Delfi Saulius pasakojo, kodėl jį galime vis dažniau pamatyti sporto klube ir kokios to priežastys.

„Nusprendžiau pataisyti bendrą fizinę būklę, nes jau amžius ir visa kita. Dabar pradėjau eiti į sporto salę kiekvieną dieną. Be to, laukia vasara, kuomet prasideda tas nuogasis sezonas. Laikas bėga ir norisi jį leisti produktyviai. Atėjo laikas pasirūpinti savimi dabar, o ne tada, kai bus vėlu. Supratau, kad galiu atrodyti geriau. Visumoje pasižiūrėjau į save, į savo gyvenimą ir pasakiau, kad reikia kažką keisti. Vienintelis dalykas – norėjau geriau jaustis. Kadangi sportuoju, ta figūra keičiasi po truputį – kiek įdedi pastangų, tiek ir yra. O priežastis paprasta – pats noriu sau patikti“, – atskleidžia vyras.

Saulius Skambinas

Laikui bėgant žinomas šokėjas pastebėjo, kad kūno formos keičiasi, nes krūvis yra dingęs. Be to, jis įsitikinęs, kad sportuojant jį aplanko daug šviesesnės mintys.

„Visą gyvenimą sportavau profesionaliai, aktyviai. Ir staiga, krūvis dingsta, tada ir tas riebaliukas pradeda kauptis ir pan. Kadangi turėjau gyvą pavyzdį iš senų laikų, supratau, kad reikia grįžti į tą pačią formą, nors ir amžius nebe tas. Norėčiau patvirtinti tą auksinę sparnuotą taisyklę: sveikame kūne – sveika siela. Juokas juokais, bet taip ir yra. Kuo daugiau sportuoji, tuo jautiesi energingesnis. Ant bėgimo takelio praleidžiu nuo pusvalandžio iki valandos, tada atrodo, kad vidinė būsena stabilesnė, mintys rišlesnės. Atėjo laikas neigiamus įpročius pakeisti į sportinius. Tai tik įpročio reikalas. Supratau, kad namuose statytis treniruoklių nėra prasmės, viskas yra sporto salėje. Mėnesio reikia, kad išsiugdytum įprotį, o po to viduje kažkas lūžta ir supranti, kad be to negali gyventi. Tada supranti, kad gerai darai savo kūnui, savo emocijoms. Žinoma, nereikia užsikelti tokio krūvio, kad išropotum iš salės, nes širdis gali neatlaikyti. Bet visą laiką reikia judėti į salę“, – sako jis.

Saulius džiaugiasi, kad pradėjęs sportuoti, natūraliai atsisakė ir kitų žalingų įpročių, pavyzdžiui, alkoholio, ir vartoja mažiau angliavandenių.

„Kai pradedi sportuoti, tai natūraliai norisi atsisakyti ir kitų blogų įpročių, pavyzdžiui, mažiau baliavoti ar gerti alkoholio. Manau, sportas yra gera pradžia keisti gyvenimo būdą. Tada žiūri, kaip atsisakyti bulvių, nors labai jas mėgstu. Žiūriu, kad pradeda pas mane vis mažėti nereikalingų angliavandenių. Mėsos nepavyks atsisakyti, nes esu visiškas mėsėdis“, – pasakoja S. Skambinas.

Saulius Skambinas

Be to, šokėjas neseniai nusipirko kubilą, kuriuo su draugais žada lepintis ir šaltais žiemos vakarais, ir vasarą.

„Yra draugų ratas, su kuriais kartu leidžiame vakarus. Vasarą statausi baseiną sau su sūnumi, kiekvieną rytą ten šokame. Bet supratau, kad ne tik vasarą norisi vandens procedūrų, todėl nusprendžiau, kad tas kubilas bus visai geras reikaliukas“, – džiaugiasi pašnekovas.

S. Skambinas teigia sportuojantis visai ne dėl moterų dėmesio, o dėl savęs, bet neneigia, kad priešingos lyties dėmesys visada yra malonus.

„Visko gali būti. Ne dėl moterų sportuoju, bet teigiamas dėmesys visada malonus“, – prasitarė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)