Ketvirtadienio pavakarę Vilniaus centre praeivius fotografuojantis V. Alesius netikėtai paviešino besilengvinančio vyro nuotrauką. Fotografijoje nėra paslėptas nei praeivio veidas, nei intymi jo kūno vieta.

„Nuo narkotikų priklausomas žmogus šlapinasi dienos metu pagrindinėje Vilniaus gatvėje“, – tokiu komentaru neįprastą nuotrauką feisbuke papildė V. Alesius.

Šokiruojantis įrašas akimirksniu sulaukė internautų vertinimo – didžioji jų dalis smerkia fotografą ne tik dėl pernelyg atviros nuotraukos, bet ir dėl to, kad užfiksuotas žmogus, gali būti sergantis psichikos liga.

„Tai yra psichiškai nesveikas žmogus. Visi tą žino. Yra šiaip asmens duomenų įstatymas ir elementarus suvokimas apie sergančius žmones. Kuo tu skiriesi, pavyzdžiui, nuo to policininko, kuris paviešino nuogą sergančią moterį? Niekuo“, – rėžė komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, kurio komentarui pritarė daugiau nei trys šimtai internautų.

„Abu elgiatės netinkamai – kas šlapinasi viešai, o kas publikuoja tokias nuotraukas. Apgailėtina“, – antrino kita komentatorė.

„To jau per daug iš jūsų pusės, Vincai. Elgiatės taip pat nederamai, keldamas tokią nuotrauką į socialinius tinklus, kaip ir šis vyras gatvėje, tik skirtumas tas, jog jis turi psichikos sutrikimų, o jūs lyg ir ne? Retorinis klausimas“, – savo nuomonę po V. Alesiaus įrašu skelbė dar viena internautė.

„Nesuvokiu, kodėl psichiškai nesveikus reikia sukrauti šitaip! Visi žino, kad jis yra ligonis. Tai davai sudėkim ir iš durchatos fotkes. Gal laikas jau susimastyti!“ – pykčio taip pat neslėpė muzikos atlikėjų agentūros direktorė Neringa Zeleniūtė, kuri Delfi pridūrė, kad tokiems asmenims turėtų būti suteikta pagalba, o ne fotografuojami.

Delfi dėl kilusio pasipiktinimo susisiekė su nuotraukos autoriumi. V. Alesius portalui teigė, kas šiuo kadru jis norėjo atkreipti atitinkamų institucijų dėmesį – esą tokiu būdu sostinėje galbūt kažkas pasikeis.

„Manau, kad nuotrauka kaip iliustracija turėtų būti skirta Vilniaus viešosios tvarkos skyriui su linkėjimais ne tik vakarais barų savininkus už per didelį garsą ir pan. bausti, o daugiau skirti dėmesio reprezentacinėse miesto gatvėse tvarkai užtikrinti“, – teigė menininkas.

„Beje, jis nėra psichiškai nesveikas, o „tik“ priklausomas“, – pridūrė pašnekovas.

Pasiteiravus, ar nevertėjo paslėpti bent intymią vyro kūno vietą, fotografas atsakė trumpai: „Ne“.

Dėl neigiamų komentarų V. Alesius taip pat neišgyvena, todėl paklausus, ar neplanuoja šalinti šios nuotraukos, jis patikino, kad ją veikiausiai netrukus pašalins pats socialinis tinklas.

„Šalins feisbukas, jei palaikys tai nepriimtina“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)