Ar tokios naujienos neverčia dėl ateities sunerimti didžiųjų lietuviškų vasaros renginių organizatorių? Festivalių rengėjai sako kol kas nestokojantys pozityvumo.

„Nežinau, kiek teisingos informacijos yra žiniasklaidoje, tačiau, kiek teko girdėti, šylant orams, virusas turėtų trauktis. Tad kol kas esame pilni optimizmo ir nematome reikalo šią akimirką dvejoti ar abejoti. Vasara ateina, laukiame šiltesnių orų. O vyriausybė, manome, pajėgs visa tai suvaldyti.

Mūsų renginys – vasarą, o tai, ar rudenį virusas grįš – irgi sunku nuspėti. Iš viso sunku kalbėti, kai net vaistai nėra išrasti. Tikėkimės, mokslininkai ir gydytojai žino, ką kalba ir viskas bus gerai“, – viliasi „Karklės“ organizatorius Darius Kalinauskas.

Festivalio akimirka

Pašnekovas patikino, kad, nors šiuo metu visa žmonija, o tame tarpe ir atlikėjai, rimčiau susirūpinę savo sveikata ir ateitimi, pasirodymų derinimo darbai nestoja.

„Darbai pilnai vyksta toliau. Stebime atlikėjų rinką, derinamės ir su lietuvių atlikėjais. Ir tikrai neužilgo juos paskelbsime. Tiek patys atlikėjai, tiek mes stengiamės žiūrėti optimistiškai. Nuotoliniu būdu laisvai galime atlikti daug darbų ir tai darome“, – kalbėjo D. Kalinauskas.

„Granatų“ organizatorius Vaidas Zdancevičius prasitarė, kad su visais didžiausiais būsimais festivalio atlikėjais jau sutarta, nors ir viešai apie juos dar nepaskelbta. Tačiau liko kitų svarbių neišspręstų klausimų.

„Esame pranešę tik apie labai mažą dalį dalyvių. Apie pačias ryškiausias žvaigždes paskelbsime kiek vėliau, nors jos jau yra patvirtintos.

Šiuo metu didžiausias klaustukas yra dėl bilietų prekybos. Jau esame pardavę 3000 bilietų – startas buvo kaip niekada stiprus. Tačiau dabar viskas yra sustoję. Tad, jeigu bilietų prekyba atsigaus iki birželio pradžios, viskas bus tvarkoje.

Kitas klausimas – festivalio partneriai, rėmėjai. Su dalimi jų esame jau apsitarę, tačiau dabar stojo pauzė. Palauksime porą savaičių, paskui kalbėsime, žiūrėsime, kaip seksis verslas. Nepaisant to, kol kas dirbame su mintimi, kad festivalis įvyks“, – situaciją komentavo V. Zdancevičius.

Festivalio akimirka

„Granatų“ organizatoriaus žiniomis, apie sprendimą šiemet neberengti festivalio paskelbę „Glastonbury“ rengėjai visus bilietus buvo pardavę iš anksto. Deja, pasaulyje išplitus epidemijai, kilo didelių kliūčių dėl renginio įgyvendinimo.

„Šis festivalis yra labai sudėtingai techniškai įgyvendinamas. Jeigu „Granatos“ turi būti pastatytos per savaitę, nes tik tada esame įleidžiami į muziejaus teritoriją, „Glastonbury“ yra statomas mėnesį, jeigu ne du. Tai yra daug didesnis festivalis, vykstantis plikuose laukuose. Organizatoriai numatė, kad negalės suspėti jo paruošti.

Girdėjome, kad keletas užsienio festivalių yra iš birželio perkelti į rugpjūtį. Taip pat teko girdėti, kad atšauktas ir Brazilijoje birželį vykti turėjęs „Primavera Sound“. Visi kiti didieji renginiai, kurie planuojami liepą, lieka“, – komentavo V. Zdancevičius.

27 metus gyvuojančio festivalio „Bliuzo naktys“ ir 10-metį šiemet švęsiančio festivalio „Galapagai“ organizatoriai irgi nusiteikę pozityviai, tvirtina planų nekeičiantys: abu renginiai turi įvykti. Iš programos žvaigždžių taip pat negirdėti jokių abejonių.

„Tikimės, kad galėsim įgyvendinti visus savo sumanymus. Žmonės atvažiuos su nauja jėga, išsiilgę gyvos muzikos ir mylimų atlikėjų. O ir patys atlikėjai degs noru surengti pasirodymus. Tad viskas, kas iki šiol patvirtinta, išlieka. Dirbame toliau“, – „Delfi“ sakė šių festivalių atstovė Jurga Klimaitė-Riebling.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)