„Klausyk, jau 25-eri metai. Nei daug, nei mažai. Bet fainai“, – taip prie pusryčių stalo su vyru ypatinga proga šnekučiavosi K. Kaikarienė. Daugiau nei du dešimtmečius kartu skaičiuojanti pora, pasak renginių organizatorės, ypatingų ilgaamžių santykių paslapčių neturi, svarbiausia – pagarba ir dėmesys vienas kitam.

„Apie savo žmogų pagalvoji visiškose smulkmenose, pavyzdžiui, žinau, kad grįžęs namo jis mėgsta gerti kiek pravėsusią arbatą. Tai labai paprasti dalykai, apie kuriuos visada pagalvoji. Ne brangi dovana, o dėmesys rodo meilę. Kadangi nesu iš tų labai švelnių, cypiančių ir mažybiniais žodžiais savo antrą pusę vadinančių moterų, aš savo jausmus išreiškiu gamindama vakarienę, pakurdama židinį, prieš jam grįžtant į namus.

Kristina ir Vygintas Kaikariai

Ir man patinka, kai aš gaunu tą apgalvotą dėmesį, kuomet žinoma, kas man bus malonu. Niekada pas mus nebūdavo brangių dovanų. Jis nemoka stebinti ir to nesistengia daryti. Man tai lyg ir išeina, bet žinau, kad mano vyrui siurprizai nepatinka. Tad daugiausia, ką mes duodame vienas kitam, yra pagalvojimas apie kitą ir dėmesio rodymas paprasčiausiu būdu“, – šypteli pašnekovė.

Be to, Kristiną visad maloniai stebino jos vyro atsidavimas darbui.

„Antra vertus, aš visada žavėjausi tuo sugebėjimu dirbti taip, kaip jis dirba. Tikrai yra dalykų, už kuriuos jį galėčiau įmūryti į sieną, – juokiasi moteris. – Bet šioje srityje aš nuoširdžiai juo žaviuosi“.

„Jaučiu pagarbą jam už tai, ką ir kaip jis dirba. Esu visada labai laiminga, kai mano klientai ašaroja iš džiaugsmo ir lygiai taip pat džiaugiuosi, kai mano draugės ar pažįstamos sako, kad Vyginto rankos yra auksinės. Su tuo visiškai sutinku – jo rankos nuo Dievo. Niekada nepasitikėčiau niekuo kitu, jei jau reiktų kada nors gulti po skalpeliu“, – Delfi pasakoja Kristina.

Kristina ir Vygintas Kaikariai

Pastarieji metai pramogų versle buvo kone rekordiški skyrybų prasme – apie šeimų griūtį prabilo net ir tobula meile spinduliavusios poros. Tiesa, tokioms ir panašioms temoms Kristinos ir Vyginto namuose vietos nėra.

„Mes nei kalbame, nei aptarinėjame tokias temas. Mūsų namuose nėra kertelės, lentynėlės ar to kampo, kuris vadintųsi pletkai. Jo tiesiog nėra“, – tikina žinoma moteris.

„Labai vertiname laiką trise: aš, Kristė (poros dukra – Delfi) ir Vygintas. Ir dar mūsų visi gyvūnėliai. Mums tokiu metu būna labai gerai. Mūsų laikas kartu dažnai orientuotas į keliones, vis kažkur keliaujame. Ir šia proga ėmėme kalbėti, kad gal reiktų kur nueiti, tačiau apsižvalgėme ir supratome, jog namuose mums taip gera, taip gražu... Baliaus nedarome, o žmonės, kurie yra laukiami, tikrai mūsų adresą žino“, – sako pašnekovė.

Šią progą K. ir V. Kaikariai paminės jaukiai namuose. Renginių organizatorė juokiasi, kad nors gėlių nesitiki, jų namuose netrūksta.

„Per tiek metų jau supratau, kad gėlių iš jo negausiu, gaunu jų labai ypatingomis progomis, o jei man labai jų reikia, nuvažiuoju pati ir nusiperku. Vygis jau išmoko pasakyti: „Oi, kaip gražu“, kuomet pamato gėles ant stalo. Man to užtenka. Tai mano vadinamoji prabanga, kad bent kartą į savaitę mes galime sau leisti nusipirkti gyvų gėlių. Tai džiugina. Bet, žinoma, ne kiekvienam to reikia“, – pastebi Kristina.

Kristina ir Vygintas Kaikariai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)