Ne tik dėl tobulo kūno bikinyje, bet ir dėl sveikatos, energijos bei geresnės nuotaikos net laikinai užsidarius sporto klubams žinomos merginos randa būdų išlaikyti arba dar labiau patobulinti figūras. Socialiniuose tinkluose dabar apstu motyvuojančių vaizdo įrašų ir patarimų, kaip sportuoti namų sąlygomis.

Sveiką gyvenseną palaikyti stengiasi ir vizažo meistrė Deimantė Kazėnaitė, kuri prieš bendraudama su Delfi išjungė sulčiaspaudę su šviežiomis salierų sultimis. Žinoma mergina pasidžiaugė, kad į sportą kibti jai pavyko nuoširdžiai: „Sumaniau sau išbandymą – sportuoti kasdien. Ir man pavyko“.

Deimantė pažymėjo, kad niekada neturėjo tikslo numesti svorio. „Man tiesiog norisi būti žvaliai ir produktyviai leisti dienas. Nes sėdint namie ir mažai judant labai sunku save motyvuoti kažkuo užsiimti. Man sportas susijęs su gera likusios dienos energija ir produktyvumo išlaikymu.

O jeigu tuo užsiimant ir rezultatai ims matytis – jokios problemos tame irgi nematau. Raumenukų ant kilimėlio gal ir neužsiauginsim, tam reikalingi svarmenys, bet formoms tikrai nepakenks. O ir mieguistumas prasisklaido, lengviau pradėti dirbti darbus. Nes, jei gulinėji kaip medūza, tada ir daryti nieko nesinori“, – nusijuokė Deimantė.


Tuo tarpu modelis Deimantė Guobytė epidemijos laikotarpiu sportuoti nusprendė dėl profesinių tikslų.

„Juk reikės grįžti į darbus, o tai padaryti norisi būnant kuo geresnės formos. Dabar dirbti negaliu, o jeigu darbų laikotarpis prasidės tik gegužės-birželio mėnesį, klientai fotosesijas turės atlikti kuo greičiau“, – paaiškino D. Guobytė.

Žinoma mergina nerimauja, ar po epidemijos modeliai iš viso turės pakankamai darbo. „Dėl karantino žmonės priversti nedirbti ir tuo pačiu neuždirbti pinigų... Neaišku, kaip čia bus – ar žmonės skirs biudžeto naujiems drabužiams?“ – svarstė manekenė.

D. Guobytė pasirinko sportą gamtoje – bėgimą miške. „Tuo tarpu mano vyras šiandien sportavo namuose. O aš viską įamžinau filmavimo kamera – vaizdo įrašas bus skirtas internetinėms varžyboms. Šiandien ir aš pati bandysiu ant kilimėlio pasportuoti arba vėl išbėgti, kol dar leidžiama vaikščioti lauke“, – kalbėjo D. Guobytė.

Žinoma kūno rengybos trenerė Jolanta Leonavičiūtė džiaugiasi, kad net ir karantino laikotarpiu turi pakankamai darbų. Vienoje internetinėje televizijoje ji kasdien veda virtualias treniruotes.

„Išties nėra laiko nuobodžiauti. Džiugu, kad projektas, apie kurį buvo galvojama jau nuo rudens, sulaukė tinkamiausio meto. Darbo yra, dėl to jaudintis nereikia. Žinoma, būtina skirti laiko ir poilsiui. Manau, visa ši situacija daugumai įneš pokyčių asmeniniuose gyvenimuose. Daugiau laiko turime viską apmąstyti, susigalvoti naujų veiklų. Tai toks buvimo su savimi ir grįžimo į save metas. Galbūt daugumai tai išeis į naudą, nors be galo gaila žmonių, kurie dėl to neteko darbų.

Kalbant apie mane, aš galiu pasidžiaugti, kad mano gyvenime viskas susiklostė puikiai. Vienos durys, nors ir priverstinai, užsidarė, bet atsidarė kitos. Ir neliko laiko tinginiauti. Kad ir kaip norėčiau visą savaitę nieko neveikti, esu priversta sportuoti, dirbti. Džiugu, kad mėgstamas darbas verčia kartu palaikyti ir fizinę formą“, – Delfi sakė pašnekovė.


J. Leonavičiūtė yra viena sekamiausių sporto entuziasčių socialiniuose tinkluose mūsų šalyje. Nenuostabu, kad net namuose ji turi pakankamai sporto priemonių raumenims išlaikyti.

Sportinės įrangos turiu pakankamai. Nugaros, krūtinės raumenims stiprinti naudosiu žiedus, kuriuos pritvirtinsiu kur nors gamtoje ant medžio. Turiu ir svarmenis, kurių svorius galiu keisti – nuo lengvo iki pakankamai sunkaus. Kojoms, sėdmenims irgi yra tam tikri pratimai, kuriuos laisvai galima atlikti ir namuose. Jeigu kažkam pritrūktų sporto reikmenų, galima naudoti vandens butelius. Jei norisi pasunkinti pratimus – kad ir penkių ar daugiau litrų“, – sakė Jolanta.

1,74 m ūgio ir 61 kg svorio moteris – ne tik svarmenų ar treniruoklių mėgėja. J. Leonavičiūtė mėgsta dviračių sportą, bėgimą, kopimą. „Raumenų specialiai neauginu. Fizinis pasirengimas yra reikalingas mano naujiems hobiams įgyvendinti“, – pažymėjo kūno rengybos trenerė.

Ir išties, stebint žinomos moters socialinius tinklus, ima susidaryti nuomonė, kad darbas, ekstremalios kelionės ir fizinė veikla užima visą jos kasdienybę. Ji jau kurį laiką stengiasi neviešinti savo asmeninio gyvenimo. „Manau, kad socialiniai tinklai tikrai nėra skirti šeimos ar meilės reikalų demonstravimui. Manau, kad kiekvienam anksčiau ar vėliau ateina toks supratimas. Tiesiog nematau reikalo kišti kitų žmonių į savo socialinių tinklų paskyras“, – kalbėjo Jolanta.

Stilistė Austėja Jablonskytė instagrame taip pat demonstruoja puikią formą. Moteris sportu pradeda kiekvieną karantino dieną.

„Pastaruoju metu ir šiaip buvau įpratusi sportuoti penkis kartus per savaitę: dukart treniruodavausi sporto salėje ir triskart po pusantros valandos plaukiodavau baseine. Tad sportas man tapo kasdienybe. Plaukimas išvis yra mano aistra. Tačiau, kadangi dabar tokios galimybės neturiu, tenka imtis alternatyvų, nes formos prarasti labai nesinori.

Su merginomis esame subūrę sportuojančiųjų grupę. Vasaromis kartu mėgstame plaukti vandenlentėmis. O dabar, karantino laikotarpiu, viena iš merginų veda treniruotę gyvai internetu. Ji trunka apie pusę valandos. Tai tapo tarsi rutina: atsikeliu, pasportuoju, papusryčiauju ir tuomet einu atlikti dienos darbų. Kadangi sportas padeda suaktyvinti kraujotaką, natūralu, kad likusią dienos dalį jaučiuosi guvesnė“, – patikino Austėja.

Kad tokia rutina tikrai nenueina perniek, rodo stangrėjantys raumenukai. „Kai visai nesimankštinu, sveriu 52 kg, o kai tik pradedu intensyviai sportuoti, svoris šokeli į viršų – sveriu 56 kg“, – atskleidė 172 ūgio A. Jablonskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)