Pora pasakoja Delfi, kad visas žiemos laikotarpis iki pat kelionės buvo labai įtemptas. Toks pats metas laukia jų ir kai grįš iš atostogų, nes turi jau suplanuotą koncertų grafiką į priekį. Mantas pastebi, kad Tailandas nuostabi vieta praleisti atostogoms.

„Gamta, nuostabus maistas, karštis ir niekada nesibaigianti saulė. O mes jau esame buvę čia, tik šį kartą nutarėme praleisti laiką su visa šeima ir atšvęsti šeimos narių praėjusius gimtadienius būtent čia, visiems kartu“, – pasakojo jis.

Mantas ir Jolanta neneigia, kad keliauti, siaučiant koronavirusui, buvo baugu, bet jie sakosi ėmęsi visų rekomenduojamų saugumo priemonių.

„Jeigu sakytume, kad nebaisu, nesekam žinių ir nesidomim – tai meluotume. Žinoma saugomės, dažnai dezinfekuojame rankas, dairomės aplinkui. Bet kaip kiekvienam skirta – taip skirta. Prieš kelionę sekėm informaciją apie oro uostų darbus ir manėme, kad visuose oro uostuose bus labai detali patikra, deja, to niekur nebuvo. Vienas kitas žmogus dėvėjo apsauginę kaukę ir tai buvo dažniausiai Kinijos piliečiai, kurių keliaujančių buvo labai mažai“, – teigė pora.

Šiuo metu dainininkų pora jau grįžo namo į Jungtinę Karalystę. Lietuvių emigrantai stebėjosi, kad skrydis į Londoną jiems buvo išties neįprastas, kadangi vienas didžiausių lėktuvų buvo pustuštis.

„Pamiršome, kada paskutinį kartą taip ilgai miegojome, kelionės lyg nebūta“, – teigė Mantas, kuris su savo mylimąją kojas galėjo ištiesti per tris sėdimas vietas.

Pustuštis lėktuvas M.Vyganto kelionės metu

Kalbėdamas apie kelionės įspūdžius Mantas pastebėjo, kad maisto kainos Tailande yra panašios kaip ir Lietuvoje.

„Maisto kainos nėra iš tikrųjų labai mažos, galime sulyginti, kad kainos tokios kaip Lietuvoje. Kainos mažesnės įvairių tailandietiškų, vasarinių drabužių, bižuterijos, kosmetikos. Moterims ypatingai aktualu rankinės, piniginės ir dar visokie velniai. Mes taip pat pirkome tiek drabužių, tiek natūralios kosmetikos, tiek suvenyrų šeimai ir draugams“, – pasakojo jis.

Dainininkai pasakojo, kad jiems teko keisti kelionės kryptį – dėl užklupusio viruso atsisakė skrydžio į Kiniją ir keliavo tiesiai į Tailandą.

„Mūsų kelionė turi ir savąją istoriją. Dar spalio mėnesį suplanavome kelionę visiškai kitu maršrutu. Mūsų planuose buvo aplankyti ir Kiniją, Šanchajų, ten praleisti porą dienų, prieš skrendant į Tailandą. Todėl kinų oro linijos buvo mūsų prioritetas. Prasidėjus viruso epidemijai, vis laukėm žinių iš oro linijų ir tik likus dviem savaitėms, kompanija atsiuntė informaciją, kad bilietai yra atšaukiami, nieko alternatyvaus nesiūlant vietoj jų. Viešbučiai, vietinės kelionės buvo užsakytos iš anksto, atostogos su darbo grafiku buvo suderintos nieko kito nebeliko, kaip griebti dar likusius bilietus į Tailandą su kita kompanija. Šį kartą jau į kainas nežiūrėjome. Kiek tiksliai kainavo mūsų kelionė kol kas dar bijome skaičiuoti, bet įskaitant išlaidas vietoje, neskaičiuojant, o tik atsipūtusiai atostogaujant, galiu pasakyti, kad žmogui išeina apie 2000 svarų sterlingų. Mes sunkiai dirbame, bet turime vieną stebuklingą daiktą namuose. Po kiekvienos kelionės nuperkame naują didelę taupyklę, kuri yra matomoje vietoje. Visada metame, kas kiek galime, ir iš naujo papildome mūsų kelionių banką. Ir nekantriai laukiame tos dienos, kai visa šeima susėdame ir atidarome mūsų lobių skrynelę, o tai tikrai didelė paskata būsimoms kelionėms ir jų išlaidoms“, – atskleidžia emigrantai.

Mantas Vygantas su gyvenimo partnere Jolanta Naruševičiūte

Lietuviai giria tailandiečių virtuvę, išskirdami šviežius, tikro skonio vaisius ir jūros gėrybes, netgi paragavo ir egzotinių roplių mėsos.

„Krokodilą paragauti merginos nesiryžo, net pabėgo nuo stalo. Likome stipriausi – mes su Karoliu. Labai skaniai sudorojome, o skonis priminė kaip naminį karbonadą, tik truputį sausesnis. Krokodilo mėsa buvo pagardinta vietiniais prieskoniais ir barbekiu padažu“, – prisiminė Mantas.

Pora yra laukinės gamtos mylėtojai ir pasisako prieš nelaisvėje išnaudojamus gyvūnus.

„Kadangi esame prieš gyvūnus nelaisvėje, nesiruošėme jodinėti drambliais ir glostyti tigrų – kas ten yra populiaru tarp turistų. Mus domino laukinė gamta, jūra, saulė, salos“, – sako Jolanta.

Su pora kartu keliavo ir Jolantos vaikai, su kuriais Mantas puikiai sutaria.

Mantas Vygantas su gyvenimo partnere Jolanta Naruševičiūte

„Mūsų santykiai yra labai šaunūs. Kelionės dar labiau suartina, tad laikas kartu išties nuostabus. O jiems Tailandas buvo svajonių šalis, tad ši kelionė buvo mūsų dovana vaikams gimtadienio proga. Vieną kartą į metus mes visa šeima keliaujame kartu. Kadangi jau buvome išvykę į Tailandą dviese su Jolanta, šį kartą norėjosi rojuje pabūti visiems kartu“, – atvirauja vyras.

Mantas džiaugiasi, kad jų šeima viską planuoja kartu, bet kiekvienas turi laisvę rinktis, todėl kelionių metu nekyla jokių nesutarimų.

„Jeigu nuoširdžiai, mes šeimoje visada tariamės ir planuojame viską kartu, bet tuo pačiu kiekvienas turime asmeninę laisvę ir norus. Pavyzdžiui, jei aš noriu eiti prie baseino, o kažkas iš šeimos narių nenori – jokių problemų. Kiekvienas, turime laisvę rinktis, todėl nekyla jokių piktumų, problemų ir atostogos būna tobulos“, – pasakoja jis.

Vyras džiaugiasi, kad kelionės šeimą suartina, nes jie visi labai užsiėmę kasdienybėje, todėl atostogos yra puiki proga prisiminti, kokie jie yra svarbūs vienas kitam.

„Gyvenant šeimoje kiekvienas turime savo pareigas, o mūsų šeima ypatinga, nes dirbame visi skirtingus darbus ir skirtingu laiku, būna, kad nesimatome net po kelias dienas, o kelionėse, bendraudami šeimos rate, suprantame, kas yra tikrosios vertybės ir koks esame vienas didelis kumštis. Gera mylėti ir būti mylimam“, – džiaugiasi Mantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)