Apie tai žinoma moteris pranešė antradienį socialiniame tinkle. Mergytė gimė 7 valandą ryto.

Iš ankstesnių santykių Ingrida taip pat augina 13-metę dukrą.

Apie tai, kad vėl laukiasi, atlikėja pranešė gruodžio pabaigoje socialiniame tinkle pasidalindama žinute ir nuotrauka, kurioje pozavo su tuomet jau apvalėjančiu nėščiosios pilvuku.

„Stebuklas. Mes jo labai laukėme ir vis dar laukiame“, – šalia nuotraukos džiaugsmingai brūkštelėjo dainininkė.


Delfi laidoje „Kasdienybės herojai“ Ingrida buvo prisipažinusi, kad prieš tapdama nėščia ne kartą lankėsi pas medikus. Tuomet ją lankė mintys, kad pastoti nebepavyks, o ir specialistai nuo šio sprendimo stengėsi ją atkalbėti – kam ir vėl patirti bemieges naktis.

„Pas medikus ėjau nuo pat pradžių, kai tik supratau, kad noriu pastoti. Vis tiek tas amžius yra rizikos faktoriuje, ir aš bijojau tų visokių skaudžių patirčių. Todėl buvo tikrai daug daktarų praeita. Nebuvo kažkokios matomos problemos, dėl ko mes negalėtume susilaukti vaikų. Pradedi kapstytis galvoje ir priežasčių ieškoti savyje, visuose aplinkiniuose. Tiesiog turbūt reikėjo išlaukti tam tikro laiko, o kad buvo vaikščiota daug ir labai daug dėta pastangų į tai, tai faktas“, – sakė dainininkė.

Ruošdamasi gimdymui Ingrida neatsisakė vienos iš savo aistrų – fizinio aktyvumo. Laikydamasi visų rekomendacijų, būdama nėščia ji užsiimdavo mankšta.

„Reguliariai mankštinantis sumažiname gestacinio diabeto, kojų tinimo bei nugaros skausmų rizikas. Nėščiųjų mankštų dėka gerėja placentos kraujotaka ir vaisius gauna daugiau deguonies. Dar geriau – išmokstame teisingai kvėpuoti bei ruošiame kūną didžiausiam išbandymui – gimdymui“, – patikino mama.

Ingrida prisipažino, kad jai, kaip ir daugeliui kitų nėštukių, karantino įvesti pokyčiai atnešė daug nežinomybės.

„Atrodo kad viskas suplanuota, sudėliota į lentynas ir tuomet įsikiša didesnė jėga, kuri nuo mūsų mažai tepriklauso. Tad labai svarbu suprasti, kad tu negali nieko pakeisti ir reguliuoti, tu turi prisitaikyti. Pirmomis dienomis panikavau, o po to supratau kaip reikia su tuo susigyventi: tiesiog nenervuoti nei savęs, nei ateinančio vaikelio. Geriausia yra su tuo susitaikyti ir mąstyti tik pozityviai, kad viskas bus gerai ir, kad tikrai viskas įvyks,“ – save ir kitas mamytes prieš gimdymą viename pranešimų spaudai ramino I. Martinkėnaitė.

Dainininkė sakė, kad draudimai karantino metu padėjo sprendžiant galvosūkį – jos vyrui dalyvauti gimdyme ar ne. Deja, kaip ir ligonių lankymas ligoninėse, taip ir nėščiųjų kontaktavimas su antrosiomis pusėmis gimdymo metu, buvo uždraustas. Ingrida šiuo klausimu buvo nusiteikusi pozityviai – juk vienoms gimdyvėms tenka praleisti vos kelias dienas. O paskui kiekvienos laukia džiaugsmingas sugrįžimas namo.

Delfi primena, kad I. Martinkėnaitė ir jos mylimasis susituokė prieš trejus metus. Tuomet grupės „69 danguje“ narė amžinos priesaikos žodžius mylimajam tarė privačioje ceremonijoje Indonezijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)