Socialiniuose tinkluose aktyvi lietuvė savaitgalį su savo beveik 80 tūkst. sekėjų pasidalino savo mintimis apie pasaulyje siaučiantį koronavirusą.

„Ar dabartiniai įvykiai man kelia baimę? Truputį. Galvoje dažnai sukasi įtemptos mintys apie situacijos rimtumą, apie kasdien didėjantį aukų ir užsikrėtusiųjų skaičių, apie visus žmones Žemėje, kurie iš paskutiniųjų stengiasi gyventi ir padėti gyventi kitiems. Dabar ši kova vyksta kiekvieną minutę. Kažkokia beprotybė. Be to, remiantis naujausiais duomenimis, karantino sąlygomis gali tekti gyventi net iki 18 mėnesių... O juk taip iš tikrųjų gali būti! Sėdėdami namuose viruso nenužudome, tik sulėtiname plitimo procesą. Žinoma, galiausiai mūsų veiksmai padės išsaugoti milijonus gyvybių. Bet neverta tikėtis, kad po mėnesio ar dviejų viskas grįš į savo vėžes (girdėjau besiskundžiančiųjų, kaip sunku ištverti „kelias savaites“ namuose), nes vos tik žmonės išeis į gatves, susirgimų skaičius vėl ims augti.

Kadangi vakcinos kol kas neturime, niekas nežino, kas bus po kelių mėnesių, ką jau kalbėti apie metus. Gana nesmagu gyventi nežinioje, kai negali nieko planuoti. Vis dėlto dabar kiekviena minutė tampa nepaprastai graži. Kiekvienas kąsnis – toks gardus. Dar niekada taip tvirtai nelaikiau savo vyro rankos ir taip kietai nemiegojau jo glėbyje. Man liūdna. Man neramu. Bet vis tiek truputį pasidažiau, jog savo vyrui atrodyčiau graži, paruošiau „nesveikus“ pusryčius (vien angliavandeniai), plačiai atidariau langus, kad į vidų patektų gaivaus pavasariško oro ir saulės spindulių, pasiklausiau nelabai kokybiškos louge muzikos ir skaniai suvalgiau prancūzišką skrebutį. Tikrai nebandau pasimaivyti, o ir švęsti neturiu ko. Tiesiog MĖGAUJUOSI akimirka, nes iš tikrųjų tai yra viskas, ką turime. Ši akimirka. Likite saugūs“, – skelbė E.Anusauskaitė-Young.


Dar prieš kelias dienas žinoma lietuvė su savo sekėjais dalijosi akimirkomis iš prekybos centro. Tuo metu dainininkė pastebėjo, kad kai kuriose Los Andželo parduotuvėse pirkėjai pirmiausia graibsto tualetinį popierių ir geriamąjį vandenį.

Delfi primena, kad dėl koronaviruso grėsmės šalyje įvestas karantinas. Žmonėms, kurie keliavo užsienyje, privaloma dviejų savaičių izoliacija, nes užsikrėtę žmonės gali skleisti virusą net nenujausdami jokių ligos požymių. Iš oro uosto jie turėtų nevykti visuomeniniu transportu, grįžę gyventi atskirai ir nepalaikyti jokio fizinio kontakto su kitais žmonėmis.

Koronavirusu galima užsikrėsti įkvėpus oro lašelių ar jiems patekus į organizmą per akis, rankas, palietus paviršius. Vyresni nei 60 metų žmonės, turintys lėtines ligas primygtinai raginami likti namie, nevaikščioti po parduotuves ir vaistines, nesusitikinėti su kitais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)