Kaltinime – trys smurto epizodai

Praeityje garsus krepšininkas, olimpietis, treneris ir kaltinamasis baudžiamojoje byloje. Taip susiklostė 51 metų D. Dimavičiaus karjera.

Jam pareikšti kaltinimai tris kartus smurtavus prieš žmoną. Bylos duomenimis, sportininko sutuoktinė smurtinius išpuolius patyrė Kauno rajone, Ringaudų gyvenvietėje esančiuose šeimos namuose.

Darius Dimavičius teisme

Moteris kreipėsi į teisėsaugą, atlikus ikiteisminį tyrimą D. Dimavičiui buvo pareikšti kaltinimai skausmo sukėlimu ar nežymiu sveikatos sutrikdymu ir byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui. Iš viso D. Dimavičiui inkriminuojami trys smurto epizodai. Pagal pareikštus kaltinimus jam gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Antradienį numatytas teismo posėdis neįvyko jame dėl ligos nepasirodžius teisiamojo D. Dimavičiaus gynėjui, advokatui Nerijui Strazdui. Teisme taip pat nepasirodė ir nukentėjusioji.

Darius Dimavičius teisme

D. Dimavičius kaltinimus kategoriškai neigia

Nukentėjusia pripažinta D. Dimavičiaus žmona Džineta Dimavičienė portalui DELFI yra sakiusi, jog vyro smurtinis elgesys tęsėsi apie penkerius metus.

„Kai jis išgeria, tampa nepapratai agresyvus, o išsiblaivęs nelabai prisimena, ką padaręs. Anksčiau į policiją nesikreipiau, norėjau išsaugoti jo sportinę karjerą. Tačiau viskam ateina pabaiga. Šią bylą taip pat inicijavo mano dukros“, – sakė pašnekovė.

Darius Dimavičius

Antradienį teisme pasirodęs D. Dimavičius teigė kategoriškai neigiantis jam pareikštus kaltinimus. Pasak praeityje garsaus krepšininko, jis nesmurtavęs prieš žmoną, o byrant santuokai jis ir sutuoktinė vienas kitam reiškę priekaištus.

D. Dimavičius minėjo, kad pati situacija, kai tenka teisme aiškintis asmeninio gyvenimo peripetijas, jam yra itin nemaloni. Jis patvirtino, kad šiuo metu vyksta pasirengimas santuokos nutraukimui, savo pozicijas derina abiejų šalių advokatai.

Gali netekti solidžių pajamų – valstybės mokamos rentos

Šiuo metu atskirai nuo žmonos Mažeikiuose gyvenantis ir vietos krepšinio klube „Ereliai“ trenerio asistentu dirbantis D. Dimavičius grįžti į šeimos namus negali. Tai jam uždrausta paskiriant kardomąją priemonę, draudžiančią artintis prie nukentėjusia pripažintos žmonos.

Panašu, jog ši istorija Mažeikių „Erelių“ trenerio asistentui gali baigtis ne tik santuokos griūtimi, bet ir atimti stabilias pajamas.

„Vienintelis dalykas, ko jis bijo, kad teismui pripažinus kaltu, neteks iš valstybės gaunamos rentos. Tai 1,5 tūkst. eurų kas mėnesį“, – portalui DELFI sakė sportininko žmona Dž. Dimavičienė.

Darius Dimavičius

1992 metais D. Dimavičius su Lietuvos krepšinio rinktine Barselonos olimpinėse žaidynėse iškovojo trečiąją vietą, todėl jam skirta renta. Pasak sportininko sutuoktinės, kas mėnesį mokama 1,5 tūkst. eurų renta – stabilios sutuoktinio pajamos, o teismui D. Dimavičių pripažinus kaltu, renta nebūtų mokama penkerius metus.

„Jis man sakė, kad per mane gali prarasti 90 tūkst. eurų. Suskaičiavo, kiek pinigų išmokama per penkis metus, kiek jis gali netekti“, – portalui DELFI yra sakiusi Dž. Dimavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)