Į iškilmingą renginį Lietuvos Nacionalinėje Filharmonijoje atvyko politikai, verslininkai, sportininkai bei pramogų verslo atstovai.

Nacionaliniai apdovanojimai „Lietuvos garbė“ svečiams salėje ir žiūrovams prie televizijos ekranų paruošė septynias širdis virpinančias herojų istorijas, už kurių slypi nusipelnę žmonės.

Renginį veda gerai žinomi laidų vedėjai: Audrė Kudabienė, Marijus Mikutavičius ir Mindaugas Stasiulis.

Į renginį nepabijojo atvykti ir pats prezidentas Gitanas Nausėda, kunigas Doveika, Arvydas Anušauskas ir daugelis kitų žinomų žmonių.

Renginio pradžia prasidėjo su techniniais nesklandumais: Stasiuliui neįsijungė mikrofonas, o nejaukus momentas ištiko Marijų Mikutavičių, kuris pamiršo kolegės Audrės vardą, bet Mikutavičius kaip senas laidų vilkas nepasimetė ir greitai ištaisė klaidą.

Be to, žiūrovus džiugina ir mylimiausių šalies atlikėjų pasirodymai. Apdovanojimus lydinčiame koncerte pasirodo Justė Arlauskaitė-Jazzu, Merūnas Vitulskis, Steponas Januška, Vaidas Baumila ir kiti.

Jau penkioliktąjį kartą apdovanojami paprasti šalies žmonės, atlikę nepaprastus žygdarbius. Ši data šalies didvyriams pagerbti parinkta neatsitiktinai – juk drąsių ir kilnių žmonių poelgiai yra tvirtos valstybės atrama bei pamatas.

Pastebėti paprastus žmones, darančius nepaprastus dalykus, yra nacionalinių apdovanojimų „Lietuvos garbė“ tikslas. Kalbėjimas apie žmones, kurie nė nesusimąstydami gelbėja, aukojasi, ištiesia pagalbos ranką, neša kartu ir socialinę-moralinę misiją.

Šventės svečiai ant raudonojo kilimo:

„Lietuvos garbė“ nominacijos

Renginys nudažytas trimis Lietuvos vėliavos spalvomis.

Pirmoji nominacija pažymėta geltona spalva ir skirta ankstukams.
Kauno klinikos ir Vilniaus Santaros priima ankstukus, kurie pasirodo per anksti šiame pasaulyje. Šią nominaciją pristatė prezidentas Nausėda. Net renginio vedėja Audrė Kudabienė nesulaikė ašarų.
Kauno klinikų neonatologės buvo apdovanotos už pačios mažiausios naujagymės išgelbėjimą, kuri atėjo į pasaulį 22 savaičių.

Antroji nominacija skirta biochemijai. Tautvydas Ribinskas yra talentingiausias ir jaunasis biochemijos mokslininkas, kuris mokosi dar mokykloje. Jis ištyrinėjo, kad paprastoji nendrė gali būti naujama kurui ir vandenų valymui.

Trečioji nominacija prasideda žaliąja spalva - metų geradariai. Tomas Balsys rado lauke sušalusį naujagymį, uždengtą rankšluosčiu. Tomas nepasimetė ir išsikvietė kaimynę Jūratę į pagalbą, kuri dirba naujagymių skyriuje. Tomas su žmona nusprendė vaikutį įsivaikinti, deja, berniukas turėjo jau paskirtus globėjus. Šie žmonės išgelbėjo kartu vaiko gyvybę.
Ketvirtoji nominacija vadinasi metų globa. Irmai Zabulionytei buvo diagnozuota reta genetinė liga, bet ji nepasidavė ir dirba krizių centre bei pati padeda kitiems žmonėms.

Penktoji nominacija - metų gelbėtojas. Tai Vitalija Stadalienė, kurianti pasakas su laiminga pasaka. Ji išėjo prie upės, o ten kaimynas plūduriuoja, kaimynė suprato, kad atsitiko bėda. Moteris skubiai iškvietė pagalbą ir išgelbėjo vyrui gyvybę.

Šeštoji nominacija - metų drąsa. Jaunasis šakietis Dovydas ėjo taku į mokyklą, kai pakeliui jį užpuolė šuo. Alvydas Žebrauskas nedvejodamas puolė į pagalbą vaikinui ir jį išgelbėjo bei liko vienas kovoti su šunumi. Nors pasiutęs šuo nemenkai apkandžioji abu vyrus, šie išliko gyvi.

Septinta nominacija - metų kaimynas. Senjoras Juozas buvo namuose, kai jo namas užsidegė. Kaimynas, jaunas vaikinas, Andrius Vyšniauskas negalvodamas apie savo gyvybę ir nelaukdamas gaisrinės, įbėgo į namą gelbėti kaimyno. Vaikinas žinojo, kad Juozas sunkiai vaikšto ir vienas nesugebės išeiti iš namų. Juozui, deja, nepavyko išsaugoti namų, liko tik griuvėsiai, bet garbaus amžiaus kaimynas liko gyvas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)