Socialiniuose tinkluose aktyvi G.Gurevičiūtė šį savaitgalį sulaukė neįprastai daug neigiamo turinio komentarų ir asmeninių žinučių. Lietuvių pyktį sukėlė tai, kad karantino metu, kuomet didžiąją laiko dalį rekomenduojama likti namuose, 143 tūkst. sekėjų auditoriją instagrame turinti moteris išvyko į Trakus.

„Niekada nebūčiau pagalvojus, kad pasivaikščiojimas prie Trakų pilies gali sukelti tiek džiaugsmo. O kaip jūs leidžiate savaitgalį?“ – savo sekėjų teiravosi ji ir pridūrė, kad pačioje pilyje ji nesilankė, o pasidalintos nuotraukos įamžintos prieš kiek daugiau nei savaitę.

Rokomendacijos Lietuvoje koronaviruso karantino metu

„Kaip akyliausi ir pastebėjo, fotografija daryta praėjusį savaitgalį“, – pabrėžė ji.

Tačiau ne visi G.Gurevičiūtės sekėjai buvo nusiteikę draugiškai. Didžioji jų dalis komentaruose kritikavo ją už rodomą netinkamą pavyzdį karantino metu. Ne vienas internautas dalijosi ir Trakų merės Editos Rudelienės prašymu feisbuke.

„Šį vakarą dėl susirgimų blogų naujienų neturiu, bet liūdina žmonių nesąmoningumas... Pirmą kartą buvo išties liūdna ir skaudu matyti siunčiamas savanorių ir gyventojų nuotraukas, kuriose Trakai ir apylinkės perpildyti automobiliais ir žmonėmis...

Pareigūnų pajėgos buvo sustiprintos, darbavosi ir savanoriai, bet žmonių sąmoningumo ir protingumo šiandien kaip niekad pritrūko.

Gerbiamieji, nevažiuokite, nesilankykite, pasilikite namuose! Pakentėkite tam, kad neturėtume liūdnos koronaviruso situacijos Lietuvoje ir tam, kad galėtume susitikt su brangiais žmonėmis mūsų gražiame krašte ateityje!

P.S. Labai laukiu blogo oro vien tam, kad liktumėte namuose“, – savo socialiniame tinkle kovo 28 d. skelbė Trakų merė.

Į tokias ir panašias žinutes G.Gurevičiūtė sureagavo primindama, kad nuotraukos įamžintos dar prieš šį prašymą.


Delfi susisiekus su televizijos laidų vedėja ir kūrėja, ši neslėpė, kad tokia negatyvi žmonių reakcija jai nėra maloni, tačiau patikino nieko blogo nedariusi.

„Panika niekam nėra reikalinga. Norėtųsi, kad žmonės vadovautųsi oficialiomis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijomis, kaip reikia elgtis per karantiną“, – sako Gintarė.

„Rekomenduojama išeiti į lauką, pasivaikščioti, tačiau būtina laikytis atstumo nuo kitų žmonių, nevaikščioti grupelėmis“, – pridūrė ji.

Pasiteiravus, ar prieš pasidalindama nuotraukomis iš Trakų ji įtarė sukelsianti tokią pasipiktinimo audrą, pašnekovė patikino, kad jos tikslas jokiu būdu nebuvo išprovokuoti žmones.

„Sunku dabar spėlioti, kas būtų, jeigu būtų. Jokio ketinimo provokacijai pas mane niekada nebuvo, nėra ir nebus. Nesu konfliktinė asmenybė, todėl nenoriu veltis į tokias diskusijas. Mano tikslas – paskatinti žmones domėtis oficialiai pateikiama informacija, o ne dezinformacija. Artėja rinkimai, politikai politikuoja, merės leidžia įrašus apie karantiną, nors pačios sėdi privalomoje izoliacijoje, nes ką tik grįžo iš atostogų ir išvažiavo jau prasidėjus visai šiai problemai. Visi dabar siekia naudos sau, pamiršdami kokią įtaką visa tai turės psichologinei žmonių sveikatai. Masinė panika šiuo metu tikrai nėra reikalinga. Norisi, kad tokia būtų pagrindinė žinutė“, – tikino pašnekovė.

