Ingrida Martinkėnaitė: pasitikiu profesionalais, tačiau procedūras galiu atlikti ir pati

Žinoma atlikėja, grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė sako, jog grožio procedūros namuose jai – nei problema, nei naujiena. Gyvendama Tenerifėje moteris pati dažėsi plaukus, nes tenykščiai kirpėjai tuomet nedirbo su šviesiais plaukų dažais – europiečių saloje gyveno mažai, o vietiniai įprastai tamsindavo plaukus. Tad ir dabar Ingridai procedūrą pavyko atlikti sklandžiai.

„Tiesa, šįkart man padėjo vyras. Aš daviau nurodymus, kaip viską daryti, o jis buvo darbų vykdytojas, – juokiasi atlikėja. – Nors vyrui nebuvo lengva – jo rankos neįgudusios, tačiau labai smagiai praleidome laiką. Tiesą sakant, buvau nusiteikusi ir blogiausiam rezultatui, tačiau viskas gavosi gana neblogai.“

Ingrida džiaugiasi, kad profesionalūs grožio specialistai lojalių klientų nepalieka bėdoje ir dalina naudingus patarimus.

„Draugės pasakojo, kad kai kurie specialistai neišduoda savo paslapčių klientams, neva tuomet šie pradės patys namuose atlikti procedūras ir pas juos nebegrįš, tačiau aš manau, jog tai tikriausias absurdas. Atvirkščiai – pas palaikantį, patarimus dalijantį profesionalą visada smagu grįžti. Juk taip ir laiką taupome – specialistas plaukus nudažo per pusantros valandos, o mes su vyru gal tris valandas krapštėmės“, – pasakoja žinoma atlikėja ir priduria, kad po visko reikėjo tvarkyti namus.

Šiuo metu besilaukianti I. Martinkėnaitė dažnai sulaukia komentarų dėl dažomų plaukų, tačiau šiuo klausimu ji turi savo tvirtą nuomonę ir nesijaučia daranti klaidą.

„Mano sekėjai socialiniuose tinkluose tikriausiai jau pastebėjo, kad plaukų spalvą aš vis patamsinu – ji nebėra tokia šviesi. Plaukų priežiūrą nėštumo metu esu patikėjusi tikram savo srities specialistui, naudojame saugias priemones – juk 21 amžius, tad tokių priemonių tikrai yra. Vaikeliui tai nekenkia“, – įsitikinusi moteris.

Dėl antakių ar nagų priežiūros atlikėja taip pat nesuka galvos. Ingrida sako, jog ji, kaip ir dauguma moterų, namuose turi visas reikalingas priemones.

„Tikrai nesu lėlytė, kuri nieko nemoka pasidaryti pati“, – juokiasi I. Martinkėnaitė.

Gerda Žemaitė: vyras pasidarbavo iš peties

„TV Pagalbos“ žvaigždė Gerda Žemaitė į pagalbą dažant plaukus taip pat pasitelkė sutuoktinį Andrių Žemaitį. Moteris teigia, kad vyras sutiko, tačiau džiaugsmu netryško.

„O ką beliko jam daryti? Nebuvo kito pasirinkimo. Bet su užduotimi Andrius susitvarkė išties puikiai. Aišku, kirpykloje viskas vyksta daug greičiau, o mes sugaišome kelias valandas. Rezultatas gal ir ne visai toks, kaip išėjus iš kirpyklos – trūksta šviesių sruogelių, bet vyrui tai būtų pernelyg sudėtinga“, – juokiasi Gerda.

Andriui Žemaičiui teko pasidarbuoti iš peties – vyras ne tik tamsiai nudažė žinomos moters plaukų šaknis, bet ir tonavo visus plaukus, o galus pašviesino. Tuo tarpu kitas grožio procedūras moteris atlieka pati.

„Su antakių priežiūra man nekilo jokių problemų – esu pasidariusi permanentą, tad belieka išpešioti nereikalingus plaukelius ir nudažyti. O štai su nagais šiek tiek sudėtingiau. Manikiūrą esu įpratusi darytis kas tris savaites, tad jau bręsta reikalas. Specialistė, pas kurią lankausi, pažadėjo pravesti instruktažą telefonu – tikiuosi, pavyks sklandžiai nusiimti priaugintus nagus. Vis tiek esu namie, tai nusilakuosiu kokiu nors laku ir bus gerai. Dabar svarbiausia būti gražiai dėl savęs“, – optimizmo nepraranda pašnekovė.

