Donata sako esanti iš tų, kurie karantino laikosi griežtai – maistą užsakinėja internetu, o naminių gyvūnų, kuriuos tektų išvesti į lauką, neturi.

„Aš nesuprantu, kodėl žmonėms tas karantinas toks baisus – juk nieko nereikia daryti. Sėdi namuose, valgai traškučius, gaminiesi maistą, netgi storėti gali į valias – tavęs vistiek niekas nemato. O aš čia turiu dar ir nemažai darbo“, – pasakoja atlikėja.

Žinoma moteris savo vieno kambario bute turi įsirengusi įrašų studiją, tad gali be problemų įgyvendinti kūrybinius sumanymus.

„Planuoju organizuoti muzikos pamokėles vaikams nuotoliniu būdu – tai alternatyva mano darbui darželyje, kuris, kaip ir kiti, yra uždarytas. Būtų papildomas pajamų šaltinis nusipirkti tiems grikiams. Taip pat įrašinėju naują dainą ir mąstau, kad reikia pagaliau pradėti kurti video blogus suaugusiems žmonėms. Dabar puikus laikas šią svajonę paversti realybe“, – pasakoja Delfi pašnekovė.

Donata, kalbėdama apie pasaulį sustabdžiusį koronavirusą, piktinasi, jog žmonės nesilaiko saugumo reikalavimų – ne tik vaikšto gatvėmis, tačiau į socialinius tinklus kelia nuotraukas iš poilsiaviečių ar paplūdimių.

„Tiesą sakant, aš su keliomis draugėmis net nustojau bendrauti, kai pamačiau, kaip jos būriuojasi ir elgiasi neatsakingai. Ir šiaip gatvėje, parkuose, parduotuvėse – daugybė žmonių. Kol mes neužsidarysime namuose, tol situacija negerės. Itin pergyvenu dėl mamos, nes ji priklauso rizikos grupei. Kasdien jai skambinu ir klausiu, ar išėjusi užsidėjo pirštines, kaukę, ar grįžusi nusiplovė ir dezinfekavo rankas. Kažkada mama moralizavo man, dabar aš jai“, – sako atlikėja ir teigia, jog ne visi vyresnio amžiaus žmonės suvokia susidariusios padėties rimtumą.

Kalbėdama Donata Virbilaitė kritikuoja žmonių vertybes – moteris mano, jog finansai dabar neturi būti pirmoje vietoje, nors kartais atrodo, jog jie svarbesni net už sveikatą.

„Juk blogiausias metas – dar ne dabar. Dar gauname atlyginimus, o štai kitus mėnesius jau teks gyventi iš santaupų. Bet yra kaip yra – ką mes galime padaryti?“, – mintimis dalinasi atlikėja.

Tiesa, buvimas namuose tarp keturių sienų dainininkei nėra naujiena – Donata prieš kelerius metus gyveno Turkijoje, Ankaroje, o prasidėjus pilietinei revoliucijai negalėjo nė žingsnio žengti iš namų.

„Turėjau būti užsidariusi, nes užsieniečiai buvo itin persekiojami. Draugai mane saugojo, kad niekur neičiau. Kelis kartus daviau interviu „Žinioms“, o paskui sužinojau, kad už bet kokios informacijos viešinimą gali sodinti į kalėjimą“, – patirtimi dalinasi atlikėja.

Savo „Instagram“ profilyje Donata juokauja, jog nesklandumai jos gyvenime pasikartoja reguliariai – nuo įvykių Turkijoje iki prarastų darbų Jungtinėje Karalystėje ir dabar planus sujaukusio karantino.

„Ne visada buvau optimistė, kadaise turėjau daug problemų ir ne kartą lankiausi pas psichologą. O dabar esu užsigrūdinusi ir dažniausiai visur įžvelgiu teigiamus dalykus. Pavyzdžiui, džiaugiuosi, kad dabar galiu išsimiegoti, nors kol kas keliuosi septintą – matyt, organizmas vis dar pripratęs prie ritmo. O apie poilsį giliai širdyje svajojo visi žmonės“, – įsitikinusi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)