Valinskai, nestokojantys gero humoro jausmo, šmaikštavo, kad jų santykiuose pasitaikydavo ir gražių vakarų kartu.

„Būna gražių vakarų mūsų gyvenime, nes tie vakarai, kurie yra nejaukūs, aš galvoju, kokiu būdu galėčiau Valinską tyliai nužudyti. Dar nesuradau to būdo. Bet visi sakytų, kokia aš nelaiminga moteris, praradusi sutuoktinį“, – juokėsi Inga.

Žmonai paantrino ir Valinskas: „Dabar suprantu, kodėl Inga kiekvieną sekmadienį žiūri „Puaro“, „Mis Marpl“. Ji galvoja, kaip patobulinti ir užlenkti šitą savo lopą.“

Minutėlę Inga surimtėjo ir prisiminė: „Mūsų jaunystės laikais jis labai supykdavo, kai aš nekalbėdavau, o dabar jam dzin.“

Inga ir Arūnas Valinskai

O Arūnas papasakojo apie šviežią jų draugystės pradžią, kai Inga pridarydavo jam gėdos, garsiai šnekėdama Vilniaus centre žemaitiškai.

„Man baisiausia buvo, kai mes buvome tik susipažinę, ji buvo rusų kalbos studentė Klaipėdoje, aš buvau teisės studentas Vilniuje. Būdavo, eidavom Gedimino prospektu ir ji pradėdavo garsiai šnekėti žemaitiškai. Ir ką ji darydavo? Jai sakydavau: „Baik“. Ji: „Nebaigsiu“. Tada aš pradedu šlubuoti. Taip mes iki šiol ir gyvenam“, – su humoru pasakoja žinomas vyras.

Per laidą garsi šeima turėjo atlikti ne vieną Tapino komandos užduotį. Paaiškėjo, kad A. Valinskas virtuvėje moka pagaminti neva tik kiaušinienę ir troškinį. O Ingos mėgstamiausias miestas yra Nida, o Arūnas spėjo, kad San Franciskas. Nors Valinskienė patvirtino, kad San Franciskas būtų kitas jos mėgstamiausias miestas po Nidos.

Abu sutuoktiniai labai ilgai ir sunkiai apskaičiavo savo anūkėlės metus, kuriai filmavimo dieną sukako 1 metai 5 mėnesiai ir 11 dienų.

Pats buvęs politikoje Arūnas pamiršo savo buvusios partijos šūkį, kuris buvo „Tarp Seimo ir žmonių yra vakuumas. Norime, kad tai išnyktų“. Tačiau buvęs politikas to jau tiksliai nebeatsiminė. Arūnas prisiminė ir daugiau šūkio variantų. „Kai eidavome į teliką, tai buvo šūkis „Gražinkime valstybę žmonėms“, o antras šūkis: „eikit jūs visi na...“, – atskleidžia juokais žinomas televizijos laidų vedėjas.

Inga ir Arūnas Valinskai

Į užduotį „Arūnas – tai mano Dievo įstatymas. Kuris?“, Inga negalėjo atsakyti, nes nelabai prisiminė Dievo įsakymus ir nelabai galėjo juos pritaikyti savo vyrui, nes, anot Valinskienės, jos vyras nieko blogo nedaro. O Valinsko Dievo įsakymas Ingai: „Neturėk kitų Valių, tik mane vieną“.

Inga jaučiasi labai gerai parašiusi knygą ir šmaikštauja, kad knygos dar niekas neperskaitė.

„Net paskutinę dieną Tapino herojų spėjau įsimylėti, realų, ne, nerealų, personažą. Aš kankinausi, man jis buvo toks nuobodus, o paskutinę dieną – bac, ir įsimyliu“, – juokiasi ji.

Valinskas pasakoja, kaip gimė mintis parašyti meilės romaną su A. Tapinu.

„Mes su Andriumi, pietaudami bufete, šnekėjomės ir svarstėme, ko dar nesame padarę gyvenime, bet norėtume. Ir ko mes nesame darę... bet meilės romano nesame dar parašę, ko mažiausiai iš mūsų galima tikėtis. Tai mes ir sumušėme rankomis, bet bėda ta – kai sumušu rankomis, tai reikia ir daryti. Bet jei gali daryti arba nedaryt, tada ieškai būdų kaip išsisukti. Siužetą mes sugalvojome su Andriumi. Na, gerai, siužetą sugalvojo Andrius, o aš tvirtinau. Istorija ta pati: tik ji pasakojama vyro ir moters akimis. Ir tada, aš juos (aut. past. mintyje turimas Tapinas, su kuriuo Inga parašė knygą) suvedžiau, dabar nežinau kuo čia baigsis. Blogiausiu atveju, Valinskienei tai bus pirmos skyrybos, o man pirmoji šventė“, – toliau šmaikštavo jis.

„Mes siužetą galvojome eigoje su Andriumi. Matai jis apsimeta net, kad siužetą sugalvojo. Nori prisiimti visus nuopelnus sau. Kas čia yra tau?“, – stebėjosi tokiu vyro elgesiu Valinskienė.

„Bijau, kad po laidos miegosiu su alpakomis ar karpiais“, – išsigando Valinskas.

Arūnas ir Inga Valinskai

Bet po Ingos erotinės ištraukos skaitymo iš savo knygos, Valinskienė pati išsigando ir paklausė: „Čia ale aš dabar miegosiu su šunimis ir alpakomis?“, o Valinskas prognozavo juokais žmonai: „Aš manau, kad jūs greitai su niekuo nemiegosite.“

Bet Valinskas, mėgstantis akibrokštus, irgi rankų sudėjęs nesėdėjo, ir pats bandė provokuoti laidos vedėją, A. Tapiną.

„Manau, jūs turite šansą rašyti antrą romaną, bet viskas ateityje. Man keista, Andrius pasikviečia žmones, prirankioja įvairiausių pasisakymų iš buvusių interviu, o po to jis klausinėja, ir įsivaizduoja esąs Dievas. Bet šiandien aš pakeisiu tą dalyką. Dabar paskaitysiu Andriaus parašytas erotines scenas iš jo knygų“, – pasisiūlė Arūnas.

Visą laidą šmaikštavusi Inga, galiausiai surimtėjo ir atsiprašė Tapino mamos, kuri manomai, buvo susikūrusi kitokį Valinskienės įvaizdį.

Inga ir Arūnas Valinskai

„Dabar noriu padaryti intarpą ir atsiprašyti Andriaus mamos. Mes su ponia Violeta šiek tiek pabendraujam. Andriaus mama perskaitė knygą. Jai labai nepatiko, todėl ir noriu atsiprašyti, gal ji ne taip mane traktavo ar vertino, ar įsivaizdavo kaip normalią. Bet žinokit, mes nesame normalūs. Ačiū Dievui, mano mama dar neskaitė. Iš tikrųjų, žaidimai yra žaidimai, gyvenimas yra gyvenimas, avantiūros yra avantiūros, provokacijos yra provokacijos. Dar nesu normali, gal kada nors būsiu“, – sakė ji.

Po provokacinio žaidimo apie vyrų plikes, kuriose Inga turėjo atpažinti savo vyro pakaušį, Valinskas smagiai rėžė: „Yra sakoma, kad Lietuvoje yra labai mažai vyrų dainininkų, su kuriais Inga nėra dainavusi. Aš suprantu, kad yra labai mažai plikių, su kuriais ji irgi nėra... dainavusi. Bet neverkim, kad to ir to nebuvo, tu tiesiog džiaukis, kad aš buvau tavo gyvenime.“

Visą linksmą Valinskų interviu galite žiūrėti čia: