Ne tik dėl to, kad nuo kuo mažesnio žmonių migravimo miestų gatvėmis, per parduotuves ir kitas viešas vietas, priklauso visų mūsų sveikata, bet ir dėl to, kad tai puikus metas skirti daugiau laiko šeimai bei mėgstamoms veikloms.

„Man labai patinka šis laikas. Matau tai, kaip puikią galimybę susitvarkyti namus, ramiau pabūti. Tiesą sakant, aš net apsidžiaugiau. Aišku, nežinau, kaip bus toliau. Greičiausiai, kaip ir visur, stengiuosi įžvelgti teigiamus dalykus. Štai, namuose savo mažajam pakabinau supynes.

Didieji vaikai mokosi, tad ryte jie būna užsiėmę. Mažuosius po keliskart į dieną stengiamės išvesti į kiemą, taip pat jie miega pietų miego. Pasikeitė gal tik tai, kad kiek vėliau visi einame miegoti, nes nereikia taip anksti keltis. Mano ryto rutina išliko ta pati – keliuosi anksti. Reikia suprasti, kad namuose likome ne vien dėl tikslo susitvarkyti spintas, bet ir dėl visų bendro gėrio“, – „Delfi“ sakė Beata.

Pozityvumo Nicholsonų šeimai nepristigo ir tuomet, kai reikėjo permąstyti būsimą karantino meniu.

„Aš manau, kad lietuviams tikrai nepritrūks maisto. Dabar žiūriu į spinteles ir matau, pavyzdžiui, ryžiai, grikiai prieš kelis mėnesius atidaryti ir nepabaigti. Dabar specialiai stengiuosi visiškai neiti į parduotuvę ir pirmiausia ištuštinti šaldytuvą. Nepamirškime, kad suvaržymai skatina kūrybiškumą“, – pastebėjo žinoma kulinarijos knygų autorė.

Ne tik maisto gaminimas, bet ir galybė kitų veiklų spalvina Beatos kasdienybę. Kuo užsiimti televizijos laidos vedėjai netrūksta: keturi vaikai, veikla socialiniuose tinkluose ir dar daugybė kitų mėgstamų užsiėmimų, pavyzdžiui, sportas ir šunų priežiūra.

„Juolab yra tiek daug gero internetinio turinio ir televizijos... Aš jos net nespėju pasižiūrėti!“ – kasdienybe dalijosi žinoma moteris.

Beata džiaugiasi, kad turi itin savarankišką vyrą, su kuriuo žengia koja kojon.

„Mes einame išvien, vienas kitą palaikome, organizuojame veiklas, išeiname pasivaikščioti su vaikais. Tikrai būtų daug liūdniau, jeigu būčiau be savo vyro“, – prisipažino pašnekovė.

Laimei, Beatos artimųjų tarpe dar nebuvo nei vieno žmogaus, kuriam būtų įtartas koronavirusas ar šiuo laikotarpiu kamuotų kitos peršalimo ligos. „Kol kas mano aplinkoje dar nieko nėra. Tačiau žinau, kad specialiai laikysiuosi karantino ir stengsiuosi nesusitikti su vyresniais žmonėmis vardan visų gerovės“, – patikino žinoma moteris.

B. Nicholson su „Delfi“ skaitytojais taip pat pasidalijo sriubos, kurią išvirė iš likučių šaldytuve ir spintelėse, receptu.

Karantino sriuba:

Ingredientai: 1 svogūnas, 2 morkos, 50 g šoninės, 5 šaukštai žirnių, 2 šaukštai perlinių kruopų, 1 pastarnokas, 2 bulvės, 100 g fermentinio sūrio.

Eiga: Šoninę pakepiname su svogūnais, dedame į puodą. Tuomet dedame susmulkintas morkas ir likusias daržoves, į puodą pilame vandenį ir dedame sūrį (nupjovę sudžiūvusį sluoksnį). Beata sriubą greitpuodyje virė apie 20 minučių, tuomet išgriebė sūrį ir jį sutrynė su trečdaliu sriubos.


„Labai paprasta, bet taip skanu! Tas sūris visas maloniai išvirė ir jį kartu dalimis sriuboje sutryniau. Valgė visi. Juk puikiai žinome, kad kartais geriausi dalykai – paprasti. O tai, ką galbūt ranka tiestųsi išmesti, panaudojau tobulai. Sau rašau 10-imt ir esu patenkinta, nes puikiai visi žinome, kokia opi tema yra maisto išmetimas“, – kulinariniu kūriniu pasidžiaugė Beata.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)