Tauragės apylinkės teismas paskelbė, kad jaunuolis nuteisiamas trejiems metams ir keturiems mėnesiams nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant trejų metų terminui. Bendra merginos ir jos tėčio patirta neturtinė žala įvertinta 12 tūkstančių eurų. Dalį pinigų kaltinamojo šeima jau sumokėjo. Kaltinamojo šeima atlygino ir gydymo išlaidas, kurios siekė apie 4 tūkst. eurų.

Toks teismo verdiktas supykdė dalį visuomenės, kuri sekė šios šiurpios istorijos įvykius nuo pat pradžių, kuomet mergina dėl siaubingų kūno ir veido sužalojimų buvo paguldyta į reanimaciją.

Savo pyktį socialiniuose tinkluose išreiškė ir dainininkė Erica Jennings, kuri nepritarė, kad 18-metis išvengė kalėjimo ir ėmė platinti nuorodą su peticija, kuria žmonės siekia, jog nusikaltimą padaręs vaikinas neišvengtų laisvės atėmimo. „Prašau, pasirašykite“, – ragino atlikėja.

„Aš negaliu patikėti. Nuostabi teisinė valstybė, kurioje beveik užmušti žmogų yra ant legalumo ribos jau. Teismas tiesiog metus negert liepė, dar pasimokyt, padirbt.

O šiaip tai teismas recidyvistui dar ir malonę suteikė. Nes gert pas mus legalu nuo 20-imt, po metų jam bus 19-ika. Tai teismas leido gert nuo 19-os. Gerai. Ta prasme wow“, – antrino komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, kuris dar praėjusiais metais nukentėjusiai merginai ir jos šeimai parūpino nemokamą advokatą.

Šią istoriją nuo pradžių sekusi ir taip pat nukentėjusiai merginai padėjusi Daina Bosas irgi nusivylė teismo sprendimu.

„Šiandien eilinį kartą buvo pasityčiota iš valstybės ir teisingumo. Visiškas teisėsaugos krachas... Bet iš patirties žinau, kad tai tik pirma instancija. Kai mano skiepų byloje pirmoji instancija priėmė sprendimą, mes irgi ėmėmės už galvų...

Tačiau Vilniaus apeliacinis teismas ir Aukščiausias teismas priėmė visai priešingą sprendimą. Todėl, kad ten sprendimus priima profesionalai, o ne Tauragės ir Klaipėdos apylinkės teisėjos Gražinos. Turbūt bandau pasakyti ir labai viliuosi, kad dar ne viskas prarasta. Tai tikrai ne pabaiga“, – viliasi moteris.

Verslininkė savo feisbuke pasidalijo ir dar viena žinute. Pasirodo, kad šių dienų kontekste moterį pasiekė ne viena pikta žinutė.

„Ką pakeis jūsų kvailos žinutės man? „Žadėjote padėti!“ , „gelbėkit mergaitę“ ir t.t. Kas aš? Prezidentė, teisėja ar įstatymų kūrėja? Su Saugirdu padarėme, ką galėjome ir vis dar darome!

O ką darote jūs? Tai pirmyn, prie teismo su šakėm, prie Seimo ar prie Prezidentūros, nes žinutes siuntinėti daug proto anei pastangų nereikia.

Pripažinkim, mes gyvename išbalansuotoje valstybėje ir artėja diena, kai prasidės linčo teismai, nes i teisėsaugą kreiptis nėra prasmės. Patirsi tik dar vieną pažeminimą“, – rašė D. Bosas.

Situacija socialiniuose tinkluose baisėjosi ir žinoma fotografė Neringa Rekašiūtė.

„Baisiausias virusas yra mūsų institucijų nekompetencija, piktavališkumas, siaubingi valdantieji, impotentiška teisėsauga“, – tikino menininkė.

Jai antrino ir viena iš projekto „Nebegėda“ įkūrėjų Beata Tiškevič.

„Galbūt man galite kas nors paaiškinti: teisiami gydytojai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, kurie tiesiog dirbo savo darbą, o čia turime tokią situaciją.

Suprantu, kad jis yra žmogus jaunas ir, patekęs į įkalinimo įstaigą, į tokią, kokios jos yra dabar pas mus, išeitų dar pavojingesnis ir tada jau tikrai nebūtų vilties.

Noriu tikėti, kad teisėjai žino, ką daro ir pasitikėti mūsų teismų sistema, bet kaip žinoti, kad bus imamasi priemonių, kad šis jaunuolis suvoktų, ką padarė ir keistųsi?“ – svarstė rašytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)