Prieš maždaug tris savaites į Indoneziją išvykusi šeima susidūrė su problemomis, kai Lenkija, per kurią kovo 22 d. buvo suplanuotas atgalinis skrydis, paskelbė apie sienų uždarymą. Lubių, kaip ir kelių kitų lietuvių šeimų, skrydžiai buvo atšaukti.

Sekmadienį pranešęs apie galimą atostogų pratęsimą, antradienį E.Lubys patvirtino – tinkamo būdo grįžti namo paieška tapo tikru galvosūkiu. Turistai net kreipėsi į migracijos tarnybą, tačiau ir čia sulaukė nekokių žinių.

„Šiandien su keliais bičiuliais broliais lietuviais nuvykome į migracijos tarnybą Denpasare – Balio sostinėje. Vizos negavome. Per dieną naujienos keičiasi, atrodo, šimtus kartų. Protas pašokinėja ir vėl nurimsta. Ačiū Dievui, esame sveiki ir laikomės kartu.

Taigi, turime tokius variantus: laukti likusią savaitę iki mums likusio bevizio rėžimo ir bandyti gauti emergency vizą arba likti Balyje dar mėnesiui ir prabūti karantiną, kuris nebūtinai baigsis (galbūt Lietuvoje jis bus pratęstas), čia“, – rašė atlikėjas.

Dar vienas variantas – kovo 20-ąją planuojamas skrydis prabangiomis oro linijomis per Stambulą. Tačiau bilietų kaina šeimai – 4200 eurų.

Tačiau vėlgi nežinia, ar skrydis nebus atšauktas ir ar neįstrigtume Stambule. Juolab esame su dviem mažais vaikais ir ne itin norime rizikuoti sveikata besimalant oro uoste, pildyti dokumentus ar apskritai neišskristi iš Turkijos.

O jeigu atšauktų skrydį iš čia, tuomet būtume įšaldę dar nemažą sumą pinigų su neaiškiu grąžinimo terminu.

Edgaras Lubys Balyje

Dar galime bandyti spausti LOT avialinijas atšauktąjį skrydį nukelti. Bet, neįvykus skrydžiui, antrą kartą mes nebeatgautume pinigų už neįvykusį skrydį.

Žodžiu, rebusai. Vizą Balyje gauna itin kritinės šalys: Kinija, Italija, Iranas ir t.t. Bet po savaitės šis pasaulis ir situacija jame gali būti visai kitokia. Laukiame ir tikime, kad bet kuris scenarijus bus geras ir palankus.

Laikykitės visi, likite namuose, bendraukite, vienykitės širdimis. Tokiais momentais mes, kaip šalis, kuriame nepaprastai gražius istorinius momentus! Šis taip pat garantuotai bus istorijos vadovėliuose.

P.S., galvoju, kad ryt-poryt padarysiu akustinį koncertą feisbuke gyvai su galimybe paaukoti už koncertą tiek, kiek širdis jaučia. Linkėjimai! Mes stiprūs!“ – rašė E.Lubys.

Ne pirmą kartą Balyje atostogaujantis žinomas dainininkas dėl galimai prasitęsiančios viešnagės pamėgtoje saloje stipriai neišgyvena, tačiau neslepia, kad mielai karantino laikotarpiu izoliuotųsi savuose namuose.

„Ne pati blogiausia vieta karantinui, bet, kaip žinia, namie geriausia. Ir tokiais momentais, kaip šis, kraujo balsas grįžti namo suintensyvėja“, – prieš keletą dienų skelbė atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)