Dainininkui tai – jau trečioji santuoka, naujoji jo žmona – dvidešimt metų jaunesnė už jį.

Dainininkas Egidijus Sipavičius prieš porą metų didmiesčio gyvenimą iškeitė į ramybę kaime, Širvintų rajone. Panašu, kad asmeninį gyvenimą ir santykius su dvidešimt metų jaunesne mylimąja Simona po devyniais užraktais saugantis Egidijus kaime turi išties daugiau privatumo. Jau pusę metų Egidijus ir Simona vienas kitą gali vadinti vyru ir žmona, nes neseniai atšoko vestuves.

Egidijaus ir Simonos santykiai į viešumą iškilo prieš dešimt metų. Tuomet porą persekiojo paparacai ir bandė išsiaiškinti, kas yra paslaptingoji moteris šalia garsaus dainininko. Kartą žurnalistai netgi sekė Egidijų, kad užfiksuotų juodu kartu.

„Tokios yra žaidimo taisyklės, nemalonus tas dėmesys, bet ką padarysi. Suprantu, kad žurnalistus domino amžiaus skirtumas, bet man jis netrukdo“, – pirmadienio vakarą, 20 val., LNK televizijos laidoje „Nuo… Iki…“ pasakos dainininkas.

Egidijus Sipavičius vestuves surengė užsienyje be ištaigingos puotos ir būrio svečių. Dainininkui tai – jau trečioji santuoka. Paklaustas, kodėl net dešimt metų laukė ir nesiryžo tuoktis, Egidijus sako, kad tiesiog subrendo tokiam žingsniui. Be to, pasipiršti paskatino ir prieš pusantrų metų įvykusi avarija, kuri ir tapo postūmiu įteisinti savo santykius su Simona. Tuomet Egidijaus vairuojamas motoroleris susidūrė su automobiliu, o dainininkas patyrė rimtų sužalojimų.

„Kai mane partrenkė ir gulėjau ligoninėje, Simonos neįleido į palatą, medikai nesuteikė jai jokios informacijos apie mano būklę, nes ji nebuvo mano žmona ar giminaitė. Ir tada pagalvojau, kad reikia kažką daryti, nes jeigu ją arba mane ištiktų kokia bėda ar nelaimė, mes negalėtume gauti informacijos. Tas įvykis buvo paskutinis lašas, parodęs, kad metas susituokti“, – pasakoja dainininkas Egidijus Sipavičius.

„Bėgant metams pradedu suvokti, koks trumpas yra gyvenimas. Gimtadienio proga sau palinkėčiau išmokti tai, ko dar nemoku, ir patirti tai, ko dar nepatyriau, pabūti ten, kur dar nebuvau. Manau, kad tai patys vertingiausi dalykai“, – anksčiau tvirtino atlikėjas.

Po avarijos pasikeitė požiūris

2018-aisiais, prieš gimtadienį, atlikėjas pateko į avariją ir patyrė daug sužalojimų, tad ši data tapo tartum antruoju gimtadieniu. Jis pasakojo, kad visa tai pakeitė jo požiūrį ir suvokimą, paskatino vertinti tai, ką turi.

„Po šio įvykio supratau, kaip viskas trapu ir laikina. Atėjo suvokimas, kad tas posakis „tu planuoji, o Dievas juokiasi“, ne iš piršto laužtas. Gali planuoti, ką tik nori, bet vienas netinkamas žingsnis netinkamoje vietoje netinkamu laiku, ir viskas griūva“, – sakė jis prisiminęs nemalonų įvykį.

Paklaustas, kaip jaučiasi prabėgus metams, ar neliko jokių pasekmių, atlikėjas sakė, kad spėjo visa tai pamiršti, o ir jaučiasi kuo puikiausiai.

„Viskas gerai. Net negalvoju apie tai, užsimiršau ir prisiminiau tik dabar, kai paklausėte. Tai buvo nemalonus epizodas, kuris baigėsi be didelių pasekmių. Viskas gerai dabar“, – teigė jis.

