Prie bendro stalo sėdo krepšininkas Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita ir sūnumis, laidų vedėja Eglė Kernagytė, „Motyvuoti atletai“ Artūras ir Ieva Swan, vizažistė Deimantė Kazėnaitė, šokėja Kristina Tarasevičiūtė, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, sporto treneris Tadas Pocius, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, renginių vedėja Daiva Tamošiūnaitė su dukra Adele, aktorė Redita Dominaitytė su dukromis, tituluota gražuolė Rūta Mazurevičiūtė su vyru bei daugelis kitų.

Atvykusieji į Žirmūnuose įsikūrusį restoraną buvo pasitikti su užkandžiais – sūrio rutuliukais, spring rolls’ais, samosa pyrgėliais, firminiais svogūnų žiedais, batatų čipsais, česnakinėmis krevetėis. Visiems susėdus – ant stalo atkeliavo gražuolė gruzdinta višta su paniruote ir 5 skirtingais garnyrais: kukurūzų burbuolėmis, pupomis su čiorizo dešra, žaliaisiais žirneliais su mėta, „coleslaw“ salotomis, kuskusu.

„Norėjome suburti draugus ir skirti jiems laiko. Kai nuolat skubame, tai jau tapo tikra retenybe ir vertybe. Surengėme vakarą, kuris lyg antros Kalėdos – su mylimais žmonėmis, didele višta ant stalo, tik ne pas mamą“, – juokėsi restorano „Peri peri“ vadovė Margarita Dubickienė.

„Ogmios mieste“ įsikūręs restoranas surengė „cheat day“ – pristatę atsinaujinusį meniu, kvietė savęs nevaržyti ir nebijoti ragauti.

Nors dauguma mano, kad višta – lengvai pagaminamas patiekalas, M.Dubickienė atkreipia dėmesį – ar tikrai ją mokate išsikepti teisingai?

„Išsivirti beskonę, sausą vištieną kaip tenka valgyti sportininkams – gali tikrai kiekvienas. Išsikepti kepsnį ar visą vištą – taip pat nesudėtinga. Tačiau didysis meistriškumas atsiskleidžia, kai norite, kad ji būtų sultinga. Žmonės dažnai ją perkepa ir nepajaučia tikrojo skonio. Tačiau iš tikrųjų višta nėra jau tokia paprasta ir neįdomi, jei ruošiama teisingai“, – įsitikinusi Margarita Dubickienė.

Tam pritaria ir du sūnus auginanti televizijos laidų vedėja Eglė Kernagytė. Tačiau kadangi pati virtuvėje suktis ji tiesiog dievina, tai vištieną įvairiausiais būdais, ir, žinoma, sultingą paruošti sako moka.

„Mums su vyru tikras kaifas gaminti maistą. Kartais tenka net pakovoti dėl vietos virtuvėje. Mūsų namuose visada kriauklėje pilna indų, nes čia praleidžiame labai daug laiko. Net kai įsirenginėjome namus, ypatingą dėmesį skyrėme didelei ir patogiai virtuvei“, – tikina ji.

E.Kernagytė vaikams dažnai ruošia vištienos karį, o vyras – mažųjų skrandžius pavergia traškiais vištienos sparneliais. Jau taisykle tapo ir tai, kad peršalus, visi šeimos nariai šildosi gerdami vištienos sultinį.

„Nuo pat vaikystės man išliko įprotis, kad jei susergame, geriame karštą vištienos sultinį. Gal čia vidinis įsitikinimas, bet sultinys tikrai turi gydomųjų galių, – juokiasi ji. – Bet kuriuo atveju, vištiena visada išgelbėja – ji greitai ir lengvai paruošiama. Todėl jos namuose visada yra.“

Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti ansamblio „Lietuva“ baleto šokėja Kristina Tarasevičiūtė privalo akylai žiūrėti, ką valgo. Jos lėkštėje dažnai atsiduria vištiena – didžiąją laiko dalį praleidžiant šokių aikštelėje, šis produktas energiją palaiko bene geriausiai.

„Kai būna didelis fizinis krūvis, kai ruošiuosi premjerai, pradedu labai žiūrėti, ką valgau, nes reikia beprotiškai daug energijos. Tuomet laikausi dietos – mano pagrindinį valgiaraštį sudaro vištiena ir riešutai, šalia būna ir daržovių. Vištieną ruošiu visokiais būdais, labiausiai mėgstu apvolioti kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, tačiau dauguma kolegų ją tiesiog garina“, – pasakojo ji.

Kaip pati juokiasi, šokėjai irgi žmonės, todėl ir Kristinai pasitaiko dienų, kai ji nukrypsta nuo kelio ir pasimėgauja kokiu nesveiku maistu.

„Kai būna atostogos, kai nereikia šokti, papildomas kilogramas ne taip rūpi, tada tikrai sau leidžiu valgyti bet ką. Jau net taisykle tapo tai, kad grįždama iš užsienio aš būtinai nusiperku tos šalies prieskonių, skirtų vištienai, su kuriais ją sau namuose galėčiau pasigaminti naujai“, – tikina šokėja.

Bet kuriuo atveju, K.Tarasevičiūtė pripažįsta, kad teisingai paruošti vištieną nėra jau toks paprastas dalykas.

„Aš vištieną visada marinuoju, nemėgstu prėsko skonio. Man ji visada gaunasi šlapia, stengiuosi neperkepti, kad ji nebūtų kaip popierius. Šiaip nėra jau taip lengva maistą skaniai pagaminti. Bet šlovė vištai – ji gali būti pritaikoma visur – ir salotose, ir makaronuose, ir kaip pagrindinis patiekalas“, – šypsosi ji.

Nuotraukų albume - vakarienės akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)