau yra pervedami pinigai ir paklausus, ar šis neprieštarauja, jog jųdviejų susirašinėjimu bus pasidalinta socialiniuose tinkluose, internautas išsigando: „Ir policijai pranešite?“.

Tačiau jųdviejų pokalbis tęsėsi ir toliau. Vyras tikino, kad labdaringai veiklai jau neatsispyrė ir kiti žinomi žmonės: O. Pikul-Jasaitienė, Natalija Bunkė bei Donatas Montvydas. Vyras sakė, kad Eglė sulauksianti padėkos iš Šeškinės poliklinikos, kurioje jis neva darbuojasi.

Paskui netikėtai vyras paprašė žinutes ištrinti: „Žinokite, kažkas mano instagramu naudojasi dar, tai rašinėja visiems ir per feisbuką“. Deja, nors tikino, kad rašė ne jis pats, ir toliau sekė tos pačios gramatinės klaidos.

„Delfi“ susisiekus su E. Straleckaite, ji sakė, kad, pasidalinusi susirašinėjimu su tariamu labdaros rinkėju, ji jokiu būdu nenori, kad vyriškis būtų nulinčiuotas, tačiau žmonėms patarė išlikti budriems.

„Ačiū Dievui, tai buvo pirmasis taip parašęs žmogus. Manau, kad šis jo žingsnis – gana drąsus. Nesu iš tų, kuri įprastai viešina tokias istorijas. Nenoriu, kad jį kažkas dėl to užpultų, galbūt žmogus turi kažkokių psichologinių, gal net psichinių problemų. Juk viskas, ką jis čia rašo yra nelogiška ir neprotinga.

Vis dėlto pamaniau, kad šia situacija pasidalinti reikėtų dėl to, kad žmonės šiuo metu iš tiesų stengiasi vieni kitiems padėti. Nesinori, kad kažkas patikėtų ir pasimautų. Niekas nekalba apie tai, kad jį reikėtų skųsti policijai. Bet, kad žmonės išliktų budrūs, šią žinutę reikėtų skleisti“, – sakė Eglė.

Eglė Straleckaitė ir Oksana Pikul-Jasaitienė sulaukė sukčiaus žinučių

Į sukčiaus pinkles papulti grėsė O. Pikul-Jasaitienei. Jos ir vyriškio bendravimas prasidėjo, kai šis į atlikėją kreipėsi neva norėdamas savo vestuvėms užsakyti grupės „Naujos pupytės“ koncertą.

„Teiravosi dėl kainų, kalbėjo apie tai, kur ir kada vyks šventė. Buvo absoliučiai normalus bendravimas, nesukėlęs man didesnių įtarimų. Kitą dieną tas pats pašnekovas parašė jau kitą žinutę, šįkart – su prašymu paaukoti medikams.

Atrašiau, kad kaip tik visai neseniai rengėme akciją ir rinkome pinigus tuo pačiu tikslu, be to nesyk esu prisidėjusi prie panašių idėjų. Padėkojau ir atsisakiau. Na, žinote, kai visai nepažįstamas asmuo siūlo, vargiai prisidėsi. Yra kur kas patikimesnių žmonių, prie kurių mielai prisijungiu.

Kai atsisakiau, jis darsyk paprašė, ar galėčiau tuomet skirti pinigų jo renkamai labdarai senelių namams. Vėl gi atsakiau jam, kad neseniai su žinomų moterų grupe rengėme akciją, kurios metu senjorams buvo suaukota 5000 eurų. Taigi ir vėl atsisakiau.

Paskui jis kone pradėjo maldauti: „Na, labai prašau, reikia sudalyvauti“. Parašiau, jog, kadangi jau esu sudalyvavusi ne vienoje akcijoje, šįkart atsisakysiu. Ir netikėtai už kelių minučių pastebėjau, kad mane instagramo žinutėje pažymėjo Eglė Straleckaitė.

Pamačiau, kad tas pats vyras šiuo metu jai rašo žinutes, kad aš, kaip ir kiti keli žinomi žmonės, jau įtraukta į aukojusiųjų sąrašą. Tuomet įsitikinau, kad žmogus meluoja ir parašiau jam, kad šitaip apgaudinėti ir naudotis mūsų vardais negalima, ir kad dėl to mes žadame kreiptis į policiją.

Tuomet sulaukiau jo prašymo ištrinti visas mūsų žinutes. Neva kažkas buvo „nulaužęs“ jo socialinio tinklo paskyrą. Aišku, visko gyvenime gali būti, bet, manau, tik ne šiuo atveju. Tiesą sakant, paskui ir nebesigilinau į šią situaciją, nes, kad ir kaip keistai skambėtų, visiškai neturiu tam laiko. Bet, manau, žmogus išsigando ir užsiblokavo anketą“, – pasakojo Oksana.

Vis dėlto vyro anketa instagrame vis dar egzistuoja, tačiau jis nėra įsikėlęs nė vienos nuotraukos.

Moteris mano, kad vyras, meluodamas, jog ketina užsakyti grupės paslaugas vestuvėms, mėgino įgauti pasitikėjimą.

„Galbūt jis norėjo parodyti rimtus ketinimus, kreipdamasis darbo pasiūlymu, tačiau labai jau nemokšiškai – su krūva rašybos ir kitų klaidų. Galima pagalvoti, kad žmogus galbūt ir išsilavinimo neturi. Kadangi verslo pasaulyje visi bendrauja kiek kitaip, į tokį užsakovą tenka žiūrėti atitinkamai“, – kalbėjo pašnekovė.

Oksana mano, kad bandantys iš to pasipelnyti žmonės turi būti įspėti arba net baudžiami.

„Manau, kad tokiais atvejais reikia dalintis, nes, nors ir šiaip jau daug šiam reikalui yra suaukota ir jis gal kažkiek vėluoja, tačiau tai šiuo metu yra be galo jautri tema. Šie bandymai įšokti į paskutinį traukinį ir tokiu būdu išvilioti pinigų, negali būti nepaminėti. Gal kitas žmogus patikės ir praras dalį finansų, kuriuos šiuo metu ir taip visi stropiai skaičiuoja“, – kalbėjo grožio salono savininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)