Kaip sakė Egidijus, metai po 60-ojo jubiliejaus nebuvo kuo nors išskirtiniai, o ir pats skaičius sureikšminamas visiškai be pagrindo, nes gyvenime staiga niekas aukštyn kojomis neapsiverčia.

„Nesureikšminu aš tų jubiliejų. Metai prabėgo, o šnekos apie juos sukuria įspūdį, kad gyvenimas turėtų pasikeisti po vienos ar kitos datos. Bet taip nėra. Gyvenimas teka įprasta vaga. Gyvenu, džiaugiuosi, įrašinėju, susitikinėju, matausi su senais gerais draugais. Taigi gyvenimas teka visiškai nepriklausomai nuo metų skaičiaus“, – kalbėjo atlikėjas.

Puikiai supranta, kad ateis pabaiga

Scenoje jis praleido 38-erius metus ir, kaip teigė, baimė, jog galiausiai teks užleisti vietą kitiems, jo nekamuoja. Šį faktą jis suvokia kaip visiškai natūralų ir neišvengiamą.

„Kad viskas baigsis, aš net neabejoju. Ateina nauja karta, nauja muzika, keičiasi jos suvokimas. Diktuojamos naujos mados ir taisyklės. Aš niekada neturėjau iliuzijų, kad ji tęsis amžinai, bet, kol tęsiasi, džiaugiuosi tuo. Energijos taip pat netrūksta, tad viskas puiku. Džiaugiuosi kiekviena man gyvenimo padovanota galimybe“, – atvirai sakė E. Sipavičius.

Pasidomėjus, kaip jis vertina šiuolaikinę muziką ir atlikėjus, negailėjo jiems nei pagyrų, nei palaikymo, džiaugėsi, kad atsiveria kur kas platesnės galimybės nei jo kartai.

„Manau, kad jauni atlikėjai – taip pat puikūs muzikantai. Didžioji dalis yra muzikaliai išsilavinę, jie augo visai kitokioje aplinkoje, kitokiu laikmečiu, kai turi begalę informacijos ir galimybę mokytis. Mes muziką išradinėjom praktiškai nuo nulio, nes neturėjom nieko – net ko pasiklausyti. Tik vieną kitą kontrabandinę plokštelę, ir viskas“, – sakė dainininkas.

E. Sipavičius mano, kad jaunoji karta susiduria su ypač dideliu konkurencingumo iššūkiu, kai sunku atkreipti į save dėmesį ir prikaustyti jį ilgesniam laikui.

„Dabar velniškai sunku kuo nors ilgesniam laikui sudominti žmones, nes informacijos daug ir ji nesunkiai prieinama, tad abejoju, kad galima tikėtis, jog naujos dainos skambės ilgai. Kita vertus, kiekviena karta turi savo muziką. Neabejoju, kad dabartiniai penkiolikmečiai po dvidešimties metų dainuos Donato Montvydo „Norim dar“ ir kitus hitus. Anksčiau per metus pasirodydavo dvi ar trys kasetinės juostos, o dabar per savaitę šimtai naujų dainų atkeliauja. Kaita labai sparti ir, nors atrodo, kad čia jau bus šlageris, už dviejų savaičių skamba vėl kitas. Bet tai nėra blogai“, – svarstė jis.

Viešumo kaina per didelė, kad kalbėtų apie asmeninį gyvenimą

Apie E. Sipavičių ir jo gerokai jaunesnę širdies draugę Simoną žinoma išties nedaug. Pasmalsavus, kodėl santykius jiedu taip slepia, dainininkas sakė, kad viešumas reikalauja per didelės kainos, kurią kartą jau teko sumokėti, tad klaidos kartoti nebesinori.

„Noriu savo asmeninį gyvenimą apsaugoti nuo pašalinių. Be to, viešumas yra didelė atsakomybė. Tai būtent tas dalykas, kurio dauguma nori, bet, kai gauna, pradeda vengti dėl tos pačios priežasties. Vien televizijos projektuose kas dedasi: visi šoka, dainuoja, dalyvauja, bet paskui tai išvargina. Manau, kad užkrauti to viešumo artimiems žmonėms visai nereikia“, – tikino jis.

