Laidoje, kurioje užduodami gerbėjų klausimai, L. Somovo buvo teirautasi apie daugeliui itin netikėto pasitraukimo iš „Lietuvos balso“ mokytojo kėdės tikrąsias priežastis.

Pasirodo, kad muzikantas dėl to labiau išgyveno, nei buvo tikėtasi. Leonas teigė, kad žinia apie tai, jog jis nebebus laukiamas naujame šou sezone jam buvo netikėta, o organizatoriai tokio žingsnio jam esą net nepaaiškino.

„Įvairiausių teorijų buvau prisigalvojęs, faktas tas, kad sužinojau naujieną iš spaudos. Kas, mano nuomone, labai keista ir neprofesionalu, nekolegiška. Tas faktas žeidė ir buvo labai nefaina ant širdies.

Aš nežinau dėl ko, ar dėl to, kad Jurijui (Veklenko, – Delfi past.) padariau remiksą, ar kad Monikai daviau nepakankamai balsų... O ką man galvot? Aš suprantu, kad keičiasi dalykai, skaičiau Jono Nainio istoriją ir visiškai mačiau save tokioj pačioj situacijoj. Aš suprantu, kad keičiasi dalykai, televizijos sezonai, bet kai dirbi, viską priimi labai draugiškai, artimai. Ir kai tai dingsta, faktas, kad yra skaudu.

Elementarus faktorius yra kolegiškas bendravimas. Bet čia buvo emocija, aš niekada nelaikau blogo savy labai ilgai. Reikia tiesiog suprasti, kokia yra ta televizija, tai laikina, sezoniška, reikia tiesiog mėgautis akimirka“, – nuoskaudas „Lietuvos balso“ rengėjams laidoje prisiminė L. Somovas.

"Lietuvos balsas" filmavimas

Delfi dėl susiklosčiusios situacijos nusprendė išklausyti ir kitą pusę. Susisiekus su „Lietuvos balso“ vyr. prodiuseriu Gediminu Jauniu ir pasiteiravus, kodėl apskritai buvo nuspręsta nebekviesti L. Somovo į mokytojų gretas naujausiame sezone, šis patikino, kad sutartis buvo pasirašyta vienam sezonui, be to, buvo nuspręsta muzikinį projektą atnaujinti iš esmės.

„Kaskart formuodami naują „Lietuvos balso“ sezoną pirmiausia galvojame apie žiūrovus, kuriems ši laida kuriama. Šiemet matėme poreikį stipriai atnaujinti laidos veidus ir džiaugiamės, kad naujienos pasiteisino – „Lietuvos balso“ žiūrimumo rezultatai yra daugiau nei sėkmingi, esame žiūrimiausia pramoginė programa šalyje. Visiems projekto veidams yra žinoma, kad pasibaigus sezono sutarčiai pokalbiai prasideda iš naujo. Jei nusprendžiame vieno ar kito asmens į naują sezoną nekviesti, visuomet informuojame, padėkodami už bendradarbiavimą. Su Leonu Somovu turėjome pasirašę bendradarbiavimo sutartį penktajam sezonui, kurią pratęsėme dar vienam sezonui“, – teigė pašnekovas.

Paklausus, kaip žinia, kad jis nebebus „Lietuvos balso“ mokytoju buvo ištransliuota pačiam L. Somovui, G. Jaunius atsakė, kad tokį sprendimą projekto komanda priėmė tik po ilgų apmąstymų.

"Lietuvos balsas" mokytojai

„Keletą kartų su Leono Somovo vadybininku Lauru Lučiūnu telefonu aptarėme jo dalyvavimo perspektyvas, atstovai buvo informuoti, kad kol kas pasiūlymo neturime, tačiau galutinai apie mūsų sprendimą informuosime, kai tik tokį sprendimą turėsime. Tiesos dėlei reikia paminėti, kad Leono Somovo kandidatūra buvo svarstoma ir tarp septintojo sezono mokytojų ir tai pačiam Leonui buvo žinoma, tačiau po ilgų svarstymų ir dėlionių, vis dėlto, patvirtinome žmones, kurie dabar yra ekrane. Galutinai apsisprendus asmeniškai parašiau laišką, padėkodamas už bendradarbiavimą ir pranešdamas, kad šiemet pasiūlymo iš mūsų nesulauks“, – Delfi kalbėjo prodiuseris.

Perklausus, kaip Leonas priėmė šią naujieną, ar vyko abipusis dialogas šia tema, Gediminas patikino, kad projekte stengiamasi išlaikyti profesionalų kontaktą su šou mokytojais.

„Diskusijos šia tema neturėjome. Su Leonu bendradarbiaujame kituose projektuose, mūsų santykius vertinu kaip dalykiškus“, – teigė jis.

Delfi taip pat pasidomėjo, kodėl, G. Jauniaus nuomone, L. Somovas laidoje tikino, kad naujienas apie tai, jog jo nelieka LNK eteryje, sužinojo iš spaudos, tačiau pašnekovas į tai atsakė dalykiškai.

„Apie galutinį sprendimą Leonas buvo informuotas elektroniniu laišku, kaip numato dalykinio bendravimo taisyklės“, – sakė prodiuseris.

Galiausiai šou rengėjo buvo pasiteirauta, kaip bendrai jis vertina nuveiktus L. Somovo darbus „Lietuvos balso“ projekte.

„Teigiamai. Džiaugiamės Leono indėliu į „Lietuvos balso“ sėkmę ir vertiname jį kaip išskirtinį muzikos profesionalą bei tikimės toliau sėkmingai tęsti bendradarbiavimą“, – Delfi komentavo G. Jaunius.

Primename, kad L. Somovas mokytojo kėdę buvo užėmęs penktajame ir šeštajame „Lietuvos balso“ sezonuose.

Laidą, kurioje L. Somovas atsakinėjo į nepatogius „Radistų“ klausimus galite žiūrėti čia:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)