Kol vaistinėse iki šiol neretai pritrūkstama dezinfekcinio skysčio ar apsauginių veido kaukių, jas piliečiai ėmė siūtis patys namuose. Tiesa, socialiniuose tinkluose aktyvi menininkė sukūrė kiek netradicinę kaukę.

Savaitgalį J.Vaitkutė feisbuko paskyroje pasidalino šypseną keliančia nuotrauka. Joje menininkė pozuoja dėvėdama česnakais puoštą kaukę.

„Su česnako filtru“, – šmaikščiai fotografiją komentavo ji.

Tokia netradicinė apsaugos priemonė akimirksniu sulaukė internautų reakcijų. Per kiek mažiau nei parą autorės nuotrauką „pamėgo“ daugiau nei 2,4 tūkst. žmonių.

Komentarų skiltyje J.Vaitkutė pasidalijo dar viena ne ką mažiau linksma nuotrauka, kurioje jos mylimasis pozuoja greta ir laiko užspaudęs savo nosį dėl neva skleidžiamo česnakų kvapo.

Delfi susisiekus su menininke ir pasiteiravus, kokia šios kaukės idėja ir kaip ji gimė, Jolita neslėpė, kad tokio meno imtis ją įkvėpė šių dienų naujienos.

„Nuo pat viruso plitimo pradžios ministras tikino, kad visko yra, visko užteks ir visi esam saugūs. Dabar, kai kaukę nešioti reikia visur, kur įmanoma sutikti žmonių – visi, kas tik sugeba, iš bet ko ką randa siuva kaukes. Kai kurie tiki česnakais, kad tai jau tikrai padės apsiginti nuo visų virusų. Mačiau, kad net iš timpų kai kas siuvo kaukę, nes žmonės saugosi, kaip moka. Taip gimė mintis padaryti super kaukę su česnakų filtru, nes bet kas geriau nei nieko. Mane pačią labai žeidžia tokia pasitikinti retorika iš ministro pusės, o kol nėra vakcinos, didžiausias mano savigynos metodas yra tokie juokeliai. Ir, aišku, socialinė distancija, vienkartinės pirštinės, kaukės ir dezinfekcinis skystis. Gerai, kad nemažai kaukių ir pirštinių turėjau likusių nuo senesnių projektų, kuriuos įgyvendinau.

Šitą kaukę pasigaminau pagal jau turimą. Techniškai turėtų apsaugoti tiek pat, kaip bet kuri medžiaginė, nes pagrindą dariau iš drobės ir vatos“, – pasakojo ji.

Be to, menininkė neslepia, kad ateityje iš jos galima ir vėl laukti panašių staigmenų.

„Turiu planą pagaminti daugiau kaukių, su kitomis idėjomis, kurios apsaugo“, – šyptelėjo J.Vaitkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)