Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis su modeliu bei manekene dirbusia D. Didžiunaityte bendravo jos žūties vakarą, 2018 metų lapkričio 20 d. Kas tiksliai įvyko, iki šiol neaišku, mat po ilgo bylos tyrimo, nė neprasidėjus nagrinėjimui, bylą sustabdė teisiniai skundai.

G. Černiauskas tvirtina, kad R. Pinikas ir A. Miltenis kaltinami neatsižvelgiant į visus surinktus įrodymus ir turėtų būti teisiami ir dėl merginos žūties, ir dėl prekybos žmonėmis. Prokuratūra teismui pateikė bylą, kurioje abu vyrai kaltinami fizinio skausmo sukėlimu, neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis bei poveikiu liudytojui. Be viso to A. Miltenis kaltinamas merginos išžaginimu.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs G. Černiausko prašymus bylą grąžinti prokurorams ir papildyti surinktais įrodymais, penktadienį paskelbė, kad skundą dėl Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2020 m. sausio 24 d. nutarties palikti nenagrinėtą ir procesą dėl šio skundo nutraukti.

Teismas tokį sprendimą paaiškino tuo, kad „pirmosios instancijos teismo nutartis, kuria buvo išnagrinėtas nukentėjusiosios atstovo prašymas perduoti baudžiamąją bylą prokurorui dėl kaltinamojo akto papildymo yra neskundžiama. Panašios pozicijos laikomasi ir Lietuvos apeliacinio teismo praktikoje“.

Teismas pažymi, kad baudžiamąją bylą nagrinėjančiam teismui prokuroras turi perduoti visą baudžiamosios bylos medžiagą, o kaltinamajame akte nurodyti duomenys jokios išankstinės įrodomosios reikšmės neturi ir, neišnagrinėjus jų teisiamajame posėdyje, priimant nuosprendį, jais remtis negalima.

„Nagrinėjamu atveju Klaipėdos apylinkės teismas 2020 m. sausio 24 d. nutartyje suklaidino nukentėjusiosios atstovą nurodydamas, kad nutartis gali būti skundžiama aukštesniajam teismui. Nors skundžiamos nutarties rezoliucinėje dalyje ir įrašytas teiginys apie nutarties apskundimo galimybę, tai negali keisti ir nekeičia įstatymo nustatytos tvarkos. Dėl to, nukentėjusiosios atstovo skundas paliekamas nenagrinėtas“, – paaiškino teismas motyvus, kodėl nesiėmė nagrinėti skundo.

„Delfi“ primena, kad 2018 metų lapkričio 20 d. policija gavo pranešimą, kad 19 val. 35 min. prie viešbučio „Amberton Klaipėda“ rasta negyva mergina. Policijai paskambinęs žmogus nurodė, kad mergina iškrito iš 14-to aukšto balkono.

Bylos duomenimis, apie jos žūtį pranešė R. Pinikas. Iš pradžių tyrimas buvo pradėtas dėl savižudybės, tačiau žiniasklaidai ėmus domėtis eiga, nelaimę imta tirti dėl galimo nužudymo ar privedimo prie savižudybės.

Dovilės artimieji buvo šokiruoti, kai sužinojo apie tragediją, mat iš Milano į Vilnių mergina atvyko dalyvauti Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme. Po kelių dienų Dovilė turėjo vėl skristi į Italiją.

Vakarėlyje po J. Statkevičiaus pristatymo dalyvavusi mergina, anot jos draugių, joms pasirodė apsvaigusi, tačiau nė viena nesulaikė merginos nuo kelionės į Klaipėdą. Merginos teigė, kad Dovilę išsivežė R. Pinikas. Vyras ją apgyvendino „Amberton Klaipėda“ viešbutyje, kur įvyko tragedija.

Merginos artimieji siekia griežtesnių kaltinimų abiem byloje minimiems vyrams. Taip pat yra pateiktas 2050,44 eurų turtinės žalos atlyginimas. Neturtinės žalos prašyme nurodoma 200 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)