Žinoma moteris socialiniuose tinkluose reguliariai dalijasi aktualia informacija apie tai, kas dedasi Covid 19 viruso kaustomoje šalyje. Skaičiuodama devynioliktą dieną karantine, Solveiga pastebėjimais pasidalijo ir su „Delfi“ skaitytojais.

„Atsivertus kasdieninius lietuviškus skaitalus ir žinias, norisi tik slėptis, bet turbūt ne kiek dėl viruso, o dėl glušų žmonių ir sociopatų, kurie vis dar nesupranta karantino reikšmės arba kenkia piktybiškai.

Jei jums Lietuvoje dabar niekaip nepavyks pasėdėt namie pora savaičių, tai sėdėsit kelis mėnesius. Siaubo filmas bus ir pas jus. Namie –reiškiasi namie. Parkai, SPA, viešbučiai, pajūris, ar dar kokie lankytini turistiniai objektai – tai nėra namai.

Ir dar tai paagituoja žmonės, turintys tūkstančius sekėjų! Vau! Tokie žmonės yra nuomonės formuotojai. Jus seka tūkstančiai, tad pagalvokit, kokį pavyzdį rodot kitiems. Va, dabar esu SPA ar pilyje, nėra žmonių – kaip gerai, graži foto, geriu kavą. Kai tuo tarpu visa Lietuva stengiasi vienytis ir likti namuose.

Šiuo metu užsikrėtusiųjų žmonių skaičius per parą Ispanijoje padidėjo 8200 žmonių. Mirčių – 923. Per parą. Virusas šienauja.

Kaip čia gyvenam?

1. Norint nuvykti iki maisto parduotuvės ar vaistinės, tai padaryti gali tik vienas žmogus.

2. Norint išeiti iš namų, reikia pildyti specialią formą internetu.

3. Kitu atveju išeiti iš namų – draudžiama. Tik maisto ar vaistų.

4. Išeiti iš namų dviese – draudžiama.

5. Važiuoti dviese automobiliu – draudžiama

6. Į vaistinę įleidžiami 1-2 žmonės, kiti laukia lauke.

7. Visur tarp žmonių – 2 metrų atstumas.

8. Į parduotuves – tik su pirštinėm ir kauke.

9. Vaistinėse trūksta kaukių, termometrų, dezinfekcinio skysčio, pirštinių.

10. Trūksta medikų ir lovų ligoninėse, žmonės guldomi ant žemės.

11. Šunų nuoma baigta. Turi parodyti šuns dokumentus, kad jis yra tavo.

12. Su šuniu galima tik prie namo, niekur nenutolstant.

13. Priėjimai prie jūros užtverti.

14. Prie parduotuvių, gatvėse, jūros budi ir patruliuoja policija, kariuomenė. Policija taip pat vilki civilinėmis aprangomis ir kartais ant žirgų.

15. Bauda už išėjimą į lauką – apie 2000-3000 eurų. Ir dar griežtinama.

16. Maisto parduotuvėse – daugiausia 10-15 žmonių, kiti laukia eilėje kas 2 metrus.

17. Tų pačių produktų dabar galima imti tik keletą, o ne visą krūvą.

18. Visi kiti skyriai parduotuvėse uždaryti – nenupirksi nei lemputės, nei keptuvės, nei kojinių.

19. Ligoninėse draudžiama lankyti ligonius, gimdyves. Nevyksta krikštynos, vestuvės, laidotuvės.

20. Jei pro langus kaimynai pamatys tave tiesiog vaikštinėjantį ratais aplink namus – iškvies policiją.

21. Žadama įvesti komendanto valandą maisto parduotuvėms ir vaistinėms.

22. Iš miestų niekas nebeišleidžia ir neįleidžia.

23. Niekur neišvyksi, neišvažiuosi, neišskrisi, neišplauksi.

O paukščiukai toliau čiulba, čia jų migracijos takas, visą dieną gražiausios melodijos. Jūra vis dar taip pat mėlyna, palmės linguoja. Tik saulėlydžiai vis dažniau nusidažo krauju ir gatvėse ramu, tylu.

P.S. skaitau žurnalą kaip tik apie virusus. Ant viršelio parašyta, kad virusu žada gydyti diabetą ir kitas ligas. Aišku ne šiuo, ne korona. Bet geruoju. Virusai kaip ir žmonės: vieni viską griaunantys, kiti – gydantys.

Dabar jau nebesvarbu už ką Italams ir Ispanams teko tokia Dievo rykštė. Dėl pietietiško lėtumo, perdėto optimizmo, ar dėl to, kad „non ce problema“ ir viskas visada bus gerai. Ar už jų nesibaigiantį norą bendrauti, lankyti šeimas, draugus, buriuotis žmonių minioje jų didingose gotikos ir baroko aikštėse, su gero ispaniško vyno taure.

Iš šių tautų šimtmečių besitęsiančius stiprius kultūros papročius sunku išrauti. Nebesvarbu. Dabar svarbu tai, jog suvokę padėties rimtumą jie nebezyzia ir neinkščia kokios suvaržytos yra jų teisės. Dabar jie vienijasi ir supranta, kad jų įprastas gyvenimas palauks, kad jų poreikiai negali būti aukščiau, kai kalbama apie žmogaus gyvybę“, – situaciją aprašė S. Mykolaitytė.

Modelis su mylimuoju socialiniuose tinkluose stengiasi parodyti, kad romantika galima ir namuose. Neseniai Mantas Solveigą pakvietė į pasimatymą – surengė vakarienę šalia židinio žvakių šviesoje.

„Šeštadienis. Gavau kvietimą į pasimatymą. Dar ilgai dvejojau, ar sutikti, nes planavau skaityto naują knygą. Bet jis pasakė – noriu pamatyti tave šiandien. Susitikime šiandien 19 val. vakarienei, lauksiu tavęs svetainėje prie televizoriaus.

Atėjo vakaras, užsivilkau juodą suknelę ir visgi atėjau. Matau, jis stovi prie baro, viskas toks gražus, kad net kojas pakirto.

Pamatė, kad atėjau ir šypsosi. Po vakarienės – kinas, šeštadienio televizijos programa.

Gal dar užbėgsim šokiui į naktinį klubą „Home Balkonas“, kur muzika visada tik pagal mūsų norus. Na, ir kaip visgi gerai, kad šiandienos planus iškeičiau į pasimatymą. O kur jis baigsis, dar neaišku. Galbūt mūsų luxury SPA viešbutyje – „La Mūsų Miegamasis“, – nuotaikingai šventinį vakarą aprašė modelis.

Kai virusas vis platesniu mastu ėmė plisti pasaulyje, Solveiga ragino žmones laikytis saugumo reikalavimų.

„Taip, gal tu jaunas, tu stiprus, tu garantuotai prasirgsi! Bet, o jeigu... visą likusį gyvenimą teks gyventi su pasekmėmis – randuotais nuo įplyšimų plaučiais, likusiais po prasirgtos ligos? Jaunas žmogus nuo dusulio vos užlipantis į trečią aukštą? Apie šokius iki ryto ir aktyvų sportą pamiršk. Ir visa tai tik dėl „nekalto“ peršalimo.

O kaip gyvensi su mintim, kad dėl tavo neapdairumo, neatsakingumo ir savanaudiškumo praradai savo mylimus artimus dėl to pačio „nekalto“ peršalimo? Kaip mūsų vyresni artimieji, kuriems tai ypač pražūtinga?“ – feisbuke susiimti ragino žinoma moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)