„Viena mergina netikėtai pastojo ir nežinojo, kas vaiko tėtis A.Zuokas ar A.Mamontovas. Ji skambindavo man kiekvieną vakarą pasitarti. Lyg į psichologinę pagalbą, nes tais laikais (1990 m.) tokios pagalbos nebuvo.

Aš raginau merginą vaikutį išsaugoti. Kas bebūtų tėtis. Andriaus Mamontovo gerai nepažinojau, nors ir jis, kaip ir aš bei Artūras buvome kursiokai. Pastojusi mergina man guodėsi, kad viskas įvyko „tą naktį“. Išties, ta 1990 m. vasario naktis buvo ypatinga, – savo įraše pasakojo A. Zuokienė.

Visą A. Zuokienės įrašą galite paskaityti čia:

Agnės Zuokienės įrašas socialiniame tinkle

Nors kol kas istorijoje minimi asmenys komentuoti šios paviešintos istorijos vengia ir su žiniasklaida nebendrauja, komentaruose galima pamatyti ir galimai su šia istorija tiesiogiai susidūrusių žmonių reakcijų, vienaip ar kitaip patvirtinančių, kad tai nėra išgalvoti įvykiai.

Vienu iš galimų to įrodymų – ir Andriaus Mamontovo bei grupės „Foje“ daina „Nakties balsai“. Joje nuskamba žodžiai:

„Viena mergina, kurios vardo nenoriu aš prisiminti, gyveno be galo
įdomų gyvenimą. Ji turėjo du vaikinus, vienas iš jų ruošėsi tapti
jos vyru ir naiviai pasitikėdamas ja rūpinosi jų jau beveik
artėjančiu šeimyniniu gyvenimu. Antrasis... antrasis apie tai
nežinodamas, buvo iki ausų ją įsimylėjęs o ji negalėdavo nuspręsti,
kuris yra tinkamesnis, geresnis, mylėdavosi tai su vienu, tai su kitu.
Ir vieną dieną, pasijutusi nėščia, jau nebežinojo, kuris yra tėvas.“

Ši daina pasirodė praėjus 2 metams po A. Zuokienės pasakojamų įvykių, 1993 metais ir buvo įtraukta į grupės albumą „Vandenyje“.

Nors istorija ir muilo operą, į ją įsitraukė ir kiti žinomi Lietuvos žmonės. Vieni jų dalijosi A. Zuokienės įrašu ir gėdino moterį už atvirumą, kiti nevengė patyčių, o treti išreiškė palaikymą.

„Brangieji, neteiskim ir neduok viešpatie bet kam iš mūsų taip iš rankų paleisti šeimos likučius... O kaip dar patikėt kad viskas kas buvo mūsų akimis pasaka yra iš tikro netiesa ir, deja, pabaiga... Stiprybės Agnei Zuokienei atsistot pakelta galva“, – rašė Merūnas Vitulskis.

„Agne, aš manau, kad Jūs turite labai daug ką papasakoti. Rašykite knygą“, – pasiūlė aktoriaus Andriaus Bialobžeskio žmona Laura Bialobžeskienė.

„Agne, man gėda skaityt šitą postą, užjaučiu dėl skyrybų, bet turi valdytis, pati kada nors gailėsies tokių nesąmonių prirašius“, – rašė TV laidų kūrėja Ligita Juknevičiūtė.

„Normalus vakarėlis buvo? Ar teisingai supratau?“, – retoriškai klausė grupės „Merlin“ lyderis Feliksas Kutka.

„Delfi“ bandė susisiekti ir su pačiu istorijoje minimu Andriumi Mamontovu, tačiau atlikėjas ragelio nekelia. Neįmanoma prisiskambinti ir M. Mikutavičiui.

Trečiadienį žiniasklaidą pasiekė žinia, kad su buvusiu sostinės meru Artūru Zuoku besiskirianti Vilniaus savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė antradienį kreipėsi į policiją dėl prieš ją naudojamo smurto. Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba papasakojo apie vizitą Zuokų namuose.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis "Delfi" trečiadienio vakarą pasakė, kad pradėtas bendravimas su šeima.

„Pasirodo, buvo pranešimas, yra pradėtas bendravimas su šeima, išklausoma vaiko nuomonė. Yra bendraujama su abiem tėvais, kol kas sprendimų nėra, bet yra pradėta procedūra“, – pasakojo jis.