Draudimai Lietuvoje koronaviruso karantino metu

Bendraudama su Delfi G.Gurevičiūtė taip pat pabrėžė, kad tiek ji, tiek jos šeima pavyzdingai laikosi karantino.

„Aš daugiau nei tris savaites esu nemačiusi savo šeimos, kurios jau beprotiškai pasiilgau. Įprastai mes susitinkame bent kas antrą savaitgalį. Pasiilgau ir savo draugų, su kuriais sąžiningai bendraujame tik per vaizdo skambučius. Sugebėjau suderinti televizinius darbus dirbdama iš namų, pavyko į tai pažiūrėti kūrybiškai ir visas laidas filmuojame iš namų. Tai yra karantino laikymasis. Jokiu būdu nepalaikau žmonių, kurie mano, kad karantinas yra tarsi atostogos, kurie leidžia laiką didelėse kompanijose ar kai vaikai būriais žaidžia aikštelėse, nors buvo aiškiai pasakyta to nedaryti. Deja, žmonės to nesupranta“, – pasakoja televizijos laidų vedėja.

Kilus nepasitenkinimo bangai G.Gurevičiūtė apie šią situaciją pasisakė ir savo socialiniuose tinkluose.

„Po savaitgalio netyla kalbos dėl mano pasidalintos nuotraukos prie Galvės ežero, Trakų pilies fone. Noriu priminti žmonėms, kad karantino metu turime vadovautis oficialiomis SAM ir PSO rekomendacijomis“, – pakartojo ji.

Gintarė savo įraše taip pat teigė, kad reikėtų atsargiai vertinti internetiniuose forumuose ar portaluose skleidžiamą informaciją bei žiūrėti kritiškai į politikų viešai išsakomą nuomonę, kuri, pasak jos, gali būti atitinkamai formuluojama dėl artėjančių rinkimų.

„Karantino metu iš namų išeiti negalima tik privalomoje saviizoliacijoje esantiems žmonėms, kurie prieš mažiau nei 14 d. grįžo iš užsienio šalių ir, žinoma, tiems, kuriems buvo patvirtintas COVID-19 virusas, tačiau dėl silpnų simptomų leista gydytis savarankiškai. Visiems kitiems būtina laikytis SAM ir PSO rekomendacijų, kuriose labai aiškiai pasakyta, kad rekomenduojama kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, pasivaikščioti miškuose, pažintiniuose takuose ir t.t., vengiant tiesioginio kontakto su kitais žmonėmis. Būtina palaikyti gerą fizinę ir psichologinę sveikatą. Valgant makaronus su šaldyta duona ir neišlendant iš savo 50 kv. net ir sveikas po mėnesio virs ligoniu“, – tikino žinoma moteris.

Savo įraše Gintarė ją sekantiems ar jos gyvenimu besidomintiems žmonėms priminė eksperimentą su trimis beždžionėmis ir palinkėjo jomis netapti.

„Trys beždžionės uždarytos narve ir pakabintas bananas. Kiekvieną kartą, bandant jį paimti, beždžionė buvo nupurškiama lediniu vandeniu. Po kurio laiko iš narvo buvo išimama po vieną beždžionę ir kai naujokė bandydavo siekti banano, kitos jai to neleisdavo padaryti. Ilgainiui visos beždžionės buvo pakeistos narve, nei viena iš jų nebuvo nupurkšta lediniu vandeniu, tačiau vis tiek nebandė pasiimti banano. Kodėl? Nes tokia tvarka visada buvo yra ir bus! Tad, mielieji, nebūkim beždžionės, būkime žmonės ir galvokime savo galva, o ne...“ – sakinio neužbaigė G.Gurevičiūtė.

Savo įrašą influencerė papildė, kaip ji tikino, oficialiame Trakų turizmo puslapyje ir PSO rasta medžiaga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)