„Oi, oi, oi. Visgi su tokia padaryta reklama šiandien negalime neatsidaryti“, – socialiniame tinkle pareiškė baras, pavadinimu „Pilėnai“.

Būtent šioje vietoje šeštadienio naktį buvo užpultas žinomas dainininkas ir jo draugė, todėl tokia pikdžiugiška žinutė akimirksniu sulaukė neigiamos internautų reakcijos.

Baro „Pilėnai“ žinutė

„Gėda užeit net būtų į tokį „barą“, – pareiškė viena komentatorė.

Jai antrino ir kiti: „Šlykšti situacija, o dar šlykštesnė baro savininkų reakcija. Idiotai“, „Linkiu jums bankroto“, „Šiukšlės jūs.
Geriau jau jokios reklamos nei tokia“, – tokie ir panašūs komentarai pasipylė po baro įrašu.

„Ar tokiam barui, skatinančiam neapykantą, agresiją ir smurtą vieta Vilniuje? Gal yra įmanomi kokie veiksmai, kad tokios vietos Vilniuje nebeliktų?! Viešiname! Smurtui – ne! Homofobijai – ne! Patyčioms – ne! Barui „Pilėnai“ – ne!“ – rėžė dar vienas internautas.

Neigiami komentarai „papuošė“ ne tik šį baro įrašą feisbuke, bet ir skiltį, kurioje lankytojai palieka atsiliepimus ar rekomendacijas. Čia žmonės įspėja, kad tai galimai yra homofobiška vieta.

Internautų pasmerkimo sulaukęs baras panoro dar kartą paaiškinti savo poziciją.

„Piktinatės visi baru, kai didžioji ar net visa dalis nesate buvę. Jei žmonėms sakai išeiti, nes kils kivirčas ir jie vis vien lieka, tai kas tada kaltas? Aišku, kad baro darbuotojai, kurie perspėja ir varo lauk visus absoliučiai. Bet ne... Klausykim vienos pusės, nes ji kitokia ir belekuriuo atveju lieka teisi... ir dar mėtytis pareiškimais, kad mes komunistai net nežinant, kas, kaip ir kur...“ – skelbė baro atstovai, kurie pridūrė, kad tikrasis situacijos kaltininkas – smurtautojas – buvo išvežtas policijos.

Tiesa, praėjus kiek laiko baro profilyje pasirodė ir naujų įrašų. Vienas iš jų – su padėka: „Ačiū, palaikantiems mus. Visada esate laukiami“, o kitas, aiškiai parodantis poziciją: „Mes už tradicines šeimas ir esam savo šalies patriotai!“.

Po kilusio sujudimo nukentėjęs Alen Chicco savo sekėjams taip pat priminė, kuo visa ši situacija jį bei jo bičiulius papiktino.

„Žmonės, aš matau daug skirtingų nuomonių apie situaciją. Man labai keista, kad jūs prisidedate prie nusikaltimo sakydami, kad mes patys kalti.

1. Kaip ir sakiau, mes nežinojome, koks tai baras.

2. Tai yra mūsų namo kiemas ir mes norime jaustis saugūs.

3. Ar Lietuvai, tampant tolerantiška valstybe, tokios vietos, kur skatinamas pyktis ir smurtas, neturėtų būt uždarytos? Čia klausimas jums. Nes po to, kai pasikartos Psichbario scenarijus, jūs visi pritarę, kad nereiktų kelti kojos į tokią ar panašias vietas, dingsite arba rašysite užuojautos tekstus.

4. Aš noriu turėti teisę rinktis ir dėl to nebūt smerkiamas.

Visiems ačiū už palaikymą! Keiskim Vilnių dabar!“ – skelbė dainininkas.

Sumuštas dainininkas ir jo draugė

„Iš pradžių dvejojau, ar viešinti šią istoriją, ar ne, tačiau šiandien supratau, kad reikia“, – Delfi sakė jau minėtame Vilniaus bare nuo nepažįstamojo su bičiule nukentėjęs Tomas.

Pasiteiravus, ar tai buvo homofobiškas išpuolis prieš jį ir jo draugus, Tomas tikino, kad tai buvo pykčio ataka.

„Ėjome po koncerto, todėl buvau su savo peruku, makiažu. Nuėjome į barą. Kažkokia mergina manęs paklausė, ar esu vyras. Aš ėmiau juoktis ir atsakiau, kad jei ji nori, tegul mane taip vadina. Galiausiai mums buvo pasakyta, kad mums čia nereikėtų būti. Netrukus po to, man pasisukus į kitą pusę, pajutau smūgį į veidą. Nuo jo apsvaigau“, – neslepė pašnekovas.

Pasak Tomo, apie artėjančią ataką jo niekas neperspėjo – kumštis iš nepažįstamojo išdygo visai be jokio apsižodžiavimo.

Po smūgio bare kilo sumaištis. Fiziškai nukentėjo ne tik Tomas, bet ir jo draugė. Dar viena bičiulė, laimei, nenukentėjo. Į įvykio vietą buvo iškviesta policija, kuri smurtautoją išsivežė kartu.

