„Aš jau Vilniuje, saviizoliacijoje. Ir ne tik aš, o ir vyras. Laikomės nurodymų ir saugome vienas kitą. Tiesą sakant, labai pavargau po ilgų skrydžių, be to, yra dar ir laiko juostų skirtumas.

Labai liūdna, nes taip norėjosi apsikabinti mažylį, mamą, taip norisi pas šeimą, bet, kad ir kaip būtų sunku, tai darome dėl vienas kito sveikatos ir, žinoma, saugodami kitus“, – savo socialiniame tinkle pasakojo Oksana.

Oksanos Pikul kelionė iš Maldyvų į Vilnių

Instagrame moteris taip pat pasidalino kelionės iš Maldyvų į Vilnių akimirkomis. Lietuvoje dainininkę pasitiko specialius drabužius ir apsaugines kaukes dėvintys darbuotojai, jai buvo patikrinta kūno temperatūra, imtasi ir kitų saugumo priemonių.

„Atvykimas į Vilnių buvo kiek keistas, kitoks. Bet atitinkama tvarka tikrai yra reikalinga. Mus išleido grupelėmis iš lėktuvo, važiavome keliais skirtingais autobusais. Vėliau mus pasitiko su dezinfekcija, matavo temperatūrą ir prašė užpildyti dokumentus, kuriais įsipareigojome laikytis saviizoliacijos taisyklių, taip pat supažindino, kokios bus taikomos nuobaudos, jei to nesilaikysime.

Tokie dalykai, mano nuomone, labai reikalingi. Galbūt nesąmoningesnius žmones tai privers labiau susimąstyti ir griežčiau pažiūrėti į reikalavimus, kadangi teko girdėti įvairių istorijų. Atrodo, kad nėra juk taip sunku izoliuotis, tačiau nutinka visko“, – pasakoja pašnekovė.

Iš Stambulo oro uosto į Vilnių keliavusi Oksana kartu su bičiulėmis dėvėjo ir, reikalui esant, keitė apsaugines veido kaukes. Tiesa, jas ar respiratorius dėvėti buvo linkę ne visi keliautojai.

„Ne visi, galbūt todėl, kad daug kartų buvo kartojama, jog kaukė nepadeda. Stambulo oro uoste kaukes dėvėjo maždaug 50 proc. žmonių. Atėjus prie vartų, kur keleiviai buvo laipinami į lėktuvą, skrendantį į Lietuvą, situacija keitėsi – ten kaukes dėvėjo maždaug 70 proc. žmonių. Matyt, lietuviai, įvertinę, kad esame maža tauta, turėdami daug informacinių šaltinių, yra linkę labiau saugotis. Yra gera patarlė: save saugantį žmogų ir Dievas saugo“, – bendraudama su Delfi šypteli pašnekovė.

Oksanos Pikul kelionė iš Maldyvų į Vilnių

Oksana pokalbio metu kelis kartus pakartojo, kaip svarbu saugoti ne tik save, bet ir savo šeimą. Dėl šios priežasties moteris iki šiol neapkabino nei savo vyro, nei sūnelio, nei mamos. Pasak jos, tai kol kas sunkiausia dalis.

„Tai vienintelis dalykas, kurio man trūksta – nematyti šeimos, ypatingai savo vaiko. Tai vienintelis liūdinantis dalykas, o visa kita tėra detalės. Tai laikina ir viskas dėl jų sveikatos. Svarbu, kad visi būtų sveiki. Ir vyras izoliavosi po kelionės Ispanijoje, kur yra raudonoji zona. Izoliacija jam buvo griežtai privalomas dalykas. Su vyru laikomės atstumo, kad, neduok Dieve, nesusirgtume abu. Galvojame apie savo vaiką“, – tikino vizažistė.

Dar prieš kelionę namo Oksaną sekėjai gąsdino, kad ji nebus įleista į šalį. Nepaisant pikto linkinčių žinučių, moteris vadovavosi Lietuvos įstatymais ir oficialiais nurodymais, todėl išliko rami ir užtikrinta, kad viskas bus gerai.

„Žinau, kad šiomis dienomis būna sunkumų, tai natūralu. Ir mes iš Maldyvų namo norėjome grįžti anksčiau, tačiau nebuvo skrydžių. Pėstute nepareisi“, – šyptelėjo pašnekovė.

Delfi primena, kad į Maldyvus su būriu kitų moterų Oksana išvyko dar kovo pradžioje. Nors tuomet apie koronaviruso grėsmę buvo kalbama vis dažniau, lietuvės nė nenumanė, kad vos už kelių dienų situacija Lietuvoje taip pasikeis.

„Jei būčiau žinojusi, kad taip bus, greičiausiai būčiau atsisakiusi šio rojaus kampelio. <...> Į Maldyvus išvažiavome dar prieš prasidedant tokiai panikai“, – socialiniame tinkle tautiečiams kiek anksčiau pasakojo O. Pikul-Jasaitienė.

Internautai klausė, ar šiomis dienomis ji nepagalvojo, kad egzotišką kelionę visgi reikėjo praleisti.

„Ar nereikėjo visai skristi? Dabar susimąstau apie tai. Ko gero. Ko gero, kad taip. Bet tuo metu tokios panikos nebuvo“, – prisimena ji.

Dėl sudėtingos situacijos Oksana nukėlė ne tik savo seminarų datas, bet ir sustabdė grožio salono veiklą tol, kol bus nutrauktas karantinas.

„Savo mokymų neatšaukiu, o perkėliau į ateities datas. Tikrai susitiksime tada, kai visi pasveiksime ir jausimės gerai, kada nebegrės jokios ligos“, – savo klientes ramino makiažo specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)