„Žmogus pats turi pribręsti tokiam dalykui ir, kai pasakys, kad nori būti matomas, tada viskas logiškai ir vystysis. O dabar mums gerai taip. Tikrai nereikia, kad apie mus rašytų ir sakytų kažką. Nuo to mums geriau tikrai nebus. Tai kiekvieno asmeninis reikalas. Aš visiškai nenoriu, kad mano gyvenimą narstytų po kaulelį“, – sakė dainininkas.

„Jei būčiau jaunas, gal ir norėčiau to dėmesio, tačiau jau patyriau ir žinau, kiek tai kainuoja“, – teigė atlikėjas.

Įsikūrė naujame būste

Pasidomėjus, kaip Egidijui ir jo širdies draugei sekasi įsikurti naujuose namuose, jis tuomet tvirtino, kad darbai jau baigti, teko dalį jų atlikti patiems, o kitą dalį – patikėti profesionalams.

„Statybos jau baigėsi, įsikūrėme. Viskas gražu. Visko buvo: dirbo ir profesionalai, ir aš pats kažką meistravau, ką galėjau, nes tų profesionalų labai sunku rasti paskutiniu metu. Vilniuje ir Kaune pilna, o į kaimą niekas trenktis nenori. Bet nesiskundžiu tuo, nes kai kurie darbai man tikrai patinka ir imuosi jų su malonumu. O jaukumą namuose kuria tai, kas juose vyksta. Jaukumą sukuria po namus aidintys pokalbiai, draugai, sklindantis maisto kvapas, o vazelių dėliojimas iš vienos vietos į kitą nieko nesukurs, jei nebus gerų emocijų. Tai ateina tik natūraliai“, – tvirtino jis.

Išsiskirti taikiai nepavyko

Smalsumas ir gyvenimo teikiamos progos jį vedė tik tolyn. Kita vertus, dėl karjeros E. Sipavičiui teko paaukoti šeimą. 21-erių vedęs ir susilaukęs vaikelio jis pripažįsta, kad karjera šou pasaulyje sugriovė jo pirmąją šeimą. „Ankstyva tėvystė tikrai yra santykių išbandymas“, – anksčiau sakė jis LRT laidoje „Stilius“.

E. Sipavičius pripažįsta, jog žmonai būdavo sunku, kai jis išvykdavo į gastroles. Atlikėjas pripažįsta, kad dabar jauni žmonės daro kitaip ir daug geriau, nes vaikų susilaukia vėlesniame amžiuje, kai asmenybė susiformavusi ir jaunystės karštakošiškumas baigiasi.

Su tuometine žmona išsiskirti taikiai nepavyko. Tokių skyrybų padarinys – sudėtingas bendravimas su dukromis. „Su pirma žmona mums to (taikių skyrybų ir darnių santykių) pasiekti nepavyko, ir santykiai su dukromis iš pirmosios santuokos buvo komplikuoti. Nepavyko būti kartu dažnai, o paskui viskas susitvarkė ir gerai bei gražiai bendraujame.

Aš galvoju, kad buvau neblogas tėtis. Tikrai galėjau daug laiko praleisti su vaikais ne savaitgaliais. Galėjau ne bėgte nuvesti į darželį ar mokyklą. Galėjau ir pabūti, bet masinių švenčių, kurios švenčiamos bendrai, nebuvo. Manau, kad vaikai turi tam tikrų nuoskaudų man“, – kalbėjo jis.

Sukūręs antrą santuoką jis pasakojo, kad praeities klaidų stengėsi nekartoti. Antroje santuokoje susilaukė dukros ir sūnaus, jį užkrėtė ir savo aistra buriuoti.

Tuomet dainininkas užsiminė ir apie piršlybas su mylimąja Simona.

„Tai – svarbus žingsnis, manau, kad laikas tai padaryti. Gyvename ramiai ir galime dozuoti miesto šurmulį savo gyvenime tokiomis dozėmis, kokiomis norime“, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)