Bilietą atidavusio A.Šedžiaus laukė akibrokštas

„Sveiki draugai, gal kam reikia grįžimui iš Vokietijos, Brėmeno miesto lėktuvo bilieto? Skrydis 22 dieną 17 val. Brėmenas-Vilnius. Bilietą dovanoju“, – prieš kelias dienas savo socialiniame tinkle pareiškė A.Šedžius.

Toks verslininko gestas greitai sulaukė teigiamo internautų įvertinimo, kadangi dėl koronaviruso grėsmės grįžti namo ne retam lietuviui tapo sudėtingu galvosūkiu.

Tačiau gerą darbą padaręs A.Šedžius galiausiai sulaukė ne tik padėkos, bet ir priekaištų. Verslininko vardu lėktuvo bilietą gavęs laimingasis nebuvo jau toks laimingas ir išreiškė pretenziją dėl keliasdešimt eurų atsiėjusios duomenų keitimo procedūros.

„Pavyko padovanoti tą bilietą, žmogus atsirado ir sėkmingai išskrido. Jam reikėjo 40 eurų susimokėti už vardo ir pavardės keitimą, todėl šaukė: „Taigi sakei, kad atiduodi!“. Aš jam sakau: „Jei jau viskas iki tokio lygio, tai jei norite, aš 40 eurų galėsiu duoti, kai grįšit“. Galiausiai likau kaltas. Man ėmė sakyti: „Tai kam jūs tada meluojate? Jei jūs sakote, kad atiduodate, tai atiduokit. O dar čia 40 eurų mokėti“. Aš atsakiau: „Klausykite, žmonės ir po 500 eurų moka, kad tik grįžtų namo į Lietuvą, o jūs čia dabar dėl tų 40 eurų triukšmą keliate“, – situacija stebėjosi pašnekovas.

„Aš kaip supratau, tai tą bilietą paėmė Lietuvoje esanti mama savo sūnui. Aš ir sakau: „Aš bilietą atiduodu, o jūs jau už visa kita susimokėkit“, – Delfi pridūrė jis.

Neeilinei situacijai reikalingos neeilinės priemonės?

Kalbai pasisukus apie A.Šedžiaus darbą, skirtingose sferose besidarbuojantis verslininkas neslėpė, kad dabar, kaip ir daugelis kitų, išgyvena pokyčių etapą.

„Vienoje mūsų įmonėje, susijusioje su pervežimais, veiklos kaip ir yra nemažai, nes kol žmonėms reikės valgyti, tol tą maistą reikės atvežti. Šioje srityje lyg ir didelių strigimų nėra. Aišku, sumažėjo srautas, stipriai sumažėjo, bet žmones išlaikyti pavyks“, – pasakojo jis.

„Šiaulių televizijos“ direktorius pastebi, kad šioje srityje pokyčiai bene skausmingiausi, kadangi dingus reklamos užsakovams, televizija gali išgyventi sunkmetį.

„Dabar blogai, bet visiems blogai. Toks jau tas laikas. Reikia kažkaip tą sunkmetį visiems išgyventi“, – sako pašnekovas.

Buvęs Seimo narys, vertindamas sudėtingą situaciją šalyje, sako, kad Lietuvai esą reiktų bent karantino metu sustabdyti alkoholio vartojimą.

„Norėjau ir savo socialiniuose tinkluose parašyti vieną pasiūlymą, kad, mano nuomone, reiktų apskritai uždrausti alkoholį karantino metu. Manau, kad tai tikrai gera mintis. Kas dabar dedasi, kuomet prisigeriama ir šlaistomasi gatvėmis, nėra normalu. Vilniuje gal to nesimato, ten gal žmonės kultūringesni, bet mažesniuose miestuose, kaimuose – siaubas. Dabar grįžę visi, jaučiasi tarsi atostogoms grįžę“, – sako Andrius, pabrėždamas, kad toks pasiūlymas yra tik jo asmeninė nuomonė.

Imunitetą stiprina ne vienerius metus

Nors šalyje įvestas karantinas daugeliui žmonių sulėtino tempą, A.Šedžius sako ir toliau sugebantis išlikti fiziškai aktyvus, kadangi namuose turi įsirengęs sporto salę.

„Galiu jums pasakyti, kad aš jau kokius šešerius metus nesu sirgęs jokiomis ligomis, nes aš kiekvieną dieną keliuosi 5 val. 30 min. ir einu sportuoti. Be to, geriu papildus, vitaminus ir t.t. Aš tikrai, tfu tfu tfu, neturiu problemų nei su imunitetu, nei su ligomis“, – džiaugiasi verslininkas.

Be to, pašnekovas mano, kad Europos šiaurėje gyvenantys žmonės yra kiek sveikesni, kadangi šioje pasaulio dalyje gyventojai esą turi stipresnį imunitetą.

„Turiu tokią programėlę, kuri rodo, kiek yra užsikrėtusių, kiek yra mirusių dėl koronaviruso. Į ką atkreipiau dėmesį, tai, kad šiaurietės šalys, įskaitant ir mus, neturi tokių kritinių situacijų. Praktiškai nėra mirties atvejų, o jei ir yra, tai pavieniai, senyvo amžiaus gyventojai. Danija, Švedija, Suomija, net Kanada – praktiškai neturi kritinių situacijų. Susidaro įspūdis, kad blogiausia padėtis yra pietinėje dalyje. Tai tėra mano nuomonė, žinoma. Manau, kad mes turime imunitetą, kadangi turime šaltą klimatą. Manau, kad mes turime stipresnį imunitetą nei pietiečiai“, – pakartojo jis.

„Tikiuosi ir viliuosi, kad mūsų krašto žmonės visa tai lengviau išgyvens“, – Delfi pridūrė A.Šedžius.


Asmeninis gyvenimas

Prieš kelias dienas A.Šedžiaus ir jo buvusios žmonos Monikos Kvietkutės sūnus atšventė ketvirtąjį gimtadienį. Mažylis kartu su brangiausiais jam žmonėmis tortą ragavo namų aplinkoje Vilniuje.

„Ketvirtadienį atvažiavau pas sūnų iš vakaro, su juo pasilikome kartu, ryte pasveikinau gimtadienio proga ir išvažiavau į Šiaulius. Ryt ir vėl važiuosiu. Būname kartu, tik neiname į vaikų žaidimų kambarius, linksmybės apsiriboja namuose. Žaidžiame karą, slėpynių, apsimetame zombiais ar gaudome vienas kitą – taip ir leidžiame laiką“, – su šypsena pasakoja verslininkas.

Pasiteiravus, kokie jo santykiai su anksčiau jam poruota Erdvile Pilvinyte, A.Šedžius patikino, kad jo ir gerokai jaunesnės studentės ryšys palaikomas per atstumą.

„Mes su Erdvile esame draugai, gyvename draugiškai. Jokių gerų naujienų jums nepasakysiu“, – nusijuokė pašnekovas.

Paklausus, ar jiedu kartu gyvena, A.Šedžius patikino: „Mes karantine dabar esame atskirai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)