Renginio metu A. Tapinas pristatė savo naująją knygą „Meilė, kurios nemylėjau“. Meilės romaną autorius rašė ne vienas, o kartu su savo kolegos A. Valinsko žmona I. Valinskiene. Dėl šios priežasties renginyje dalyvavo visa trijulė. Tiesa, pakilią nuotaiką sudrumstė netikėtas incidentas, į kurį įsipainiojo dar viena žinoma pavardė.

„Mugės akcentai“, – taip savo įrašą feisbuke pradėjo A. Tapinas.

Andrius Tapinas

„Sėdim, aptarinėjam reikalus su kolegomis. Staiga pasigirsta iš šono garsus Ingai Valinskienei skirtas komentaras: „Tu, Valinskiene“. Pasižiūriu – ant sofos išsidrėbęs kažkur gal kartą matytas a la influenceris Marius ar Marijus Lucka ar Lučka. Užsidėjęs kepurę už galvą didesnę jis kreipiasi į nepažįstamą moterį „tu“. Visi nustemba, bet kaip ir nekreipia didelio dėmesio.

Tada influenceris nekviestas ateina ir pradeda pasakoti, koks jis kietas ir kaip rašo bestselerius. Tada pradeda išsikalinėti konkrečiai iš visų sėdinčių, jie jaučiasi labai nepatogiai.

Ir tada kreipiasi į mane: „O tai ko tu, Tapinai, nieko nesakai?“

Ir tada aš labai mandagiai sakau: „Klausykit, Lucka, jeigu sėdit prie stalo su dviem moterimis ir neturit suvokimo, kad kepurę reikėtų nusiimti ir nėra cool tiesiog prisigrūsti prie svetimo stalo, tai kaip rašytojas rašytojui sakau – eikit jūs na***i“.

Tada dar kelias pastabas prideda Arūnas Valinskas ir Mariaus dalyvavimas baigiasi.

Visada sakiau, kad kultūra ir mandagumas yra geriausias ryšys tarp žmonių“, – neeiline situacija savo paskyroje dalijosi rašytojas.

Dėl nekasdienio akibrokšto Delfi susisiekė ir su istorijoje minimu A. Valinsku, jis, nors iš pradžių nebuvo linkęs detalizuoti šio įvykio, kalbantis visgi nesusilaikė nuo aštrių pasisakymų.

„Jis atėjo į „Almos litteros“ kambarį, kur buvo daugiau žmonių. Toks sėdi kampelyje su didele kepure, užtat saugus, nes ta kepurė jį saugo, ir loja kaip mažiukas Jorkšyro terjeras, bet ne ant tų užlojo.

Arūnas Valinskas

Išsidrėbė fotelyje ir pradėjo kreiptis į mus, porą kartų aš jam atsakiau, bet jis nelabai suprato. Niekas nekreipė į jį dėmesio. Bet kad jam nereikėtų aiškinti prie visų damų, tai aš tiesiog jį išsivedžiau už durų. Pasakiau jam suprantama kalba ir jis suprato labai greitai – ten nebuvo kreipinių „tamsta“, „kolega“. Jei nesupranti nei užuominų, nei tiesioginių pasisakymų, tai reikia paaiškinti kažkiek kitaip“, – teigė šou verslo senbuvis.

Tiesa, kas konkrečiai M. Luckai buvo pasakyta, A. Valinskas neatskleidė.

„Susirinko daiktus ir dingo. Jei ateityje jis planuoja taip pat elgtis, tai kiti jį pamokys skaudžiau, kol galų gale jam ateis į galvą. Tuo labiau jis nėra niolikinis, jau tokio amžiaus turėtų būti su galva skaidriau, bet ten visiškas dumblas.

Nesvarbu, ar žmogus kreipėsi „tu“, ar „jūs“, klausimas – koks jo požiūris į aplinkinius. Mes gal kokius dešimt kartų davėme suprasti, kad nelįstų į tą kompaniją, kuri yra ne jam, bet jis atsisėdęs pradėjo mus mokyti. Problema yra ne tujinimas, o visiškas nesupratimas, nei kur papuolei, nei kodėl“, – tikina pašnekovas.

„Mano nuomonė apie jaunimą yra gana gera – ar jis yra nuomonės formuotojas, ar ne. Aš vertinu žmogaus kalbėjimo, veiksmų, elgesio, rašymo turinį, o ne pozą. O kai yra išsipūtęs, tuščias balionas, tai nieko gero. Per 30 metų televizijoje tokius matai kiaurai. Jie įsivaizduoja, kad pasaulis be jų sustos suktis. <...> Tegul būna nuomonės formuotojų kuo daugiau, bet su kuo daugiau turinio – aš tik už juos“, – pokalbį užbaigė A. Valinskas.

Marius Lucka

Delfi dėl nemalonaus incidento susisiekė ir su populiarių vakarėlių organizatoriumi bei knygos „Jaunystė“ autoriumi, jis patikino, kad ši istorija tėra paprasčiausias nesusipratimas, kurio, pasak jo, nebereikėtų daugiau eskaluoti.

„Nieko neįvyko. Jie buvo ne tos nuotaikos ir ne to humoro. Gal prasilenkė kokie nors energiniai dalykai. Iš tikrųjų neturiu net ką pasakyti. Nesu priėjęs prie išvados, kas čia atsitiko. Norėjau šiandien net pats kažką parašyt pas save, bet nusprendžiau, kad nereikia. Valinskas tiesiog išreiškė nepasitenkinimą mano jaunatve. Manęs klausė ir draugai, bet neturiu ką pasakyti. Ką aš žinau? Tiesiog kažką juokavau ir jiems tai nepatiko. Žmonės mato kitaip pasaulį negu aš, ir tiek žinių“, – teigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (658)