Monika socialiniuose tinkluose dalijosi nuotraukomis iš vaiko gimtadienio – spalvingi balionai, linksmos dekoracijos ir šypsenos puošė šventinį kampelį namuose.

„Išties, vaikui žaidimų kambaryje švęsti savo šventę būtų smagiau, tačiau prisitaikėme prie situacijos ir problemų iš to nedarome, – teigė moteris. – Gimtadienį paminėjome namuose. Tiesa, iš pradžių sūnaus gimtadienį planavome švęsti draugų būryje, bet yra, kaip yra. Aišku, vaikui būtų smagiau vaikiškame šurmulyje, tačiau ir dabar palaikėme gerą šventinę nuotaiką.“

Karantino laikotarpį dainininkė su artimaisiais leidžia laikydamasi saugumo reikalavimų, tačiau panikos nejaučia.

„Tiesą sakant, sėdime užsidarę tarp keturių sienų ir stengiamės niekur neiti. Nesu iš tų nuolat dėl visko pergyvenančių žmonių – jų aplinkui ir taip užtenka. Manau, reikia būti sąmoningiems, intensyviai laikytis higienos, labiau rūpintis savimi, kad tai taptų įpročiu“, – Delfi sakė Monika.

Žinoma moteris su sūnumi vengia masinių susibūrimo vietų, tačiau jai tai nėra problema.

„Mes ir taip nelinkę būti dideliame būryje žmonių. Vienas iš nedaugelio pokyčių šiuo metu – sūnus neina į darželį. O šiaip manau, kad jei visi būtų protingi ir sąmoningi, situacija būtų valdoma, – tikina pašnekovė ir tęsia. – Mes šiuo metu neturime kažkokių svarbių reikalų, dėl kurių būtų būtina išeiti iš namų, todėl rekomendacijų laikomės sąžiningai.“

Delfi primena, kad dėl koronaviruso grėsmės šalyje įvestas karantinas. Žmonėms, kurie keliavo užsienyje, privaloma dviejų savaičių izoliacija, nes užsikrėtę žmonės gali skleisti virusą net nenujausdami jokių ligos požymių. Iš oro uosto jie turėtų nevykti visuomeniniu transportu, grįžę gyventi atskirai ir nepalaikyti jokio fizinio kontakto su kitais žmonėmis.

Koronavirusu galima užsikrėsti įkvėpus oro lašelių ar jiems patekus į organizmą per akis, rankas, palietus paviršius. Vyresni nei 60 metų žmonės, turintys lėtines ligas primygtinai raginami likti namie, nevaikščioti po parduotuves ir vaistines, nesusitikinėti su kitais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)