A. Malinovskis sakė, kad tarnyba stengsis padėti šeimai.

„Mes gavę pranešimą pradedame procedūrą, kuri vadinasi „nuomonių išklausymas“, ir tada jau sprendimas vienoks ar kitoks būna. Šiuo atveju kadangi galimai smurto nebuvo, gal jis buvo labiau galimas psichologinis, tokie teiginiai yra, tai mes stengsimės kuo labiau padėti šeimai spręsti kylančias problemas“, – kalbėjo A. Malinovskis.

Atstovas pridūrė, kad tarnybai yra svarbiausia „vaiko nuomonė“.

„Pirminis išklausymas vaiko nuomonės būna atvykus pagal iškvietimą. Pirminis pokalbis vyksta iš karto, o po to, jei reikia daugiau, kalbamasi su juo vaikui patogioje aplinkoje“, – tikino A. Malinovskis. Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai negalėjo pasakyti, ar specialistai šioje šeimoje lankėsi pirmą kartą. „Neturiu šitos informacijos“, – sakė jis.

„Delfi“ primena, kad su A. Zuokiene trečiadienį susisiekti nepavyko. O A. Zuokas tvirtino, kad jokio smurto nebuvo. Skaudžiausia jam dėl to, kad nepilnametė dukra dalyvavo šioje situacijoje.

Politikas teigė, kad jo buvusi žmona antradienį net keletą kartų kreipėsi į policiją.

„Gaila, kad Agnė taip bando spręsti santuokos nutraukimo ginčą“, – sakė politikas.

A. Zuokas viešai prašo pagalbos žmonai

Rytą po tos dienos, kai feisbuke pasirodė A. Zuokienės mįslinga istorija, tame pačiame socialiniame tinkle įrašą paliko ir A. Zuokas. Vyras paprašė pagalbos ir supratimo.

„Nežinau, ką ir kaip rašyti, bet žinau, kad turiu kažkaip bandyti paaiškinti ar pasiaiškinti. Visą naktį ir rytą kalbuosi su savimi...

Agnei reikia pagalbos, kurios, deja, nei aš, nei dauguma artimųjų nebegalime suteikti. Prašau, palaikyti ją, nors tai ir nėra lengva. Per ilgą laiką artimųjų GAILESTIS virto NUOLAIDŽIAVIMU, o Agnei – paskata nesikeisti...

Vėliau susidūrėme su įstatymais, kurie išaukštindami „asmens paslaptį“ sukuria būtent tokias situacijas, kuriose asmuo, kuriam labiausiai reikia pagalbos, paliekamas vienas su savo „paslaptimi“. Ir tai vadinama žmogaus teise, nors ji veda į pražūtį. Sakoma, negalima kitam perimti žmogaus naštos. Galima tik žmogui padėti ją nusimesti, bet tik jam pačiam to norint. Kaip pasiekti ar pažadinti tą norą!

Prašau, nerašyti piktų ir užgaulių komentarų po Agnės įrašais, kurie yra apsvaigimo būsenos vaisius. Prašau, jei galite, rašykite: „Agne, tu gali padėti sau. „Dėl savęs, ir dėl tų, kurie tave myli.“ – juk taip daug metų raginai moteris rūpintis savo sveikata...“. Būtent taip buvo parašyta ant rožinio autobusėlio, kurį aplankė šimtai tūkstančių moterų. Mielos moterys, prašau, dabar jūsų eilė paraginti Agnę susirūpinti savo sveikata.

A. Zuokienę dainoje apdainavo ir M. Mikutavičius?

Tiesa, „Foje“ daina galimai buvo ne vienintelis muzikos kūrinys, su kuriuo kažkaip susijusi A. Zuokienė. Melomanai iškart po A. Zuokienės istorijos paviešinimo ėmė dalintis ir M. Mikutavičiaus dainos „Baigėme mokyklą“ žodžiais. Hite taip pat minimas Agnės vardas ir gerbėjai teigia, jog kūrinyje kalbama būtent apie A. Zuokienę.

Būtumėt jūs matę, kaip atrodė mūs Kristė
vedė iš proto visus berniukus
buvo mažas stebuklas laikyti jos krūtį saujoj
didelis stebuklas parsivesti į namus
tylioji Agnė svajojo apie amžiną meilę
sėdi jos po vaikystės beržais
kalbasi abi apie mylimus vyrus
juokiasi abi kad gyvena ne su jais...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (564)