Pasak Žilvino, paskutinį kartą jo skrydis iš užsienio vyko prieš tris savaites, kai jis keliavo iš Šveicarijos į Vilnių. Tuo metu Lietuvoje nebuvo įvestas nei karantinas, nei saviizoliacija keliavusiems.

Nepaisant to, įvertinęs pasaulio tendencijas, tuo metu Žilvinas tikina visgi izoliavęsis namuose ir po intensyvaus savo būklės stebėjimo, jis tik dabar būtinais atvejais iškiša nosį į gatvę.

„Aš tikrai prisižiūriu, norėčiau, kad ir kiti tiek prisižiūrėtų karantino metu. Mano sąžinė rami ir aš padariau viską, ką turėjau. Laikiausi visų taisyklių, nurodymų ir kitus raginu tai daryti. Nuolat tikrinau savo kūno temperatūrą, sekiau ją profilaktiškai – norėjau būti įsitikinęs dėl savo sveikatos. Norisi, kad ir kiti būtų atsakingi“, – Delfi sako pašnekovas.

„Aš negaliu dirbti pilnai nuotoliniu būdu, kadangi turiu segių kolekciją, kurią reikia atsiimti, nes kai kurie salonai užsidaro ir t.t. Reikia adaptuotis prie viso šito reikalo. Aišku, situacija nėra maloni. Aš leidžiu sau išeiti į lauką, apeiti aplink savo namą. Viskas priklauso nuo žmonių sąmoningumo“, – tikina Žilvinas.

Rokomendacijos Lietuvoje koronaviruso karantino metu

Nors Žilvino paskutinė kelionė vyko beveik prieš mėnesį, jis socialiniuose tinkluose talpina nuotraukas iš skirtingų pasaulio šalių, tačiau jos tėra širdžiai mieli prisiminimai, o ne dabartinės atostogos. Verslininkas mano, kad būtent tai galėjo suklaidinti žmones, kurie jam ėmė rašyti piktas žinutes dėl neva izoliacijos nesilaikymo.

„Aš atkreipiau dėmesį į vieną moters istoriją, kurios sūnui imta grasinti po to, kai jis grįžo iš užsienio. Aš irgi buvau sulaukęs tokių grasinančių žinučių. Žmonės instagrame leidžia sau išlieti pyktį. Žmonės nekreipia dėmesio, kad mano paskutinė kelionė vyko sausio-vasario mėnesį, o grįžau vasario pradžioje ir perėjau visas saviizoliacijas. Aišku, kad nėra malonu sulaukti tokių grasinimų. Teko atsakyti, kad nebuvau tuose karštuose taškuose, be to, kai grįžau į Lietuvą, joje dar nebuvo įvestas karantinas. Aplinkinių pyktis, mano nuomone, kuo toliau, tuo labiau didės.

Turėjau šeštadienį išskristi į Australiją, bet, deja, ir ten yra įvestas visiškas karantinas mėnesiui laiko, uždarytos sienos. Šiuo metu atskristi į Australiją yra praktiškai neįmanoma. Aš apsiribosiu Vilniumi ir lietuviško oru“, – šypteli jis.

Pažvelgus į Ž.Grigaičio socialinių tinklų profilius, galima lengvai pagalvoti, kad jis gyvena nuolatinių kelionių ritmu.

„Tikrai nesu kaip Orijus Gasanovas, kuris lipa iš lėktuvo į lėktuvą, – nusijuokia pašnekovas, tačiau netrukus surimtėja. – Aš dar sausio mėnesį mačiau, kas vyksta Singapūre. Mačiau kokiomis priemonėmis kovojama, kas buvo daroma, todėl viską pergalvojau, atšaukiau visus susirinkimus, važiavimus ir pasibuvimus. Manau, kad mano pozicija buvo teisinga. Daug kas netikėjo, kad tai atkeliaus į Europą ir taip išplis. Buvo tokių, kurie iš manęs juokėsi, kai prasitariau apie savo nuogąstavimus. Nepaisant to, aš tam ruošiausi. O laikas parodė, kad buvau teisus. Dabar džiaugiuosi, kad didžiąja dalimi galiu dirbti iš namų nuotoliniu būdu. Tikiuosi, kad didelių finansinių problemų neturėsiu.“

Draudimai Lietuvoje koronaviruso karantino metu

Pasiteiravus, ar dėl to, kad Žilvinas yra persirgęs onkologine liga jis neatsiduria didesnėje koronavirusu galinčiųjų užsikrėsti rizikos zonoje, verslininkas sako, jog jo imunitetas ženkliai sustiprėjęs, tad baimės nejaučia.

„Aš labai daug domėjausi šia tema, klausiau gydytojų. Mano amžius dar nėra toks didelis, organizmas turėtų susitvarkyti. Pagal visus duomenis, mano organizmas yra atsistatęs, puikiai funkcionuojantis. Australijoje dariausi kraujo ir kitus tyrimus – nėra prie ko prisikabinti“, – džiaugiasi pašnekovas.

„Aš puikiai jaučiuosi, nejaučiu jokių negalavimų. Nepaisant to, aš nuolat seku savo sveikatos būklę, o dabar, karantino metu, ypač. <...> Be to, dažnai plaunu rankas, dezinfekuoju namų paviršius, rankenas, lifto mygtukus, telefoną, nors ir nieko nesutinki ir su nieko nebendrauji, tokių saugumo priemonių reikia imtis“, – priduria jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)