Gerda nepamiršta užsidėti veido kaukės, išgerti maisto papildų, skirtų odai, plaukams ir nagams. Tiesa, moteris nevengia pasinaudoti ir liaudiškais patarimais.

„Kiaušinio baltymas, citrinos sultys – naudoju ir tokias priemones. Tačiau dabar labiau nerimauju dėl kitų dalykų, kurių niekaip nepasidarysiu pati – žinau, kad dantyje yra skylutė, taip pat būtų pats laikas atlikti dantų higieną. O odai ir plaukams karantinas suteikė progą pailsėti. Stebiu socialinius tinklus, matau, kad žinomos moterys kelia nuotraukas iš namų, kuriose jos be makiažo, paprastos – kokios jos visos gražios!“, – Delfi pasakoja pašnekovė.

Pataria pasikonsultuoti su specialistais

Profesionali kosmetologė Edita Debesienė tikina, kad bet kokios procedūros, atliekamos namų sąlygomis, turi būti apgalvotos ir aptartos su specialistu.

„Visos moterys, norėdamos padėti savo veido odai išlikti skaičiai ir glotniai, ima naudoti tai, ką buvo nusipirkusios prieš kažkurį laiką, susigundo atplėšti ir išmėginti kažkur seniau gautą produkto mėginėlį, net ima gamintis kaukes pačios. Tačiau ne visos atkreipia dėmesį į produkto galiojimo datą, nes nustoję galioti gaminiai gali pridaryti rimtų nemalonumų jūsų odai, tad pirmiausia apsikuopkite savo stalčiukus ir spinteles“, – pataria kosmetologė.

Dažna moteris, sėdėdama namuose, imasi ir kitų eksperimentų – naminių veido kaukių gamybos. Kosmetologė E. Debesienė skeptiškai vertina namines grožio priemones.

„Naudodamos namines kaukes veido odai akivaizdaus rezultato neturėsite, bet riziką nepataikyti, suerzinti, užkimšti ar išsausinti odą, galite“, – sako ji.

Šis metas nemažai ką atėmė, bet ir daug ką davė: grynas oras, atokvėpis, miegas, atsipalaidavimas, galimybė mankštintis namuose, surasti laiko sveikesnei mitybai, meditacija ir prisiminti, kad jūsų kūnui reikalingas vanduo. Pasak kosmetologės, tai yra pamatas sveikai odai. O jei jau norisi namuose įsirengti asmeninį SPA, kosmetologė pataria nepersistengti.

„Pažiūrėkite į odą kaip į skrandį, kuriam reikia sveiko ir kokybiško maisto, tačiau negalime jo apsunkinti, nes virškinimas irgi yra darbas. Taip pat ir oda. Nerekomenduoju kasdien dėtis kaukių. Jei jaučiate tokį poreikį, geriau pakeiskite jas kokybiškesnėmis arba, padedant profesionalui, peržvelkite savo kasdienių priežiūros priemonių krepšelį, galbūt kažkas yra ne taip. Oda, gaudama maistines medžiagas, filtruoja, ko jai reikia ir kur yra perteklius, tad jei duodate jai per dažnai “maisto”, jai tai taps toksinu, kuo daugiau dėsite, tuo daugiau pašalins ir tuo didesnis poreikis atsiras dar. Svarbiausia, laiku ir po truputį. Pilinguokite veido odą 1-2 kartus per savaitę. Jei tikrai žinote, kad esate riebios odos savininkė ir turite problemų su bėrimo elementais, po pilingo užsidėkite valomąją kaukę. Jei oda normali ar sausa, po pilingo ją maitinkite, drėkinkite įvairiomis medžiagomis, priklausomai ir nuo kitų žmogaus ir odos būklės parametrų. Serumuokite veidą kas dieną, jei jums daugiau nei 25 metai ir, jei jaučiate poreikį, tai galima daryti ryte ir/arba vakare. Pastiprinti tonusą ir suaktyvinti kraujotaką galite savimasažais“, – pataria Edita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)