„Kaip tik į koncertą važiavau, kai perskaičiau šią žinią, – prisipažino dainininkas. – Daug anksčiau, dar mano karjeros pradžioje mums teko kartu dirbti su Nelly.“

Pasak Ryčio, apie Nelly galima kalbėti tik pačiais gražiausiais žodžiais.

„Su labai šauniais Liveta ir Petru Kazlauskais lankėmės pas Nelly namuose Vokietijoje. Ji buvo puiki šeimininkė, labai paprasta, nuoširdi.

Net ir būdama garbaus amžiaus, koncertuodama ji savo vidumi buvo tikras dinamitas. Tokio jos būdo galima būtų pavydėti net jaunam žmogui. Ji turėjo begalinę energiją ir beprotišką charizmą – ir visą gyvenimą taip“, – Delfi tikino pašnekovas.

R.Cicinas su kolegomis

Žiūrovai Nelly visuomet matė pasitempusią, pasipuošusią gražiausiomis suknelėmis, su nepriekaištinga šukuosena bei makiažu. Be viso to moteris visada savo gerbėjams buvo labai artima ir jiems jautė dėkingumą – pasak Ryčio, dainininkė tokia buvo ne tik scenoje.

„Ji tokia buvo ir gyvenime. Ji nebuvo arogantiška. Ji visada buvo labai nuoširdi, atvira ir paprasta. Galiu pasakyti tik tiek, kad ir scenoje, ir gyvenime ji buvo be kaukės. Ji beprotiškai mylėjo savo gerbėjus, publiką, o kolegas, su kuriais dainavo, ji be galo gerbė. Jei kažkam reikėjo kokio patarimo – ji buvo pasiruošusi juo lengvai pasidalinti“, – prisimena estrados atlikėjas.

N.Paltinienė ir R.Cicinas

Pasiteiravus, kaip susidūrė jo ir N. Paltinienės keliai, Rytis nugrimzdo į savo pirmąsias dienas didžiojoje scenoje.

„Kažkada šviesios atminties N. Paltinienė, Eugenijus Ivanauskas ir Nijolė Tallat-Kelpšaitė dainavo trise. Mano ir Nelly vadybininkas buvo a.a. N. Tallat-Kelpšaitės vyras Antanas Ignatavičius. Buvo pirmieji turai, bendri koncertai, į kuriuos pakvietė ir mane, tuomet dar jauną dainininką. Jie priglaudė mane po savo sparnu. Pirmieji mano žingsniai scenoje prasidėjo būtent šalia jų. Tokia buvo mūsų komanda. Taip visi ir susipažinome, susibendravome“, – su šypsena pasakoja pašnekovas.

Tiesa, paskutinį kartą Rytis su Nelly bendravo gana seniai, tačiau jau tuomet dainininkė skundėsi suprastėjusia sveikata.

„Matėmės tikrai senokai, kai ji dar koncertuodavo. Paskutinį kartą susitikome, matyt, kokiame dideliame renginyje. Man visada buvo didelė garbė būti šalia jos scenoje. Ne kiekvienas dainininkas gali pasigirti kartu stovėjęs scenoje tu tokiomis legendomis. Vadinasi, man gyvenime tikrai pasisekė“, – prisipažino R. Cicinas.

Nepaisant to, kad Lietuva neteko legendinės dainininkės, Rytis džiaugiasi, jog Nelly iškeliavo iki paskutinės minutės jausdama didelę žmonių simpatiją jai ir jos dainoms.

„Ji mirė žmonių meilėje. Ji visada jautė gerbėjų palaikymą, o pati Nelly beprotiškai mylėjo Lietuvą. Žinau, kad dar norėjo aplankyti Nidą. Ji visada buvo mylima ir toje meilėje ji išėjo į kitą pasaulį. Be to, reikia pasidžiaugti, kad ji nugyveno gražų ir ilgą amžių scenoje bei gyvenime. Nelly turėjo labai gražų gyvenimą, apsuptą publikos“, – Delfi pasakojo artimas N. Paltinienės kolega.

N.Paltinienė ir R.Cicinas

Delfi primena, kad vasario 29-ąją Vokietijoje, Manheime mirusios dainininkės tikslūs gimimo metai nėra žinomi, neišlikus dokumentams, tačiau savo gimtadienį ji šventė vasario 16-ąją. Manoma, kad dainininkė mirė sulaukusi 91-erių.

Vokietijoje paskutinius savo gyvenimo metus praleidusi N. Paltinienė gydėsi sudėtingas peršalimo komplikacijas. Tačiau net gulėdama ligos patale ji neprarado optimizmo, bendravo su kolegomis, šeimos nariais ir vis prisimindavo tuos, kurie lankė juos koncertus.

Kol kas oficialių žinių apie laidotuves nepranešama, tačiau manoma, kad N. Paltinienė amžinojo poilsio atguls Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Kitus N. Paltinienės kolegų, bičiulių ir gerbėjų atsiminimus galite skaityti paspaudę čia.

Daugiau apie spalvingą ir net kino filmo vertą dainininkės gyvenimą skaitykite paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)