Socialiniuose tinkluose aktyvi E. Jackaitė prieš kelias dienas su savo sekėjais dalijosi gyvenimiška istorija. Į parduotuvę nuėjusi aktorė tą akimirką liko nemaloniai nustebusi, kadangi su apsaugine kauke, pirštinėmis ir akiniais ji tada buvo vienintelė.

„Praėjo savaitė, kai nebuvau parduotuvėj, mano troškimas kuo rečiau ten eiti, patys suprantat dėl ko...

Žodžiu, pirmas toks mano „išstojimas“ – nusiteikiau, tiesa, į vienkartinę kaukę dar levandos eterinio aliejaus porą lašų įlašinau, žinoma, gumines pirštines užsimoviau ir pirmyn!“ – feisbuke rašė žinoma aktorė.

Netrukus vienoje uostamiesčio parduotuvių apsilankiusią moterį apėmė keistas jausmas ir nuostaba.

„Tokia „apsišarvavusi“ buvau vienintelė. Gaila... Žmonių parduotuvėje daug, matyt, nuo jūros grįžta“, – svarstė E. Jackaitė.

„Man kartais atrodo, kad sapnuoju arba, kad filmas čia, bet ne, tai – gyvenimas... Keista, kad dauguma nesuvokia, kas iš tiesų vyksta ir kad tai išties labai rimta. To, ką visi išgyvename šiame laike, juk mūsų gyvenimuose nebuvo niekada ir argi nesvajojam, kad tai nesitęs ilgai?

Pasaulis serga, šitiek žmonių nuo to miršta. Tad juk galime būti sąmoningi, būti atsakingi. Nuo šiandien, nuo dabar. Kol ne vėlu...

Būkim sveiki. Saugokime save ir kitus. Branginkim gyvenimą. Šiandien, nes dėl rytojaus juk nei vienas nesame tikras“, – skelbė moteris.

Eglė Jackaitė / Foto: Eglė Liepa

Delfi susisiekus su E. Jackaite, moteris patikino, kad papasakota situacija nuliūdino, tačiau viliasi, kad galbūt dabar padėtis parduotuvėse, viešose vietose, kur tikimybė sutikti daugiau žmonių, yra geresnė.

„Kaip yra šiandien, aš nežinau, bet tada, kai aš po kiek daugiau nei savaitės išėjau į parduotuvę, buvo taip. Deja, apsaugą dėvėjau tik aš viena. Žinoma, gal taip nutiko tik toje parduotuvėje arba būtent tuo laiku, gal dabar viskas yra kitaip, bet tą akimirką buvo taip. O žmonių daug. Manau, reikia būti atsakingu ir už save, ir už kitus. Tas sąmoningumas, matyt, ateis savaime, nes mes neturėsime kitos išeities. Šis laikotarpis – sudėtingas ir pavojingas, baisiausia, kad delsimas imtis visų įmanomų apsaugos priemonių gali kainuoti daug gyvybių“, – sako moteris.

Eglė išdavė, kad nerimas, įtampa dėl koronaviruso atsispindi ir jos savanoriškoje veikloje – Eglė atsakinėja į skambučius moterų pagalbos linijoje.

„Praėjusių metų pabaigoje baigiau PML (pagalbos moterims linijos) tris mėnesius trukusius kursus, o nuo sausio mėnesio jau savanoriauju – atsakinėju į skambučius, teikiu emocinę pagalbą moterims. Šiuo metu jaučiamas didelis suaktyvėjimas, nerimas ir dėl koronaviruso. Gerai, kad žmonės skambina, ieško pagalbos. Mes, savanorės, teikiame emocinę paramą, o esant reikalui –nukreipiame pas specialistus. Nors kartais užtenka atviro pokalbio, tiesiog žmogų išklausai, jį išgirsti, bandai suprasti, užjausti, padrąsinti“, – sako klaipėdietė.

Eglė Jackaitė / Foto: Eglė Liepa

Eglė džiaugiasi, kad tokiu sudėtingu periodu ji gali bent kažkiek prisidėti prie pagalbos didesnį nerimą dėl šiandienos ar rytojaus jaučiantiems žmonėms.

„Nerimas, nesaugumo jausmas, liūdesys, vienatvė – tie jausmai persipynė tarpusavyje ir ypač šiuo metu. Sudėtingą laikotarpį išgyvena žmonija, nes juk tokio išbandymo, kurį dabar patiria visas pasaulis, mūsų laikmetyje tikrai nėra buvę. Vyksta jautrūs, skaudūs dalykai. Gyvename sudėtingame laikotarpyje, turime vieni kitiems padėti, o padėdamas kitam, padedi ir sau. Jei galvosime tik apie save, mažai ką gero nuveiksime. Net jei vieną žmogų įkvėpsi, nuraminsi – jau yra daug”, – Delfi teigė E. Jackaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)