Liepos 13-22 dienomis jaunieji atlikėjai vyks į Baltarusiją, kur jų atliekamus kūrinius išgirs 27 šalių žiūrovai, o jų atlikimą vertins muzikos pasaulio profesionalai. Kaip teigė šio konkurso atrankos atstovė, kuriai pasiūlė organizuoti atranką Lietuvoje „Slavianskij bazar“ organizacinis komitetas Birutė Petrikytė, išrinkti verčiausius jaunuosius atlikėjus buvo sudėtinga, nes Lietuvoje daug puikų balsą ir aistrą scenai turinčių dainininkų.

„Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Baltarusijos konsulas Klaipėdoje Nikolai Logvin mano prašymu palaikė idėją organizuoti atranką Klaipėdoje koncertų salėje.

Lietuvoje maža rinka ir tai puiki proga išbandyti save kituose konkursuose. Praeitas metais buvau pakviesta į konferenciją, kur pristačiau Tarptautinį šlagerių festivalį „Palanga“. Praėjusiais metais Paulina Paukštaitytė praėjo atranką Rygoje ir išvyko į „Sliavianskij Bazar“, kur gavo ansamblio „Pesniary“ vadovo V.Muliavino premiją.

Birutė Petrikytė

Šiemet atrankos dalyvių dainas vertino muzikologas Darius Užkuraitis-komisijos pirmininkas, grupės „Tobasco“ atlikėjas ir dainų autorius Gediminas Norvaišas, dainininkė Rosita Čivilytė bei garbūs svečiai iš Vitebsko“, – pasakojo dainininkė B. Petrikytė.

Pašnekovė taip pat pabrėžė, jog šio konkurso nereikėtų sieti su politika. Jos nuomone, vertinant dalyvius reikėtų atkreipti dėmesį į jų muzikinius talentus. „Apskritai čia reikėtų kalbėti apie muziką ir dainas, o nuo politinių klausimų, kurie, atrodo, neatsiejami nuo šiandienio pasaulio, reikėtų susilaikyti.

Jauniems atlikėjams tai tikrai yra puiki galimybė pasirodyti didžiulėje auditorijoje. Tai yra tarsi tramplinas ir galimybė būti pastebėtiems prodiuserių, išvykti ir į kitus konkursus“, – kalbėjo ji.

Primename, kad praėjusiais metais į šį Baltarusijoje vykstantį konkursą vyko taip pat dar penktajame „Lietuvos balso“ projekto sezone išgarsėjusi atlikėja P. Paukštaitytė. Jau eilę metų čia pasirodo daugybė žinomų Lietuvos dainininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)