Dainininkas dėl šio išpuolio parašė pareiškimą.

Apie itin nemalonų įvykį Tomas prabilo ir socialiniuose tinkluose.

„Šeštadienį turėjau koncertą Vilniaus centre. Kelios valandos po koncerto aš ir mano dvi draugės buvome užpulti bare „Pilėnai“. Aš be jokio perspėjimo gavau smūgį į galvą, mano draugė buvo nugriauta ant žemės ir apspardyta. Ir žinot tai nėra baisiausia, nes tokie dalykai atsitinka kasdien ir visame pasaulyje. Baisiausia, kai pamatai, kokie yra abejingi žmonės tam, kas vyksta aplink juos. Baro valdžia ir barmenai net neketino mums padėti ir ačiū, kad atsirado normalių žmonių, kurie padėjo išeiti iš baro ir apgynė mus. Vieninteliai žodžiai iš Pilėnų darbuotojų, kuriuos atsimenu buvo:

– tai ko jūs čia einat?

Taip pat dar tą vakarą teko girdėti:

– tai ką jūs nežinot kur einat? tai juk neonacių baras.

Tai ką 2020. Sveiki atvykę.

Žinot, net jei ir būtume žinoję, kur einam, ar turime saugotis kažkokių vietų Vilniaus centre, prie savo namų ir pro jas eiti su paslėptais veidais? Manau, ne tam žmogus buvo sutvertas.

Na, o jei jūs Pilėnai nepriimate žmonių tokių, kokie jie yra, tai bent užsidėkite ant durų ženklą, kad jūsų baras yra privatus ir pasisamdykite face control, ir dar siūlau ateiti pas mus į „Balaganza“, pasimokyti, kaip turi būti priimami svečiai ir kokia pagarba yra kiekvienam atėjusiam, nesprendžiant apie jį pagal jo išvaizdą, požiūrį, religiją, lytį, orientaciją ir t.t.

O šiaip laukiam viešo atsiprašymo“, – pareiškė atlikėjas.

Po nemalonaus įvykio Tomą palaiko ne tik gerbėjai, bet ir artima jo bičiulė Justė Arlauskaitė-Jazzu, kuri taip pat šią istoriją paviešino savo socialiniuose tinkluose. Dainininkė, kuri su Alen Chicco susipažino „X Faktoriuje“, siuntė meilę savo bičiuliui už drąsą ir jo talentą.

Baras: tai – provokacija ir reklamos darymasis

Delfi dėl šios situacijos susisiekė ir su baru, kuriame įvyko smurtinis išpuolis, tačiau kaltės šioje situacijoje ši vieta neįžvelgia. Pasak atstovo, dainininkas su bičiuliais pats provokavo kitus baro lankytojus, o aptarnaujantis personalas, norėdamas išvengti nemalonumų, pasiūlė Tomui su palyda geriau išeiti.

„Girdėjome visus tuos blogus jo atsiliepimus, tačiau kur mūsų kaltė? Kad mes nereagavome į tai? Mes iškart pasakėme, kad kiti klientai nėra patenkinti jų elgesiu, todėl paprašėme išeiti. Mes nežinojome, ar tai dainininkas, ar ne. Jie atėjo ir pradėjo visus provokuoti. Išprovokavo kitus klientus ir žinote, kaip viskas baigėsi. Negaliu visų žmonių sužiūrėti“, – sakė pašnekovas.

Pasiteiravus, kaip pasireiškė ta minėtoji provokacija, baro atstovas tikino, kad dainininkas su draugais ėmė specialiai į save kreipti dėmesį, filmuoti aplinką.

„Jis elgėsi visiškai arogantiškai. Norėjo kažką iš savęs parodyti, kiti žmonės to nesuprato, todėl buvo kultūringai paprašyta išeiti. O galiausiai baigėsi, kaip baigėsi. Jie patys suprato, kad yra kalti, kadangi atvažiavus policijai, jie atsisakė rašyti pareiškimą. Gal jie reklamą tuo nori pasidaryti, nežinau. Mes esame normalus, tolerantiškas baras tolerantiškiems žmonėms, o ne tiems, kurie siekia provokacijų ir po to skelbiasi per visur. Prie ko čia homofobiškas baras?“ – stebėjosi vyras.

„Jeigu mes iš tiesų kažką blogai padarėme, kodėl, kai atvažiavo policija, jie atsisakė rašyti pareiškimą? Gal dabar jau parašytas, nežinau, bet kai policija buvo atvažiavus, jie patys pasakė, kad nieko nerašys ir išėjo, matyt, jautėsi kalti, kadangi vos atėję vienas iš jų net ėmė viską filmuoti. Tai gryna provokacija. Vienas iš klientų paprašė išjungti kamerą, o po to viskas vystėsi toliau. Tai grynai reklamos darymasis“, – kartojo baro darbuotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)